یک سیستم اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. (شارژ کپسول آتش نشانی)
طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد. اما شاید برای شما جالب باشد
دانستن این مطلب که با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلان حریق در پروژه های صنعتی و ساختمانی، اما متاسفانه بیش از ۹۰درصد پروژه های سیستم های اعلان حریقی که در کشور کار می شوند، نهایت پس از چند ماه خاموش و بلا استفاده می شوند.
همچنین امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند
و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
سیستم اعلام حریق چیست؟
یک سیستم اعلام حریق دارای چند دستگاه است که با یکدیگر کار می کنند و در صورت وجود دود، آتش، منوکسید کربن و سایر شرایط اضطراری آن ها را تشخیص داده و از طریق تجهیزات صوتی و بصری به مردم هشدار می دهند.
این هشدار ها می توانند به صورت اتوماتیک توسط دتکتور های دودی و دتکتور های حرارتی فعال شوند و یا با کمک شستی اعلام حریق، در نقاط مخصوص فعال سازی اعلام حریق، به صورت دستی فعال شوند.
هشدار ها می توانند زنگ های موتوردار و یا بوق های قابل نصب بر روی دیوار باشند. آن ها همچنین می توانند بلندگوهایی باشند که از طریق آن ها، هشدار و در ادامه پیام صوتی به منظور تخلیه محل و هشدار دادن به افراد داخل ساختمان به منظور عدم استفاده از آسانسورها پخش شود.
بلندگوهای مربوط به اعلام حریق می توانند بسته به کشور محل استفاده و همچنین تولید کننده آن ها، با فرکانس های خاص و درجات صدای متفاوت شامل کم، متوسط و زیاد تنظیم شوند. (شارژ کپسول آتش نشانی)
بیشتر سیستم های اعلام حریق در اروپا، صدایی شبیه صدای آژیر با فرکانس های متناوب دارند.این دستگاه ها در آمریکا و کانادا می توانند صدایی پیوسته داشته باشند و یا از کد های مختلف مانند کد ۳ استفاده کنند.
همچنین دستگاه های اعلام حریق می توانند برای حجم های مختلف صدا تنظیم شوند. ساختمان ها کوچک تر، دستگاه ها را با حجم صدای کم و ساختمان های بزرگ تر دستگاه ها را با حجم صدای بیشتر تنظیم می کنند.
سیستم اعلام حریق چیست؟
سیستمهای اعلام حریق وظیفهی هشدار وقوع یا احتمال وقوع آتش را برعهده دارند تا افراد و ساکنین را از بروز حریقی خانمانسوز آگاه کنند.
اعلام زود هنگام آتشسوزی باعث میشود قبل از آنکه جان و مال مردم در معرض خطر قرار گیرد، آتش مهار شده و از صدمات زیادی جلوگیری شود.
سیستمهای اعلام حریقی که در بازار وجود دارد، کاربریهای متنوعی دارند. به این معنا که سیستم اعلام حریق مورد استفاده در منازل با آنچه که در مجتمعهای بزرگ، پالایشگاهها، پتروشیمیها و… به کار میرود، بسیار متفاوت است.
سیستم اعلام حریق چیست ؟
سیستم اعلام حریق واحدی است متشکل از چندین دستگاه که از سیگنالینگ بصری و صوتی برای هشدار دادن به مردم در مورد احتمال آتش سوزی ، دود یا مونوکسید کربن در منطقه تحت پوشش استفاده می کند.
اعلام حریق معمولا در سیستم های اعلام حریق قرار می گیرند تا پوشش منطقه ای برای اقامتگاه ها و ساختمان های تجاری را تامین کنند. سیگنال ، هشدار یا آژیر / زنگ با صدای بلند و یا یک چراغ چشمک زن و یا هر دو است.
برخی از سیستم های اعلام حریق از هشدارهای اضافی مانند ارسال پیام صوتی یا برقراری تماس تلفنی استفاده می کنند. (شارژ کپسول آتش نشانی)
سیستم اعلام حریق
سیستم اعلام حریق خودکار از طریق ردیاب هایی همچون سنسورهای دود و یا گرما فعال می شود. اعلام حریق دستی از طریق نقاط تماس دستی و یا سیستم های دستی ( کششی ) فعال شده که هر دوی آن ها را می توان در سیستم گنجاند.
سیستم اعلام حریق کانونشنال ( متعارف ) به عنوان یک واحد کار می کنند و نمی توانند منطقه دقیق فعال سازی را مشخص کنند ، مگر اینکه مورد بازرسی قرار گیرند.
اعلام حریق های آدرس دهی شده برای ردیاب هر سیستم دارای آدرس اختصاصی هستند که برای شناسایی آسان تر منبع خطربه پنل کنترل متصل شده اند.
سیستم اعلام حریق یک مرحله ای به همه افراد در ساختمان هشدار می دهند که یک سنسور فعال شده است. سیستم های اعلام حریق دو مرحله ای فقط به افراد خاصی که مجاز به انجام اقدامات مناسب قبل از مرحله دوم هستند ، هشدار می دهند.
این سیستم به منظور پیشگیری از هراس و واکنش نامناسب ترسناک ، به منظور ارائه خدمات به مناطق بزرگ عمومی ( به عنوان مثال ، خدمات درمانی ) طراحی شده است.
بدون دیدگاه