در ساختمـانها وانبـارها لوله هاي مخصوص آتش نشاني قراردارد كه بصـورت عمـودي ويا افقي با حداقل 4 اينچ از زمين تا بالاترين نقطه ساختمان (پشت بام )كشيده شده است ودرهرطبقه يك خروجي قرارداده اند (شارژ کپسول آتش نشانی)
(تعداد خروجي ها وفاير باكسها بستگي به وسعت هر طبقه مي باشد . )
اجزاي تشكيل دهنده هرفاير باكس شامل يك جعبه كه درون آن يك قرقره , يك نازل و يك شلنگ نواري ( حداقل 20 متر ) مي باشد .
یکی از بهترین تجهیزات برای سیستم های اطفاء حریق در ساختمان های مسکونی و اداری
و واحد های صعنتی و انبار های کالا و…. جعبه های آتش نشانی (فایر باکس) می باشد.
این جعبه ها که ازجمله ی تجهیزات اولیه ی اطفای حریق در لحظات اولیه است ،با کارکرد بسیار حیاتی خود ضمن پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش سوزی،
ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه ، یکی از مهم ترین منابع تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
فاکتورهای کیفی جعبههای آتش نشانی چیست؟
در این بخش مهمترین فاکتورهای کیفی یک جعبه آتش نشانی را بررسی میکنیم. با شناخت این فاکتورها میتوانیم هنگام خرید جعبه آتش نشانی، آن را دقیقتر بررسی کرده و انتخاب بهتری داشته باشیم.
یادمان باشد ما قصد داریم محصولی بخریم که در لحظات حساس مرگ و زندگی در کنار ما باشد. (شارژ کپسول آتش نشانی)
ضخامت ورق جعبه آتش نشانی
ضخامت ورقی که تولید کنندگان تجهیزات آتش نشانی جهت ساخت جعبه آتش نشانی به کار میبرند، یکی از فاکتورهای اولیه برای قضاوت در مورد جعبه آتش نشانی است. فاکتور اولیه یعنی شاخصی که اگر جعبه آتش نشانی آن را ارضا نکند، دیگر نیازی به بررسی سایر عوامل نیست.
مطابق الزامات سازمان آتش نشانی، ضخامت ورق جعبه آتش نشانی باید بین 1 الی 2 میلیمتر باشد. در صورتی که ضخامت ورق جعبه کمتر از 1 میلیمتر انتخاب شود،
باعث کاهش استحکام سازهای جعبه آتش نشانی شده و بدنه جعبه را مستعد آسیب پذیری در برابر رطوبت، خوردگی و زنگ زدگی میکند.
علاوه برآن میتواند باعث افتادگی قرقره، قطع مسیر جریان آب در طی گذشت زمان، اعوجاج و باز نشدن درب جعبه آتش نشانی و سست شدن ورقهای نگهدارنده نازل می شود.
تمامی این اتفاقات در صورت رعایت نکردن ضخامت مناسب برای ورق جعبه آتش نشانی بروز میکند. به همین دلیل یکی از شروط لازم برای قبول شدن یک جعبه آتش نشانی در آزمون کیفیت، ضخامت ورق آن است.
جعبه مردود، عملکرد ناقص خود را در هنگام حادثه نشان میدهد. جایی که برای اصلاح امور بسیار دیر است. مراقب باشیم جعبه آتش نشانی مردود را در پروژه خود نصب نکنیم.
جنس جعبه آتش نشانی
متریال به کار رفته در تولید جعبه های آتش نشانی، عامل دیگری در حفظ استحکام و کارایی این جعبهها است. علاوه بر مباحث مربوط به حفظ استحکام، باید مدنظر داشته باشیم، جعبه آتش نشانی ابزار مادر اطفاء حریق در ساختمان ها است.
به این معنی که اگر خود جعبه، در اثر وقوع آتش سوزی، به دلایلی چون سوختن، دفرمه شدن، شکستن یا هر عامل دیگری کارایی خود را از دست بدهد، امکان دسترسی به تجهیزات داخل آن نبوده و گسترش حریق آثار زیانباری بر جای می گذارد.(شارژ کپسول آتش نشانی)
هرچند طراحان زبده و خلاق آریاکوپلینگ در تلاشند تا نیازهای معماران هنرمند و نکتهسنج را به بهترین شکل پوشش دهند، اما اولین و آخرین الزام در تولید جعبه های آتش نشانی، کارایی آنها است.
بنابراین استفاده از شیشه، چوب یا هر ماده آسیب پذیر دیگری در تولید جعبهها، ما را از رسالت اصلی ایمنی و کاهش خطر دور می کند.
استفاده از ورقهای فولادی مستحکم، تولید شده توسط کارخانههای معتبر تحت فرایندهای کنترل شده و دقیق، عامل اصلی حفظ استحکام بویژه در گذر زمان است.
همچنین در محیطهای خورنده و مستعد اکسیداسیون، استفاده از مواد مقاوم به خوردگی نظیر گریدهای مختلف فولادهای استنلس استیل، بسیار اهمیت دارد.
همچنین در تولید انواع قفل، لولا، پیچ، مهره و پرچهای مورد استفاده در جعبههای آتش نشانی نیز، عامل استحکام و عدم کارایی در دراز مدت و تحت نیروهای خستگی مکانیکی مدنظر قرار میگیرد.
نوع پوشش رنگ مورد استفاده در ساخت جعبه آتش نشانی
یکی از کارکردهای مهم پوشش رنگ در تجهیزات مختلف، محافظت بدنه در برابر خوردگی و زنگ زدگی و کارکرد دیگر آن، افزودن خاصیت زیبایی به محصول است.
همچنین ورقهای فولادی روغنی مورد استفاده در فرآیند ساخت جعبههای آتش نشانی، دارای مقدار زیادی آلودگی و چربی بر روی سطح خود هستد که باعث عدم چسبندگی مناسب پوشش رنگ بر روی جعبه خواهد شد.
خط رنگ مجموعه آریاکوپلینگ جهت حل این مشکل، از فرآیندهای شستشوی چند مرحلهای با حلالهای صنعتی قبل از شروع فرآیند رنگ کاری استفاده میکند.(شارژ کپسول آتش نشانی)
بدین ترتیب پوشش رنگ با ضخامت و چسبندگی عالی بر روی جعبه آتش نشانی نشسته و باعث افزایش طول عمر جعبه در برابر عوامل خورنده میگردد.
همچنین خط رنگ این مجموعه به گونهای طراحی شده که همواره کیفیت پوشش رنگ، فدای بالا بردن سرعت تولید نشود.
در انتهای فرآیند رنگ کاری، انواع آزمایشات کنترل کیفیت رنگ مانند آزمونهای ضخامت سنجی و شبیه سازی شرایط مخرب واقعی بر روی جعبهها انجام میشود تا کیفیت پوشش رنگ این محصولات تضمین شود.
بدون دیدگاه