آتش سوزی یکی از اتفاقات غیر مترقبه ای است که ممکن است به دلایل مختلفی مانند خطاهای انسانی و یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد. وقوع آتش سوزی در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و … (شارژ کپسول آتش نشانی)
که افراد زیادی در آن ساکن هستند می تواند سبب بروز خسارات جانی و مالی زیادی گشته و هزینه های بالایی را به بار آورد. پیشگیری از وقوع آتش در وهله اول اهمیت بسیاری داشته
و نیاز است تا از ابزارها و تجهیزات گوناگونی که برای این منظور طراحی شده اند در ساختمان ها استفاده کرد. پس از آن نیاز است تا در صورت وقوع آتش سوزی اقدامات مناسب را برای کاهش هرچه بیشتر خسارات انجام داد.
سیستم اعلام حریق یکی از سیستم های هشدار دهنده می باشد که وقوع آتش سوزی یا مواردی مانند تجمع دود و مونوکسید کربن را به ساکنین ساختمان هشدار داده
و موجب می شود تا افراد قادر به انجام اقدامات سریع برای پیشگیری از خسارت باشند. با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد در این مقاله قصد داریم تا به مطالبی در مورد سیستم اعلام حریق بپردازیم.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید. امروز می خواهیم در این مقاله در مورد مزایای انواع سیستم های اعلام حریق با هم صحبت کنیم و همچنین می خواهیم امروز سیستم اعلام حریق را با دیگر به شما معرفی کنیم تا شما بیشتر با این ها آشنا شوید پس با ما باشید.
مزایای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر:
– شناسایی تمامی اجزای میدانی و سهولت راهبری و هدایت نفرات مسئول (شارژ کپسول آتش نشانی)
– پایش وضعیت اجزای میدان شامل وضعیت های پیش آلارم (Pre-Alarm) ، آلارم ، خرابی (Fault)
– امکان غیر فعال نمودن اجزای میدانی در مواقعی همچون تعمیرات
– امکان تنظیم حساسیت دتکتورها و جبران سازی آلودگیهای محیطی که عملکرد دتکتورها را مختل می کنند
– امکان برنامه ریزی منطقی خروجیها و امکان تغییر آن در آینده بدون تغییر در سخت افزار
– امکان ناحیه بندی (زون بندی) محل های مجهز به سیستم اعلام حریق و تغییر آن به سادگی
– امکان صورت برداری و ذخیره وقایع جهت پایش عملکرد سیستم و کارکنان
– امکان پایش خودکار و هوشمند اجزای سیستم
معایب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر:
– پیچیدگی بیشتر سیستم و نیاز به پرسنل با سطح آموزش بالاتر
– هزینه اولیه بالا
کنترل پنل آدرس پذیر ( Addressable )
کنترل پنل آدرس پذیر از یک یا چند حلقه ( Loop ) مجزا برای کنترل قطعات سیستم اعلام حریق، از قبیل دتکتور ، شستی و زنگ هشدار را دارد، (کپسول آتش نشانی)
در این سیستم هر قطعه یک آی پی مجزا را به خود اختصاص می دهد و کاربر می تواند تا ۱۲۸ قطعه را بر روی هر حلقه تعریف و کنترل کند.
دستگاه کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر امکان کنترل تعداد زیادی زون را برای کاربران فراهم می کند، همچنین کاربران می توانند چندین دستگاه را با یکدیگر شبکه کنند.
مزایای سیستم اعلام حریق کانونشنال یا متعارف نسبت به سیستم آدرس پذیر:
- کنترل پنل و تجهیزات آن ارزانتر است. (شارژ کپسول آتش نشانی)
- نیاز به برنامه ریزی و پروگرام کردن ندارند و استفاده از آن آسان است.
- سازگاری زیادی میان محصولات تولید کنندگان مختلف وجود دارد.
معرفی سیستم اعلام حریق
یکی از سیستم های امنیتی تاثیر گذار در ساختمان ها تجاری، اداری، اماکن مسکونی و سایر موقعیت های شبیه به این سیستم اعلام حریق است.
سیستم اعلام حريق، به مجموعهاي از قطعات الکترونيکي گفته ميشود که وظيفه آشکارسازي حريق در اماکن مختلف را بر عهده دارد.
این سیستم با اطلاع رسانی فوری هنگام آتش سوزی باعث می شود تا خسارت های احتمالی ناشی از حریق و آتش سوزی به حداقل برسد، همچنین اطلاع رسانی به ساکنان هنگام بروز آتش سوزی منجر به جلوگیری از آسیب به جان افراد می شود.
برای تشخیص آتش سوزی یا حریق این سیستم از طریق سه ویژگی مشخص دود، حرارت و شعله، بروز حریق را تشخیص می دهد،
در حالت کلی سیستم های اعلام حریق به دو نوع سیستم اعلام حریق متعارف یا کانونشنال و سیستم اعلام حریق هوشمند یا آدرس پذیر تقسیم می شود.
درسیستمهای عادی مکانی را که از نظر حریق می خواهیم حفاظت کنیم به مناطق مشخص تقسیم میکنیم تا در صورت بروز حریق بتوان محل حریق را سریعترو راحت تر تشخیص داد . به هر کدام از این مناطق یک زون ( Zone ) گفته می شود . (شارژ کپسول آتش نشانی)
این عمل در سیستم ها ی هوشمند نیز انجام می پذیرد ولی مزیتی که این سیستم ها نسبت به سیستم ها ی عادی دارند این است که این سیستم ها دارای اجزای قابل آدرس دهی هستند
و علاوه براینکه می توان زونی را که در آن حریق اتفاق افتاده است تشخیص داد بلکه می توان دقیقا عنصری را که حریق را تشخیص داده معین کرد و محل دقیق حریق را مشخص نمود و خبردهنده ها یی را که مربوط به آن محل می باشد فعال نمود .
بدون دیدگاه