خطرات شغل آتش نشانی - آشنایی با خطرات شغل آتش نشانی - ایمن عارفی
خطرات شغل آتش نشانی

خطرات شغل آتش نشانی


خطرات شغل آتش نشانی  _ اگر به هیجان و نجات زندگی دیگران علاقه زیادی دارید، این شغل برای شما مناسب است. (شارژ کپسول آتش نشانی)

آتش‌نشانی یا اطفا حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش بوسیله خاموش کردن، کنترل و یا هدایت آتش‌های ناخواسته انجام می‌گیرد. اهداف آتش‌نشانی حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط زیست است.

در همه کشورها سازمان آتش نشانی وجود دارد که وظیفه مقابله با آتش، سوانح و حوادث مختلف را برعهده دارد. در ایران اولین سازمان آتش نشانی توسط روس ها در شهر تبریز ایجاد شد. آتش نشانی ها زیر نظر شهرداری کار می کنند.

آتش نشان فردی است که انواع مهارت های اطفاء حریق و عملیات امداد و نجات را دارد. او از افراد و اموال آنها در برابر آتش و سایر خطرات محافظت کرده و در شرایط اضطراری به آنان کمک می کند. همچنین درباره مسایل ایمنی به مردم آموزش و مشاوره می دهد.

کار آتش نشانی شامل دو بخش اطفاء حریق و عملیات امداد و نجات می شود. در بخش اطفاء حریق به خاموش کردن انواع آتش ها در مناطق مختلف پرداخته می شود.

در بخش عملیات امداد و نجات، افرادی که در چاه یا معدن سقوط کرده ، در آسانسور یا ارتفاعات گیر کرده، دچار مسمومیت و خفگی شده، زیر آوار مانده و … را نجات می دهند.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

استرس رانندگی و ترافیک

پس از اعلام حریق و حادثه، آتش نشانان به منظور امداد رسانی باید سوار بر خودروهای خود شده و در سطح شهر مسافتی را طی نمایند.

رانندگی با خودروهای سبک و سنگین در ترافیک و معابر کم عرض و تقاطع های غیر هندسی، با توجه به استرس ناشی از دیر رسیدن به صحنه عملیات، آتش نشانان را از نظر روحی و روانی تحت تأثیر قرار می دهد؛

مضافاً اینکه اگر خودروهای آتش نشانی نیز توان حرکت و سرعت لازمه را نداشته باشند بر میزان ترشحات آدرنالین آنان افزوده شده و قلب و سیستم گردش خون و گوارش آنان را تحت تأثیر قرار می دهد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

خطرات فیزیکی عملیات برای آتش نشانان

خطرات جسمی زیادی در آتش سوزی وجود دارد که می‌تواند منجر به صدمات جسمی جدی شود. دیوارها، سقف‌ها و کف‌ها می‌توانند به طور ناگهانی از بین بروند و آتش، افراد آتش نشانی را به دام بیندازد

برای همین است که استفاده درست از تجهیزاتی مانند کپسول آتش نشانی و تجهیزات ایمنی بسیار مهم است. شرایط آتش سوزی که منجر به شعله ور تر شدن آتش می‌شوند

ممکن است آتش نشان را درگیر کرده و یا مسیرهای فرار را قطع کنند. با تمرین فشرده، تجربه شغلی، شایستگی و آمادگی جسمانی خوب می‌توان میزان و تعداد صدمات را به حداقل رساند.

با این حال، ماهیت کار به گونه‌ای است که آتش نشان ممکن است با محاسبه اشتباه، شرایط یا در هنگام نجات در موقعیت‌های خطرناک قرار گیرد.

برخی از ایستگاه‌های آتش نشانی داده‌های رایانه‌ای را در مورد سازه‌ها، مواد و خطرات احتمالی که احتمالاً در این منطقه با آن‌ها روبرو هستند گردآوری کرده‌اند.

دسترسی سریع به این پایگاه داده‌ها به خدمه در پاسخ به خطرات شناخته شده و پیش بینی موقعیت‌های احتمالاً خطرناک کمک می‌کند.

دود و گاز های سمی

یکی از محصولات حریق، دود و گازهای سمی می باشد. آمار نشان می دهد ۸۵درصد تلفات ناشی از حریق ها در اثر استنشاق دود و گازهای سمی است.

هر چند که آتش نشانان مجهز به تجهیزات تنفسی می باشند، ولی در بسیاری موارد از جمله شناسایی محل، نوع حادثه، لکه گیری و… از آن استفاده نمی شود.

بنابراین استنشاق دود و گازهایی که میزان کمی از آنها می تواند کشنده باشد خسارت جبران ناپذیری بر آتش نشانان وارد می نماید و این امر غیرقابل اجتناب می باشد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

بطوری که بارها شاهد بیهوشی و یا مسمومیت آتش نشانان با انواع گازهای سمی و کشنده نظیر کلر، اکسیدهای نیتروژن، هیدروژن سیانید، اکرولین، ایزوسیانات، منواکسیدکربن، هیدروژن سولفوره و… در حوادث مختلف بوده ایم.

تحقیقات نشان می دهد که اکثر آتش نشانان با توجه به میزان جذب و مدت زمان قرار گیری در معرض گازهای سمی، دچار عوارض متعددی از قبیل اختلالات تنفسی، گوارشی، ضایعات عصبی، خونی، قلبی، بیماری های پوستی، نرمی استخوان و اختلالات روانی می شوند.

حرارت در محل حریق

شدت اثر و عوارض ناشی از حرارت حریق بر پوست و سیستم تنفسی بستگی به میزان درجه حرارت محیط و مدت زمان مواجهه با آن دارد.

اثرات گرما و حرارت بر بدن انسان کاملاً ملموس است و سوختگی یکی از دردناکترین آسیب های جسمی است که اثرات روحی وروانی برای مصدوم و اطرافیان وی دارد.

سیستم تنفسی در برابر حرارت حساس تر از پوست است، بطوری که تنفس در دمای بالاتر از ۵۲ درجه سانتیگراد باعث کاهش فشار بعلت انبساط رگ ها می گردد.

اثرات هوای داغ و مرطوب به مراتب عوارض وخیم تری در پی خواهد داشت که متأسفانه آتش نشانان همیشه در معرض آن هستند. از طرفی شعله دارای تشعشات امواج مختلف از جمله مادون قرمز و ماوراء بنفش بوده است

که مجاورت طولانی مدت با آنها عوارض مختلفی چون ضایعات بینایی، پوستی، ریوی و سوختگی در پی خواهد داشت. (شارژ کپسول آتش نشانی)

خطرات شغل آتش نشانی

خطرات شغل آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید