شیلنگ آتش نشانی - شیلنگ آتش نشانی باید چگونه باشد 2 - ایمن عارفی
شیلنگ آتش نشانی

شیلنگ آتش نشانی


آتش سوزی یک خطر همیشگی برای مشاغل و صاحبان املاک است. اگرچه ممکن است هرگز در محل کار با موقعیت آتشین روبرو نشوید، اما همچنان باید از اقدامات احتیاطی که فرد در هنگام آتش سوزی باید انجام دهد (کپسول آتش نشانی)

و همچنین نحوه استفاده از ابزارها و تجهیزات ایمنی در برابر آتش آشنا شوید. در حالی که کپسول های آتش نشانی ساده ترین وسایل برای استفاده در موارد اضطراری آتش هستند، در بسیاری از ساختمان ها استفاده از شیلنگ آتش نشانی رایج است.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

دو نوع حلقه شیلنگ آتش نشانی وجود دارد:

حلقه شیلنگ آتش نشانی دیواری ثابت

این نوع حلقه های شیلنگ به طور دائمی بر روی یک دیوار یا در جعبه آتش نشانی نصب می شوند و به منبع اصلی تأسیس آب ساختمان متصل می شوند.

آنها در مکان هایی نصب می شوند که به راحتی قابل دسترسی هستند و برای خاموش یا مهار آتش سوزی های کوچک استفاده می شوند.

باید فضای دیواری کافی در اطراف این حلقه ها وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که در هنگام استفاده از آنها هیچ مانعی وجود ندارد.

اگر از جهبه آتش نشانی استفاده می کنید، تجهیزات موجود در جعبه آتش نشانی عبارتند از شیلنگ آتش نشانی، قرقره آتش نشانی و در صورتی در جعبه آتش نشانی خود بر روی قرقره از شیلنگ برزنتی آتش نشانی استفاده کنید

باید از کوپلینگ آتش نشانی نیز درون جعبه آتش نشانی خود استفاده کنید. البته باید گفت که در بعضی از جعبه های آتش نشانی یک فضا برای قرار دادن کپسول اتش نشانی در نظر گرفته شده است.

حلقه شلنگ آتش نشانی بازویی

بر خلاف شیلنگ دیواری ثابت، حلقه شلنگ بازویی به صورت چرخشی بر روی لولای بزرگ نصب می شود. فایده حلقه بازویی این است که هنگام استفاده می توان با استفاده از لولا آن را به سمت بیرون چرخاند.

این کار قابلیت انعطاف پذیری بیشتری را برای کاربران فراهم می کند، خصوصاً اگر برای خاموش یا مهار آتش به حرکات ناگهانی یا حرکت تند و سریع احتیاج دارید. (کپسول آتش نشانی)

از حلقه های شیلنگ اطفا حریق نباید با هدف تمیز کردن استفاده کرد، در صورت مشاهده این عمل می تواند منجر به جریمه برای شما شود.

تمام حلقه های شیلنگ مطابق با استانداردها نیاز به بازرسی و آزمایش هر ۶ ماه یکبار دارند. این آزمایش برای اطمینان از عملکرد حلقه شلنگ در شرایط اضطراری است.

شیلنگ های آتش نشانی و مقاومت در برابر فشار آب و عوامل خارجی:

این شیلنگ به خاطر نوع مصرف خود ، فشار زیادی از آب را می تواند تحمل کند. قطر دهانه آن دارای تنوع محدودی است و حداقل باید ۳/۴ یا یک اینچ باشد. رنگ بدنه آن اهمیتی ندارد مگر اینکه دلیل خاصی داشته باشد.

سطح بیرونی این شیلنگ بیشتر در مقابل دما و عوامل مادی مثل اجسام نوک تیز مقاومت می کند. در این شیلنگ فشار و حجم شریان سیال بیشتر از مدت زمان استفاده اهمیت دارد.

انعطاف پذیری این شیلنگ از شیلنگ های عمومی کمتر است. این ابزار همیشه بر تکیه گاه خود سوار است و در آپارتمان باید در یک تکیه گاه گرد و در ماشین های آتش نشانی باید درون قفسه خود قرار گیرد.

آزمایش های لازم برای کسب استاندارد شیلنگ آتش نشانی :

۱- پایداری در ابعاد:

هدف از این آزمایش آن است که در اثر فشار مشخص آب، به قطر و طول لوله چه مقدار اضافه می شود.

۲- آزمایش انفجار:

بر اساس استاندارد ۵۱۷۳ انگلستان ( BS ) آزمایش بر روی ۵ نمونه انجام می شود و معدل انفجار در five نمونه مورد آزمایش نباید از ۳۵ بار فشار کمتر باشد. ضمناً هیچ کدام از نمونه ها نباید در فشار کمتر از ۳۲ بار منفجر گردد.

۳- آزمایش چسبندگی:

هدف از این آزمون آن است که چسبندگی لایه داخلی به لوله اصلی و همچنین چسبندگی روکش به لوله اصلی را آزمایش نمایند. (کپسول آتش نشانی)

مشخصات شیلنگ های برزنتی:

– انعطاف‌پذیری بالا

– سازگاری با انواع آب و هوا

– دوام بالا در برابر حرارت و گرما و مواد شیمیایی

– ضد سایش و کارکرد طولانی

– فشار کارکرد ۱۸ – ۴۵ بار

شیلنگ آتش نشانی نواری:

این شیلنگ در حالت بدون آب، به شکل یک نوار تخت دور قرقره یا روی رک مخصوص قرار می گیرد. جهت استفاده باید ابتدا به صورت کامل روی زمین پهن شده و سپس با باز نمودن شیر آب، پر از آب شود. استفاده از این شیلنگ ها، مخصوص افراد آموزش دیده می باشد.

شیلنگ آتش نشانی لاستیکی:

این شیلنگ معمولا از جنس لاستیک بوده و حالت ظاهری آن در شرایط بدون آب و آب گیری شده، مشابه هم است. استفاده از نوع شیلنگ آتش نشانی ساده و بدون نیاز به آموزش بوده و جهت استفاده در مراحل اولیه حریق در نظر گرفته می شود. (کپسول آتش نشانی)

شیلنگ آتش نشانی

شیلنگ آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید