شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی


آتش سوزی یکی از اتفاقات غیر مترقبه ای است که ممکن است به دلایل مختلفی مانند خطاهای انسانی و یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد. وقوع آتش سوزی در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و … (شارژ کپسول آتش نشانی)

که افراد زیادی در آن ساکن هستند می تواند سبب بروز خسارات جانی و مالی زیادی گشته و هزینه های بالایی را به بار آورد. پیشگیری از وقوع آتش در وهله اول اهمیت بسیاری داشته

و نیاز است تا از ابزارها و تجهیزات گوناگونی که برای این منظور طراحی شده اند در ساختمان ها استفاده کرد. پس از آن نیاز است تا در صورت وقوع آتش سوزی اقدامات مناسب را برای کاهش هرچه بیشتر خسارات انجام داد.

سیستم اعلام حریق یکی از سیستم های هشدار دهنده می باشد که وقوع آتش سوزی یا مواردی مانند تجمع دود و مونوکسید کربن را به ساکنین ساختمان هشدار داده

و موجب می شود تا افراد قادر به انجام اقدامات سریع برای پیشگیری از خسارت باشند. با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد در این مقاله قصد داریم تا به مطالبی در مورد سیستم اعلام حریق بپردازیم.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

پايه دتکتورها

براي نصب يک دتکتور ابتدا بايد پايه آن متناسب با نوع دتکتور نصب شود و سيم کشي روي آن انجام پذيرد سپس دتکتور روي پايه جا زده شود .

بر روي پايه دتکتور پيچ هاي اتصال براي تعذيه ورودي – و + و دو پيچ اتصال براي اتصال به دتکتور بعدي و يا مقاومت انتهاي خط ( EOLR ) وجود دارد . همچنين ممکن است يک پيچ اتصال نيز براي منفي چراغ ريموت انديکاتور وجود داشته باشد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

تجهیزات هشدار دهنده حریق

هنگام وقوع حریق ، وظیفه هشدار و خبر رسانی به افراد در معرض خطر بر عهده تجهیزات صوتی و تصویری خاصی در سیستم اعلام حریق می باشد، این تجهیزات شامل سه دسته عمده هستند که عبارتند از:

  • آژیر ( Sounder ) یا زنگ اخبار ( Bell )
  • چراغ فلاشر ( Flasher )
  • شستی اعلام حریق ( Manual Call Point- MCP )

خروجی سیستم اعلام حریق

خروجی سامانه‌های اعلان آتش‌سوزی، بسته به محل وقوع یا نوع آتش ایجاد شده، می‌تواند شامل موارد مختلفی باشد. تماس خودکار با آتش‌نشانی محلی، روشن نمودن تابلوهای خروج اضطراری، فعال‌سازی سامانه آتش خاموش کن خودکار،

به صدا درآوردن آژیرهای خطر، قفل کردن یا از حالت قفل خارج کردن درب های محل‌های مختلف (مانند در خروجی‌های اضطراری) همگی از مواردی است که می‌تواند بسته به تصمیم سیستم انجام شود.

دتکتور اعلام حریق ترکیبی

در دتکتورهای اعلام حریق آدرس پذیرمولتی این آشکار ساز نقش اندازه گیری میزان غلظت دود و دمای هوا را برعهده دارد. همچنین با توجه به خواص ذکر شده از این سیستم ها،

این دتکتور قادر است تا میزان دقیق غلظت دود و دمای محیط را علاوه بر گزارش حریق یا خطا به پانل اعلام حریق منتقل نماید.

همچنین یکی دیگر از مشخصات این آشکار ساز قابلیت انتخاب میزان حساسیت به هریک از عوامل دود یا دما توسط پنل اعلام حریق می باشد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

مشخصات فنی : – قابل استفاده به عنوان دتکتور دود و یا حرارت به صورت جداگانه – قابلیت تنظیم میزان حساسیت دود یا حرارت – قابلیت تنطیم دمای آلارم – طول عمر بالا – کاهش هشدارهای کاذب – مجهز به LED نمایشگر با قابلیت نمایش 360 درجه ای.

دتکتور دودي اشعه اي ( Beam Detector )

در مواردي که بخواهيم مکان وسيعي مانند سالن يک کارخانه و يا سالن موزه و … را تحت پوشش سيستم اعلام حريق قرار دهيم و نصب دتکتورهاي معمولي مشکل و يا غير اقتصادي باشد از اين نوع دتکتورها استفاده مي گردد .

اين دتکتورها داراي يک قسمت فرستنده ( TX ) هستند که اشعه اي به سمت گيرنده ( RX ) مي فرستد . اين دو قسمت در دو سمت سالن نصب مي شوند و هرگاه عاملي مانند دود بين اين دو عنصر واقع شود و ارتباط اشعه را قطع کند باعث اعلام خطر مي گردد .

در بعضي از اين نوع دتکتورها فرستنده و گيرنده روي يک قسمت وجود دارد و در قسمت روبرو يک انعکاس دهنده ( Reflector ) نصب مي گردد .

اين دتکتورها مي توانند فضايي به پهناي 14 متر و به طول 10 الي 100 متر را تحت پوشش قرار دهند و ارتفاع نصب آنها بين 7/2 متر تا 25 متر است ولتاژ کار آنها 24 ولت DC

و جريان مصرفي در حالت ساکن حدود 50mA و در هنگام اعلام حريق 70mA است . هر چه فاصله بين گيرنده و فرستنده افزايش يابد جريان مصرفي نيز افزايش مي يابد . (شارژ کپسول آتش نشانی)

دتکتور دودي يونيزاسيون (Ionization)

اين دتکتورها داراي يک عنصر تشعشع کننده راديواکتيو مي باشد .

در اثر عبور اشعه راديواکتيو از هواي داخل محفظه و يونيزه کردن آن مقداري جريان عبور مي کند . در مواقعي که دود داخل اين محفظه مي شود جريان عبوري تغيير مي کند و باعث اعلام حريق مي شود .

به دليل حساسيت زياد در برابر دود درجاهايي که حجم آتش زياد و دود کم ايجاد مي شود از اين دتکتورها استفاده مي کنند ولي به طور کلي مي توان آنرها را در مجتمع هاي مسکوني – ادارات و بيمارستان ها نصب نمود .

بر روي اين دتکتورها علامت راديو اکتيو به معني وجود تشعشات راديواکتيو حک مي شود . از نظر زيست محيطي دفع اين دتکتورها بعد از اتمام شارژ آنها که حدودا 8 سال طول مي کشد

مشکلاتي به همراه دارد لذا توليد اين نوع دتکتورها کم شده است و رو به توقف مي باشد . در شکل زير چند نمونه از اين دتکتورها به همراه مدار داخلي يکي از آنرها را مشاهده مي کنيد

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *