کپسول آتش نشانی - آشنایی با کپسول آب و گاز - ایمن عارفی
کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی


این نوع خاموش کننده‌ها برای جلوگیری از آتش سوزی‌های گسترده ناشی از مواد قابل احتراق معمولی مانند (کاغذ، پلاستیک و لاستیک) (کپسول آتش نشانی)

و هم چنین سایر اشیاء جامد مانند چوب که در آن آتش عمیق و پنهان در داخل اشیاء تا مدت‌ها باقی می‌ماند و به احتمال زیاد با افزایش درجه حرارت دوباره منجر به ایجاد آتش سوزی می‌شود، بسیار مناسب هستند.

هنگامی که یک آتش سوزی در حال خاموش شدن است، خطرات بزرگتری نسبت به آنچه که در عالم ظاهر می‌بینید، وجود دارد. دمای بالای مواد سوختنی موجود در محیط اطراف آتش سوزی و آتش سوزی کاغذها و پارچه‌های اطراف بهترین نمونه هاست.

آب تنها عامل خاموش کننده است که می‌تواند فوراً درجه حرارت آتش و سطح اطراف آن را کاهش دهد.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

کپسول آب و گاز

مقدار مواد خشک برای جلوگیری از گسترش یا سرایت هرچه بیشتر آتش سوزی باید کاهش یابد یا آنکه باید خنک شوند که عموماً این کار به کمک تاثیر آب یا محلول های آبی انجام می‌شود.

اکثر آتش سوزی های خانگی از نوع گروه A هستند و بهترین، موثرترین و ارزان ترین ماده خاموش کننده در همگی این موارد، عامل آب است.

آب، قوی ترین عامل خاموش کننده در دسترس است. مهم ترین ویژگی آب، گرمای ویژه و حرارت تبخیر آن (مقدار انرژی گرمایی مورد نیاز برای تبدیل یک گرم مایع به حالت گاز در دما و فشار ثابت) است. (کپسول آتش نشانی)

هنگامی که آب در تماس با سطح یک جسم داغ و سوزان (مانند مصنوعات چوبی و سایر مواد جامد در حال اشتعال) قرار می‌گیرد، با جذب گرما از سطح خارجی آن جسم تبدیل به بخار می‌شود.

کپسول آب و گاز

این بخار اکسیژن موجود در سطح را خفه می‌کند و در نتیجه شعله های آتش خاموش می‌شوند. آب با جذب مقدار زیادی گرما، باعث می‌شود

که دمای سوختن جسم به نقطه‌ای پایین تر از نقطه یا دمای احتراق برسد و به این شکل شانس بروز آتش سوزی یا سرایت آن به سایر مواد و مصالح مجاور را کاهش می‌دهد.

بنابراین می‌توان گفت که در این نوع خاموش کننده ها، آب یک عامل خنک کننده است که مقدار زیادی گرما را جذب می‌کند و بخار تشکیل می‌دهد و بخار می‌تواند جریان انتقال اکسیژن را که برای حفظ و تداوم آتش ضروری است با خلل مواجه کرده و یا قطع کند.

برخی از انواع خاموش کننده های آبی نیز از تکنولوژی فشار انبساطی ذخیره شده، برای افزایش قدرت خود در زمان پرتاب آب به بیرون استفاده می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود

تا آنها در آتش سوزی ها بیشتر کاربرد داشته باشند و موثرتر باشند و اجازه می‌دهد که پرسنل آتش نشان نیز از فاصله ای امن از شعله های آتش عبور کنند. (کپسول آتش نشانی)

موارد استفاده:

این نوع خاموش کننده مناسب برای جامدات قابل اشتعال کلاس A است ، که طبق استاندارد ۷۷۵۶ مربوط به آتش سوزی مواد جامدی است که معمولاً دارای ساختار آلی هستند

و آتش سوزی آنها معمولاً به همراه تشکیل مواد جامد گداخته شده (خاکستر) می باشد و قادر به خاموش کردن مواد جامد سوختنی از قبیل چوب ، کاغذ ، پارچه و… با درجه خطر معمولی می باشد.

موارد استفاده از کپسول اطفاء حریق آب و گاز:

•    این کپسول برای نصب در ادارات
•    صنایع چاپ
•    بسته بندی
•    انبارهای کاغذ و مقوا
•    صنایع نساجی و پارچه بافی
•    صنایع چوب و درودگری و …..بسیار مناسب است.

روش استفاده از کپسول

۱. حمله به آتش را بایستی از یک فاصله ایمن شروع کنید و پشت به باد بایستید.

۲. نازل مربوط به شیلنگ دستگاه را به سمت قاعده آتش هدف گرفته، کپسول آتش نشانی را بکار اندازید. با حرکت دادن نازل به صورت جاروب کردن( حرکت دادن به چپ ، راست، بالا، پایین)،

آب خروجی از نازل را به تمام سطوح و جوانب جسم شعله ور بپاشید. با کاهش آتش در صورت امکان و با حفظ ایمنی، کمی پیشروی کنید.

۳. پس از خاموش شدن شعله آتش با برداشتن فشار دست از روی اهرم عمل کننده دستگاه، کپسول آتش نشانی را به طور موقت از کار انداخته، سپس انگشت شست خود را به شکلی بالای نازل قرار دهید

تا پس از به کار انداختن دوباره کپسول ، آب به صورت اسپری از آن خارج شود. به کمک اسپری آب ، اجسام نیم سوخته را به طور کامل خیس کنید.

۴. بیشتر مواد جامد قابل اشتعال”درون سوز” هستند، یعنی پس از خاموش شدن ظاهری شعله، هنوز به قدر کافی و برای اشتعال مجدد در درون خود حرارت ذخیره دارند،

بنابراین چنانچه بعد از خاموش شدن ظاهری آتش، مواد مزبور به صورت متراکم قرار داشته باشند، چه بسا بعد از مدت کوتاهی دوباره مشتعل شوند،

از این نظر به طور معمول ، بعد از اطفاء حریق های کلاسA ، بایستی کلیه نیم سوزها و مواد قابل اشتعال را به کمک وسایل مناسب، زیر و رو و جداسازی نمود. سپس به کمک آب تمام مواد در حال دود کردن، نیم سوزها و سطوح برافروخته را خاموش نمایید.

۵. برای پیشگیری از برگشت آتش و اشتعال مجدد، از اسپری آب استفاده نمایید.

ارتفاع نصب:  از قاعده کپسول اطفاء حریق آب و گاز تا سطح زمین  ۱۱۰ سانتی متر می باشد.

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی 

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید