خطرات شغل آتش نشانی - آشنایی با خطرات شغل آتش نشانی 2 - ایمن عارفی
خطرات شغل آتش نشانی

خطرات شغل آتش نشانی


خطرات شغل آتش نشانی  _ اگر به هیجان و نجات زندگی دیگران علاقه زیادی دارید، این شغل برای شما مناسب است. (شارژ کپسول آتش نشانی)

آتش‌نشانی یا اطفا حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش بوسیله خاموش کردن، کنترل و یا هدایت آتش‌های ناخواسته انجام می‌گیرد. اهداف آتش‌نشانی حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط زیست است.

در همه کشورها سازمان آتش نشانی وجود دارد که وظیفه مقابله با آتش، سوانح و حوادث مختلف را برعهده دارد. در ایران اولین سازمان آتش نشانی توسط روس ها در شهر تبریز ایجاد شد. آتش نشانی ها زیر نظر شهرداری کار می کنند.

آتش نشان فردی است که انواع مهارت های اطفاء حریق و عملیات امداد و نجات را دارد. او از افراد و اموال آنها در برابر آتش و سایر خطرات محافظت کرده و در شرایط اضطراری به آنان کمک می کند. همچنین درباره مسایل ایمنی به مردم آموزش و مشاوره می دهد.

کار آتش نشانی شامل دو بخش اطفاء حریق و عملیات امداد و نجات می شود. در بخش اطفاء حریق به خاموش کردن انواع آتش ها در مناطق مختلف پرداخته می شود.

در بخش عملیات امداد و نجات، افرادی که در چاه یا معدن سقوط کرده ، در آسانسور یا ارتفاعات گیر کرده، دچار مسمومیت و خفگی شده، زیر آوار مانده و … را نجات می دهند.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

خطرات سلامتی در عملیات برای آتش نشانان

سرطان ریه

خطرات شغل آتش نشانی _ سرطان ریه دشوارترین محل سرطان برای ارزیابی در مطالعات اپیدمیولوژیک آتش نشانان بوده است.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد کار به عنوان آتش نشان در خطر ابتلا به سرطان ریه نقش دارد. این بیشتر در بین آتش نشانان مشاهده می‌شود

که بیشترین میزان مواجهه را دارند و طولانی ترین زمان کار می‌کنند. خطر اضافه شده ممکن است بیشتر در معرض خطر سیگار کشیدن باشد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

بیماری قلبی

شواهدی وجود دارد، که در درجه اول از مطالعات بالینی، مبنی بر اینکه خطر جبران ناپذیر قلب و خطر حمله قلبی با فشار حداکثر ناگهانی و به دنبال قرار گرفتن در معرض مونوکسید کربن، وجود دارد.

خطرات شغل آتش نشانی _ به نظر که این مسئله به خطر بیشتری از حملات قلبی منجر به مرگ بعد از زندگی تبدیل شود، اما اگر یک آتش نشان در طی یا یک روز پس از آتش سوزی دچار حمله قلبی شود،

منطقی خواهد بود که آن را مرتبط با کار بدانیم. بنابراین هر پرونده باید با آگاهی از خصوصیات فردی تفسیر شود، اما شواهد حاکی از خطر کلی بالا برای همه آتش نشانان نیست.

خطرات حرارتی عملیات برای آتش نشانان

استرس گرما در حین آتش سوزی ممکن است از هوای گرم، گرمای تابشی، تماس با سطوح داغ یا گرمای درون زا ناشی شود. تمام دودها از جمله آتش سوزی‌های چوبی ساده، با استنشاق غلیظ خطرناک و بالقوه کشنده است.

دود یک ترکیب متغیر از ترکیبات است. سمیت دود در درجه اول به سوخت، گرمای آتش و اینکه آیا اکسیژن برای احتراق در دسترس است بستگی دارد.

آتش نشانان در صحنه آتش سوزی اغلب در معرض مونواکسید کربن، سیانید هیدروژن، دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، هیدروژن کلرید، آلدهیدها و ترکیبات آلی مانند بنزن قرار دارند.

ترکیبات مختلف گاز درجات مختلفی از خطر را نشان می‌دهند. فقط مونوکسید کربن و هیدروژن سیانید معمولاً در غلظت‌های کشنده در آتش سوزی‌ها تولید می‌شوند.

مونوکسید کربن شایع ترین، مشخصه و جدی ترین خطر حاد آتش سوزی است مونوکسید کربن به هموگلوبین به سرعت در خون جمع می شود. مقادیر زیاد کربوکسی هیموگلوبین ممکن است به مرگ منجر شود، بین شدت دود و میزان مونواكسید كربن موجود در هوا ارتباط مستقیمی وجود ندارد.

آتش نشانان باید به ویژه در مرحله تمیز کردن از سیگار کشیدن اجتناب کنند، زیرا این امر به افزایش سطح منواکسید کربن موجود در خون می‌افزاید. (شارژ کپسول آتش نشانی)

خطرات شغل آتش نشانی _ سیانید هیدروژن از احتراق دمای پایین تر مواد غنی از نیتروژن، از جمله الیاف طبیعی مانند پشم و ابریشم و همچنین مصنوعات رایج مانند پلی اورتان و پلی آکریلونیتریل تشکیل می‌شود.

خطرات روانی عملیات برای آتش نشانان

یک آتش نشان وارد شرایطی می‌شود که دیگران از آن فرار می‌کنند، و در معرض خطر شخصی فوری بزرگتر از تقریباً در هر شغل غیرنظامی دیگری قرار دارند. موارد بسیاری وجود دارد که می‌توانند در هر آتش سوزی اشتباه کنند

و روند آتش سوزی جدی اغلب غیرقابل پیش بینی است. علاوه بر امنیت شخصی، آتش نشان باید نگران امنیت دیگران در معرض خطر آتش سوزی باشد. نجات قربانیان یک فعالیت ویژه استرس زا است.

زندگی حرفه‌ای یک آتش نشان بیش از یک دور بی پایان انتظار اضطراب است که توسط بحران‌های استرس زا خسته می‌شود. آتش نشانان از بسیاری از جنبه‌های مثبت کار خود لذت می‌برند.

آتش نشانی یکی از مشاغل بسیار مورد احترام جامعه است. پس از استخدام یک آتش نشان، امنیت شغلی در بخش‌های آتش نشانی شهری تا حد زیادی تضمین می‌شود و معمولاً حقوق و دستمزد با سایر مشاغل مقایسه می‌شود.

آتش نشانان همچنین از حس قوی عضویت در تیم و پیوند گروهی برخوردار هستند. این جنبه‌های مثبت شغل جنبه‌های استرس زا را جبران می‌کند و تمایل دارد از آتش نشان در برابر پیامدهای عاطفی استرس مکرر محافظت کند.

با صدای زنگ هشدار، یک آتش نشان به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن ذاتی وضعیتی که قرار است با آن روبرو شود، اضطراب فوری را تجربه می‌کند.

استرس روانی که در این لحظه تجربه شده است به همان اندازه بزرگ و شاید بیشتر از هر استرس است که در طول دوره پاسخگویی به زنگ خطر وجود دارد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی استرس نشان داده است که آتش نشانان در کار وظیفه استرس روانی را تحمل کرده‌اند که منعکس کننده الگوهای ذهنی درک شده از فشار روانی و میزان فعالیت در ایستگاه است.

خطرات شغل آتش نشانی

خطرات شغل آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید