حرفه و شغل آتش نشانی - آشنایی با حرفه و شغل آتش نشانی 2 - ایمن عارفی
حرفه و شغل آتش نشانی

حرفه و شغل آتش نشانی


حرفه و شغل آتش نشانی _ آتش نشانی شغلی سخت و زیان آور همراه با هیجان و طعم شیرین نجات زندگی دیگران است. در ایران اولین سازمان آتش نشانی توسط روس ها در شهر تبریز ایجاد شد. (کپسول آتش نشانی)

این شغل چالش برانگیز و در عین حال پاداش آور است زیرا نجات جان و محافظت از اموال برای جامعه ما از اهمیت بالایی برخوردار است.

آتش نشان کیست؟

به افراد متخصص و ماهری که با استفاده از تجهیزات خاص از توسعه اتش جلوگیری می کنند و خسارت های جانی و مالی را به کم ترین حد ممکن می رسانند ((اتش نشان))می گویند.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

آتش نشان کیست؟ کار آتش نشان چیست؟

آتش‌نشانی یا اطفاء حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش به وسیله خاموش کردن، کنترل و یا هدایت آتش‌های ناخواسته انجام می‌گیرد.

اهداف آتش‌نشانی حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط زیست است.

آتش نشان فردی است که انواع مهارت های اطفاء حریق و عملیات امداد و نجات را دارد. او از افراد و اموال آنها در برابر آتش و سایر خطرات محافظت کرده و در شرایط اضطراری به آنان کمک می کند. همچنین درباره مسایل ایمنی به مردم آموزش و مشاوره می دهد.

کار آتش نشانی شامل دو بخش اطفاء حریق و عملیات امداد و نجات می شود. در بخش اطفاء حریق به خاموش کردن انواع آتش ها در مناطق مختلف پرداخته می شود.

در بخش عملیات امداد و نجات، افرادی که در چاه یا معدن سقوط کرده، در آسانسور یا ارتفاعات گیر کرده، دچار مسمومیت و خفگی شده، زیر آوار مانده و … را نجات می دهند. (کپسول آتش نشانی)

شرایط ورود به شغل آتش نشان و مراتب این شغل:

برای آتش نشان شدن باید حداقل ۱۸ و حداکثر ۲۵ سال سن، حداقل ۱۷۰ سانتی متر قد و آمادگی جسمانی خوب داشته و آموزش های مربوطه را دیده باشید.

همچنین باید توانایی نشان دادن عکس العمل های سریع و به موقع و توانایی حفظ آرامش در شرایط بحرانی را داشته باشید. این شغل استرس زا بوده و معمولا آتش نشان با خطرات مختلفی از جمله سوختگی، انفجار، مواجهه با مواد شیمیایی و گازهای سمی ، سقوط و … روبرو است.

افرادی که در آتش نشانی استخدام می شوند، در ابتدا به عنوان مامور آتش نشان انجام وظیفه می کنند و با گذشت زمان به مناصب بالاتر مثل راننده، معاون شیفت، فرمانده شیفت، رئیس ایستگاه، معاون عملیاتی و معاون امور ایستگاه ها می رسند.

این افراد اگر تحصیلات بالایی داشته باشند به شرط داشتن سابقه کاری خوب، می توانند باز هم ارتقاء یافته و افسر آتش نشان، افسر ارشد آتش نشان و رئیس ایمنی و آتش نشانی شوند.

شرایط ورود به شغل آتش نشان و مراتب این شغل:

برای ورود به این شغل می توانید در مقطع دبیرستان وارد رشته ایمنی و آتش نشانی شاخه کار و دانش شوید. همچنین می توانید در دوره های کاردانی (گرایش های نجات، اطفای حریق، ایمنی و حفاظت ساختمان های بلند)،

کارشناسی (گرایش های مدیریت عملیات، پیشگیری) و کارشناسی ارشد (گرایش ایمنی و مدیریت) آتش نشانی ادامه تحصیل دهید.

افراد علاقه مند برای ورود به این شغل ابتدا باید ویژگی ها و شرایط عمومی و تخصصی ای که در آگهی های استخدامی ذکر می شوند را داشته باشند. بعد از قبولی در آزمون اولیه، باید آزمون های عملی و تخصصی را با موفقیت بگذرانند تا بتوانند وارد این شغل شوند.

بعد از استخدام شدن، آموزش های عملی و نظری مختلف به آتش نشانان جدید داده می شود. پس از تقسیم شدن در ایستگاه های مختلف، به مدت دو سال در دانشکده آتش نشانی آموزش تکمیلی می بینند. (کپسول آتش نشانی)

در صورت تمایل به افسر آتش نشان شدن می توانند در دانشگاه در مقاطع مختلف ادامه تحصیل دهند.

فضای شغلی :

یک اتش نشان در ایران ۲۴ ساعت کار و ۴۸ ساعت استراحت می کند . سازمان اتش نشانی می تواند در هنگام وقوع حوادث مختلف از همکاری سازمان های مافوق خود مثل سازمان خدمت شهری سازمان بحران و همچنین اورژانس ،

نیروی انتظامی ، اداره برق ، اب و گاز ، مخابرات و کلیه شرکت ها و وزارت خانه ها بر خوردار شود . اتش نشانی ها زیر نظر شهرداری اداره می شوند

واز ان جا که به صورت ۲۴ ساعته فعال اند اتاق هایی مجهز برای استراحت کارکنان داند اتش نشان ها در زمان فعالیت خود به صورت اماده باش هستند.

محاسن شغل آتش نشانی

بازنشستگی زود هنگام ، حقوق بالا و ۴۸ ساعت استراحت پس از ۱ شبانه روز کار از جمله مطلوبیت های شغلی اتش نشانی است . (کپسول آتش نشانی)

حرفه و شغل آتش نشانی

حرفه و شغل آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید