آتش سوزی یک خطر همیشگی برای مشاغل و صاحبان املاک است. اگرچه ممکن است هرگز در محل کار با موقعیت آتشین روبرو نشوید، اما همچنان باید از اقدامات احتیاطی که فرد در هنگام آتش سوزی باید انجام دهد (کپسول آتش نشانی)
و همچنین نحوه استفاده از ابزارها و تجهیزات ایمنی در برابر آتش آشنا شوید. در حالی که کپسول های آتشنشانی ساده ترین وسایل برای استفاده در موارد اضطراری آتش هستند، در بسیاری از ساختمان ها استفاده از شیلنگ آتش نشانی رایج است.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
توضیحات
شیلنگ آتشنشانی یک شیلنگ با فشار بسیار بالا است که برای انتقال آب به سمت آتش استفاده می شود. همچنین ممکن است، مواد ضد حریق داشته باشد. شیلنگ آتشنشانی را می توان به یک ماشین آتش نشانی یا یک شیر آتش نشانی متصل کرد
و فشار بین ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلو پاسکال را برای آن تنظیم کرد. خشک شدن شیلنگ های آتش نشانی پس از استفاده بسیار مهم است زیرا آبی که در یک شلنگ باقی مانده می تواند باعث خراب شدن شود.
در نتیجه، خانه های آتش نشانی دارای سازه های بزرگی هستند که برای خشک کردن شلنگ ها طراحی شده اند.برای انتخاب یک شلنگ آتش نشانی باید سعی شود تا بهترین کیفیت و با حداکثر کارایی انتخاب شود،
در صورتیکه جنس شلنگ مناسب نباشد و یا شیلنگ آتش نشانی معیوب باشد، این امکان وجود دارد که در هنگام اطفاء حریق، شلنگ ترکیده و عملیات خاموش سازی آتش را با مشکل مواجه کند و خسارات جانی و مالی نیز در پی داشته باشد.
دسته بندی شیلنگ های آتش نشانی:
شیلنگ آتش نشانی با توجه به تعریف آن ، نوعی وسیله برای انتقال آب با فشار و دبی بالا است که برای خاموش کردن آتش یا به اصطلاح اطفاء حریق به کار می رود. (کپسول آتش نشانی)
جنس این شیلنگ از مواد مختلفی ساخته شده است. این شیلنگها دارای انواع متعددی هستند که به طور کلی می توان آن ها را به دو دسته متفاوت تقسیم کرد: شیلنگ آتشنشانی مسکونی و شیلنگ آتش نشانی ماشین های آتش نشانی .
انواع شیلنگهای آتش نشانی:
۱-لوله های نواری یا پارچه ای:
که می توان آن ها را بصورت های مختلف جمع کرد.
۲-لوله های لاستیکی:
که بیشتر از آن ها در قرقره های آتشنشانی استفاده می گردد.
لوله های خرطومی:
که به منظور گرفتن آب از منابع روباز بهره گیری می شود.
۳-لوله های فلزی :
که در آتش نشانی ها به عنوان واسط آب گیری از شیرهای داخل زمین استفاده می شود.
انتخاب شیلنگ
در هنگام انتخاب شلنگ آتشنشانی بایستی به مواردی از قبیل طول شلنگ آتشنشانی، جنس شیلنگ و فشاری که شلنگ آتشنشانی می تواند تحمل کند، دقت شود.
یک حلقه شیلنگ آتشنشانی از یک شلنگ جمع کننده تشکیل شده است که قادر به تأمین مداوم آب قابل کنترل می باشد.
شیلنگهای آتش نشانی که ظرفیت بیشتری دارند در دمای پایین، آب بیشتری را حمل می کنند. اگر شلنگ قطر کمتری داشته باشد، به فشار بیشتری احتیاج دارد. مهمترین عامل در تعیین کارایی شیلنگ آتش نشانی، قطر شیلنگ است. (کپسول آتش نشانی)
قرقره شیلنگ آتش نشانی اولین بخش تهاجمی از تجهیزات اطفا حریق است. این روش به گونه ای طراحی شده است که به عنوان یک روش پاسخ سریع توسط هر فرد برای مقابله با آتش سوزی در مراحل اولیه استفاده می شود.
حلقه های شیلنگ برای آتش سوزی کلاس A مناسب است: کاغذ ، منسوجات ، چوب ، بیشتر پلاستیک ها و لاستیک.
دقت کنید که از این محصول در آتش سوزی های الکتریکی استفاده نکنید، به یاد داشته باشید آب، الکتریسیته را هدایت می کند، بنابراین استفاده از حلقه شیلنگهای آتش نشانی در این مواقع می تواند منجر به برق گرفتگی شود!
استفاده از حلقه های شیلنگ آتش نشانی آسان است و تقریباً به طور نامحدودی آب را تأمین می کنند، زیرا به منبع تغذیه شبکه متصل هستند و باید حدوداً ۳۵ متر طول داشته باشند.
قبل از کار با شیلنگ آتشنشانی، باید کاملاً کشیده شود. یک حلقه شیلنگ آتشنشانی طوری طراحی شده است که حداقل ۲۰ لیتر آب در دقیقه، به روشی قابل کنترل، تا حداکثر طول ۳۶ متر از حلقه ثابت، فراهم کند.
دقت در انتخاب شیلنگهای آتش نشانی:
شیلنگ آتشنشانی یکی از اجزای مهم لوازم آتشنشانی است که باید در انتخاب نوع آن دقت کافی را بکار ببرید تا بهترین کیفیت و کار آمدترین نوع آن را انتخاب کنید.
زیرا در صورتی که شیلنگ آتشنشانی معیوب و جنس آن مناسب نباشد ممکن است در هنگام اطفاء حریق شیلنگ بترکد و عملیات اطفاء حریق را مختل کند و یا به افراد دیگر آسیب برساند. (کپسول آتش نشانی)
برای انتخاب یک شیلنگ آتشنشانی باید به چند پارامتر توجه نمود :
۱- طول شلینگ آتش نشانی
۲- فشاری که شیلنگ آتش نشانی تحمل می کند
۳- جنس شلینگ آتش نشانی
بدون دیدگاه