حرفه و شغل آتش نشانی _ آتش نشانی شغلی سخت و زیان آور همراه با هیجان و طعم شیرین نجات زندگی دیگران است. در ایران اولین سازمان آتش نشانی توسط روس ها در شهر تبریز ایجاد شد. (کپسول آتش نشانی)
این شغل چالش برانگیز و در عین حال پاداش آور است زیرا نجات جان و محافظت از اموال برای جامعه ما از اهمیت بالایی برخوردار است.
آتش نشان کیست؟
به افراد متخصص و ماهری که با استفاده از تجهیزات خاص از توسعه اتش جلوگیری می کنند و خسارت های جانی و مالی را به کم ترین حد ممکن می رسانند ((اتش نشان))می گویند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
مسئولیت های آتش نشان شامل موارد زیر است:
پاسخ سریع به هشدارهای آتش سوزی برای تنظیم و خاموش کردن آتش سوزی های جنگل یا ساختمان
تعمیر تجهیزات آتش نشانی و تجهیزات نجات از جمله نردبان های هوایی، تبرها، شیلنگ های آتش نشانی و غیره
ارائه خدمات فوریت های پزشکی با رعایت استانداردهای تعیین شده
یک آتش نشان عالی یک شخص حرفه ای مسئول و شجاع است که در مقابله با شرایط اضطراری و تحمل شرایط دشوار کاملاً آموزش دیده است.
آرامش و صبر هنگام برخورد با مشکلات از مهمترین ویژگی ها می باشد. مهارت های ارتباطی خوب و شخصیت دلسوز نیز ممکن است در این زمینه مفید باشد.
ویژگی های آتش نشان
سرعت عمل بالایی دارد: اتش نشان برای حفظ جان و مال مردم تلاش می کند و سرعت عمل در این خدمت رسانی نقش مهمی دارد.
قدرت و نیروی بدنی بالایی دارد: نجات جان افراد ومهار کردن اتش در بسیاری موارد به توانایی بالای بدنی نیاز دارد. (کپسول آتش نشانی)
سلامت کامل روحی دارد: اوباید سالم باشد وهیچ نشانه ای از بیماری های روانی هم نداشته باشد.
با شهامت و شجاع است: آتش نشان شجاع است واز اتش ، اوار ، اتفاع ، مصدوم حادثه و … نمی ترسد
توانایی کار کردن در شرایت دشوار را دارد: مکان های حادثه دیده خطر های احتمالی زیادی دارند و اتش نشان باید در هنگام سیل ، زلزله ، اتش سوزی و … دراین گونه مکان ها به انجام وظیفه به پردازد.پس بای از لحاظروحی وجسمی اماده باشد.
دقت وتمرکزحواس دارد : اتش نسان باید ابعاد مختلف یک تصمیم خواس را در نظر بگیرد وبا دقت تمام ان را عمل کند.
ابتکار عمل دارد : آتش نشان در شرایت اضطراری باید با خلاقیت خویش راهی برای کنترل حادثه و نجات جان افراد بیابد .
ثبات عاطفی دارد : یعنی باید در هر شرایتی تعادل روانی و ارامش خود را حفظ کند و تحت تاثیر موقعیت و احساسات قرار نگیرد .
حس نو دوستی و انسان دوستی دارد : اتش نشان باید به انسان ها علاقه مند باشد تا بتواند برای نجات ان ها در مواقع اضطراری جان خود را به خطر بیندازد.
ساعات و شرایط کار آتش نشان:
ساعات کاری آتش نشان به ۲۴ ساعت کار و ۴۸ ساعت استراحت است. همیشه آماده باش بودن، کار کردن در شرایط مختلف آب و هوایی و روبرویی با خطرهایی مانند سقوط از ساختمان، انفجار وسایل نقلیه و… بخشی از ویژگی های این شغل است.
ورود به شغل آتش نشانی:
شما با مدارک (( دیپلم )) یا (( ایمنی و بهداشت حرفه ای )) می توانند وارد ای حرفه شوند اما گذراندن دوره های نظری و عملی اتش نشانی برای تان ضروری است . (کپسول آتش نشانی)
پس از استخدام به مدت ۳ ماه( که می تواند به مدت ۶ ماه ) اموزش های لازم را به صورت نظری و عملی دریافت می کنید اما پس از تقسیم در ایست گاه های مختلف در هر نوبت ( شیفت ) کاری به مدت ۲ سال در
(( دانشگاه اتش نشانی )) اموزش تکمیلی می بینید . اتش نشانان هنگام استخدام باای حداقل
۱۷۰ سانتی متر قد و حد اکثر ۲۵ سال سن داشته باشند . بهتر است افراد در دروس فیزیک ،شیمی و زبان نیز توانایی کافی داشته باشند .
اگر شما مایل باشید افسر اتش نشان شوید ، امکان ادامه تحصیل برایتان وجود دارد. در ایران رشته اتش نشانی تا دوره ی کارشناسی ارشد در دانشگاه تدریس می شود و در هر دوره شمما می توانید گرایش های مختلف را انتخاب کنید:
مقطع کاردانی : حفاظت ساختمان های بلند پیشگیری از حریق .
مقطع کارشناسی : پیشگیری مدیریت عملیات .
مقطع کارشناسی ارشد : پیشگیری شرایط .
پیشرفت شغلی :
اتش نشان ها با گذشت هر ۵ سال کار ۱ درجه دریافت می کنند ان ها ابتدا به عنوان مامور آتش نشان استخدام می شوند ودر صورت داشتن شرایط لازم به پست های بالاتر چون رانند ، معاون شیفت ، فرمانده شیفت ، معاون عملیاتی و معاون امور ایستگاه ها می رسند
اگر کسی موفق به اخذ مدرک بالاتری شود ، می تواند در سمت های بالاتری مانند افسر « اتش نشانی » ، «افسر ارشد اتش نشانی »انجام وظیفه کند . (کپسول آتش نشانی)
بدون دیدگاه