معرفی آشنایی با تاریخچه آتش نشانی
آتش نشانی یکی از مراکزی می باشد که در هر شهری وجود آن الزامی است. امروز در این مقاله می خواهیم در مورد تاریخچه ی این سازمان مهم و ضروری کمی با هم صحبت کنیم و در مورد پیدایش آن ها آگاهی کسب کنیم. البته نباید فراموش شود که هر خانه ای باید یک آتش نشانی باشد به این منظور که تهیه کردن کپسول آتش نشانی برای منزل امری بسیار مهم و حیاتی بوده و حتما باید انجام شود.
با سایت ایمن عارفی در این مقاله که در مورد تاریخچه آتش نشانی می باشد همراه باشید و از خواندن آن لذت ببرید.
اولین شهری که در ایران به سازمان و تجهیزات آتش نشانی دست پیدا کرد و مجهز شد شهر تبریز می باشد. تقریبا حدود 150 سال پیش بود که این اتفاق در این شهر افتاد بدین وسیله که روس ها اولین سازمان آتش نشانی را تاسیس کردند و می توان این را نیز در نظر گرفت که برج آتش نشانی تبریز نیز یکی از نشانه های آن می باشد.
همچنین دومین و سومین سازمان های آتش نشانی نیز در شهرهایی مانند مسجد سلیمان و آبادان ساخته شد که برای حفظ تاسیسات به وجود آمده در پالایشگاه ها به وجود آمدند.
کپسول آتش نشانی برای منزل – آتش نشانی در تهران
در شهر تهران اولین واحد آتش نشانی در سال 1303 شمسی تاسیس شد. این آتش نشانی در یک گاراژ به نام حسنی در منطقه ی سه راه امین حضور توسط یک ژنرال روسی تاسیس شد. این مجموعه ابتدا فقط چهار دستگاه اتومبیل داشت که مارک های آن G _ A _ N بود و همچنین با پانزده نفر از پرسنل که از درجه داران نظامی بودند شروع به کار کرد. در سال 1307 شمسی با پیگیری هایی که تیمسار کریم آقا بوذر جهری که گفته می شد سرپرست بلدیه تهران نیز می باشد قبرستان قدیمی که در میدان حسن آباد وجود داشت تبدیل به یک اداره برای ماشین های آبپاش شد که تجهیزات آن ها نیز همان چهار دستگاه اتومبیل و پرسنل مربوطه بود .
وجود کپسول آتش نشانی برای منزل یک وسیله ی بسیار مهم و کاربردی می باشد.
آتش نشانی در مشهد
تا قبل از سال 1312 شمسی هیچ مرکز و سازمانی که به مردم در زمان وقوع حادثه ها کمک کند وجود نداشت و وقتی حادثه ای رخ می داد فقط سازمان احتسابیه که از دو بخش تقسیم می شد به مردم کمک می کردند. دو بخش این سازمان عبارتند از احتساب و تنظیف. در این زمان ها نیرو های تنظیف که مسئولیت نظافت کردن شهر را بر عهده داشتن در زمان رخ دادن حادثه ها و آتش سوزی ها به کمک مردم می رفتند و آن ها را یاری می کردند.
البته این کاملا مشخص می باشد که تلاش این دسته از افراد در بیشتر زمان ها نتیجه ای نداشت. در آن زمان های دور بلدیه که بعد ها به نام شهرداری تغییر کرد در یک عمارت بسیار بزرگ که در حال حاضر انبار نیرو های انتظامی می باشد سکونت می کردند و گاراژ خرازی را به عنوان ایستگاه آتش نشانی انتخاب کرده بودند. همچنین در آن جا تعدادی گاری و سطل های آب برای زمانی که آتش سوزی رخ می دهد و بتوانند آتش را مهار کنند وجود داشت و چند تن از نظامیان را نیز به عنوان مامور های آتش نشانی انتخاب کرده بودند.
در ضمن این نکته را نیز باید بگوییم که این نظامیان که به عنوان ماموران آتش نشانی انتخاب شده بودند هیچ گونه اطلاعی از نحوه ی خاموش کردن آتش و یا مهار کردن آن نداشتند و اگر آتش سوزی در شهر مشهد رخ می داد به محل حادثه می رفتند تا بتوانند حداقل کمکی به افراد آسیب دیده کنند.
شما به راحتی می توانید یک کپسول آتش نشانی برای منزل خود تهیه کنید و با خیال راحت در زمان آتش سوزی از آن استفاده کنید.
سال 1312 شمسی
در سال 1312 شمسی بلدیه به عنوان شهرداری تغییر نام داد و به محل فعلی خود در میدان شهدا انتقال پیدا کرد و سازمان آتش نشانی نیز در صورت پیروی از آن چون مجموعه ای از ان به حساب می رفت به نزدیکی آن منتقل شد و با دایره ی موتوری شهرداری ادغام شد. در این محل چند دهانه گاراژ وجود داشت که بالای هر گاراژ سه اتاق قرار داشت که رئیس آتش نشانی به همراه دو مامور دیگر در آن جا زندگی می کردند و همچنین در کنار آن ها چند اتاق دیگر برای استراحت کردن بقیه ی پرسنل بود.
در سال 1325 شمسی پنج عدد اتاق دیگر نیز در کنار آن ها ساخته شد که به موتور شهرداری تعلق داشت که پرسنل و مامورین دیگر اتش نشانی به همراه خانواده های خود در ان ها زندگی می کردند و به صورت شبانه روز فعالیت داشتند و در زمان استراحت در منزل خود و در کنار خانواده های خود بودند.
با توجه به مطالب گفته شده حتما این موضوع را به خاطر داشته باشید که تهیه ی کپسول آتش نشانی برای منزل و ساختمان ها بسیار مهم و ضروری می باشد.

کپسول آتش نشانی برای منزل
بدون دیدگاه