در ساختمـانها وانبـارها لوله هاي مخصوص آتش نشاني قراردارد كه بصـورت عمـودي ويا افقي با حداقل 4 اينچ از زمين تا بالاترين نقطه ساختمان (پشت بام )كشيده شده است ودرهرطبقه يك خروجي قرارداده اند (کپسول آتش نشانی)
(تعداد خروجي ها وفاير باكسها بستگي به وسعت هر طبقه مي باشد . )
اجزاي تشكيل دهنده هرفاير باكس شامل يك جعبه كه درون آن يك قرقره , يك نازل و يك شلنگ نواري ( حداقل 20 متر ) مي باشد .
یکی از بهترین تجهیزات برای سیستم های اطفاء حریق در ساختمان های مسکونی و اداری
و واحد های صعنتی و انبار های کالا و…. جعبه های آتش نشانی (فایر باکس) می باشد.
این جعبه ها که ازجمله ی تجهیزات اولیه ی اطفای حریق در لحظات اولیه است ،با کارکرد بسیار حیاتی خود ضمن پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش سوزی،
ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه ، یکی از مهم ترین منابع تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
زیبایی و هماهنگی با هویت بصری بنا
جعبههای آتش نشانی اغلب به عنوان عنصری زمخت و برهم زننده هماهنگی و هویت بصری پروژههای لوکس با معماریهای چشم نواز شناخته میشوند.
بدین منظور تولید کنندگان برتر جعبههای آتش نشانی اغلب قابلیت این را دارند که براساس هویت بصری بنا و پروژههای ساختمانی، طرح، ابعاد و رنگ جعبه را طراحی نموده برای هر پروژه میتوانند جعبه آتش نشانی منحصر به فردی ارائه دهند.
این گونه جعبههای آتش نشانی اغلب با عنوان جعبههای آتش نشانی دکوراتیو شناخته شده و از سایر جعبهها تمیز مییابند. قطعا هزینه تمام شده طراحی و تولید این نوع جعبههای آتش نشانی به دلیل بازطراحی و فرآیند تولید پیچیدهتر، بیشتر است.(کپسول آتش نشانی)
تعبیه محل ورودی رایزر
اغلب جعبههای آتش نشانی جهت نصب هوزریل کاربرد دارند. هوزریل آتش نشانی ابزاری آتش نشانی است که به آب نیاز دارد. به همین دلیل جعبههای آتش نشانی باید محلی برای عبور خط لوله آبرسانی و اتصال آن به رایزر آتش نشانی داشته باشند.
این گذرگاه باید به گونهای تعبیه شود که هم در هنگام جدایش کمترین آسیب را به پوشش رنگ وارد کند و هم به آسانی از بدنه جعبه جدا شود.
یک جعبه آتش نشانی باکیفیت دارای ورودی رایزر دقیق و پانچ شده باشد تا به راحتی و بدون آسیب به پوشش رنگ جدا شود.
لازم به ذکر است فرآیند خوردگی در جعبههای آتش نشانی فولادی دقیقا از آسیب پذیرترین نقطه (ضخامت کم پوشش رنگ یا آسیب به آن) آغاز میشود.
تعبیه سوراخ جهت سهولت در نصب جعبه آتش نشانی
این مورد نیز همانند مورد شماره 9 است. یعنی اغلب جعبههای آتش نشانی موجود در بازار، هیچ سوراخی برای نصب آسان جعبه آتش نشانی تعبیه نمیکنند.
سوراخ کردن جعبه آتش نشانی بعد از اتمام فرآیند رنگ کاری باعث آسیب رسانی به پوشش رنگ و تسریع در فرآیند خوردگی فولاد و کاهش شدید عمر مفید جعبه خواهد شد.
تولید کنندگان معتبر در فرآیند تولید جعبههای آتش نشانی، معمولا سوراخکاری و هرگونه پانچ بدنه را قبل از فرآیند رنگکاری در نظر میگیرند. به این ترتیب نصاب جعبه هیچ تغییری روی محصول نهایی نداده و جعبه نیز بدون هیچ مشکلی نصب خواهد شد.(کپسول آتش نشانی)
نوع پوشش رنگ مورد استفاده در ساخت جعبه آتش نشانی
یکی از کارکردهای مهم پوشش رنگ در تجهیزات مختلف، محافظت بدنه در برابر خوردگی و زنگ زدگی و کارکرد دیگر آن، افزودن خاصیت زیبایی به محصول است.
همچنین ورقهای فولادی روغنی مورد استفاده در فرآیند ساخت جعبههای آتش نشانی، دارای مقدار زیادی آلودگی و چربی بر روی سطح خود هستد که باعث عدم چسبندگی مناسب پوشش رنگ بر روی جعبه خواهد شد.
خط رنگ مجموعه آریاکوپلینگ جهت حل این مشکل، از فرآیندهای شستشوی چند مرحلهای با حلالهای صنعتی قبل از شروع فرآیند رنگ کاری استفاده میکند.
بدین ترتیب پوشش رنگ با ضخامت و چسبندگی عالی بر روی جعبه آتش نشانی نشسته و باعث افزایش طول عمر جعبه در برابر عوامل خورنده میگردد.
همچنین خط رنگ این مجموعه به گونهای طراحی شده که همواره کیفیت پوشش رنگ، فدای بالا بردن سرعت تولید نشود.
در انتهای فرآیند رنگ کاری، انواع آزمایشات کنترل کیفیت رنگ مانند آزمونهای ضخامت سنجی و شبیه سازی شرایط مخرب واقعی بر روی جعبهها انجام میشود تا کیفیت پوشش رنگ این محصولات تضمین شود.
سخن آخر
فلسفه وجودی تجهیزات آتش نشانی این است که در لحظات وقوع حریق، به طور بینقص عمل کنند. این تجهیزات به دلیل سروکار داشتن با امنیت جانی و مالی افراد از اهمیت ویژهای برخوردار است.(کپسول آتش نشانی)
به همین دلیل لازم است طراحان، متخصصان و مشتریان حوزه حریق در هنگام انتخاب و خرید تجهیزات آتش نشانی دقت لازم را به عمل آورند تا از هرگونه نقص فنی و عملکردی در حین اطفای حریق جلوگیری شود.
بدون دیدگاه