کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی


آتش سوزی یکی از اتفاقات غیر مترقبه ای است که ممکن است به دلایل مختلفی مانند خطاهای انسانی و یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد. وقوع آتش سوزی در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و … (کپسول آتش نشانی)

که افراد زیادی در آن ساکن هستند می تواند سبب بروز خسارات جانی و مالی زیادی گشته و هزینه های بالایی را به بار آورد. پیشگیری از وقوع آتش در وهله اول اهمیت بسیاری داشته

و نیاز است تا از ابزارها و تجهیزات گوناگونی که برای این منظور طراحی شده اند در ساختمان ها استفاده کرد. پس از آن نیاز است تا در صورت وقوع آتش سوزی اقدامات مناسب را برای کاهش هرچه بیشتر خسارات انجام داد.

سیستم اعلام حریق یکی از سیستم های هشدار دهنده می باشد که وقوع آتش سوزی یا مواردی مانند تجمع دود و مونوکسید کربن را به ساکنین ساختمان هشدار داده

و موجب می شود تا افراد قادر به انجام اقدامات سریع برای پیشگیری از خسارت باشند. با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد در این مقاله قصد داریم تا به مطالبی در مورد سیستم اعلام حریق بپردازیم.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

نصب اوليه :

کابل کشي و حصول اطمينان از تطابق آن با استاندارد ۵۸۳۹ BS :

• ابتدا موقعيت کليه قسمت ها را با نقشه چک کنيد .

• کابل کشي را مطابق با نقشه انجام دهيد . (کپسول آتش نشانی)

• بعد از کابل کشي دتکتورهاي حرارتي و دود ، شستي ها و آژير هاي اعلام خطر را نصب کنيد .

• دستگاه مرکز کنترل را طبق دستورالعملهاي آزمايش مرکز کنترل آزمايش کنيد .

• بعد از بازکردن درب جلوي دستگاه به شرح زير، جعبه اصلي دستگاه را در محل مناسب نصب نماييد.

• پيچ اتصال ارت روي برد اصلي دستگاه را شل کرده و کابلشو را از زير آن جدا کنيد.

• سوکت PL3 را با دقت از محل اتصال آن جدا کنيد .

• لولا هاي درب دستگاه را از شيارهاي مربوطه آن از جعبه اصلي جدا کنيد .

• جعبه اصلي دستگاه را با استفاده از ۴ عدد سوراخ نصب ، به ديوار پيچ کنيد .

ادامه

کابل برق ۲۲۰ ولت را از سوراخ هاي بالاي جعبه وارد کنيد . ورودي برق ۲۲۰ ولت و سيم کشي آن بايستي طبق قوانين رايج سيم بندي IEEE و استاندارد BS5839 انجام شوند .

تا زماني که سيم بندي امتحان نشده است هيچ دتکتوري يا آژيري را متصل نکنيد. اغلب روي پايه دتکتور هنگامي که دتکتور روي آن نباشد مدار سيم کشي را باز مي کنند ،

جهت آزمايش سيم کشي بايستي ارتباط مدار باز سيم کشي را بر روي پايه دتکتور کامل نمود.

• سيم هاي ورودي را قبل از آزمايش کامل دستگاه به ترمينال هاي آن وصل نکنيد.

• دتکتورها را تا تمام کارهاي ساختماني ( که امکان وجود گرد و غبار مي باشد ) ، از پايه هاي آن خارج کنيد تا به دليل ورود گرد و غبار به داخل آن ها باعث ايجاد آژير مزاحم نشود.(کپسول آتش نشانی)

2– نصب تکميلي :

هنگامي که کليه کارهاي ساختماني تمام شده و هيچ گرد و غباري وجود ندارد .

• مطمئن شويد که برق ۲۲۰ ولت دستگاه قطع مي باشد .

• براي جلوگيري از وارد شدن صدمه به دستگاه در هنگام اتصال سيم ها باطريها را از داخل دستگاه برداريد . بعد از آزمايش کردن سيم بندي دستگاه مقاومت هاي انتهاي خط را از ترمينال دستگاه باز کرده و آنها را به ترمينال هاي آخرين دتکتور و آخرين آژير هر مدار وصل کنيد.

(مي تو انيد قبل از بازکردن مقاومت هاي متصل به ترمينالهاي دستگاه از مقاومت هاي داخل زيپ همراه دستگاه براي اتصال به آخرين دتکتور و آژير استفاده نماييد و پس از اتمام تست ، مقاومت هاي داخل دستگاه را براي استفاده هاي بعدي نگهداري نماييد.)

• سپس کليه آژيرها و دتکتورها را وصل کنيد .

• کامل بودن مدار سيم کشي را به وسيله يک اهم متر چک کنيد.

• مطمئن شويد که به هر شستي مقاومت ۴۷۰ اهم متصل باشد ، درغير اين صورت به جاي حالت اعلام حريق نشانگر اشکال مداراتصال کوتاه روشن خواهد شد .

تذکر : هنگام متصل بودن هرگونه وسيله الکترونيکي، سيستم را به وسيله مگااهم سنج آزمايش نکنيد .

• زماني که مطمئن شديد که کليه اتصالات محکم مي باشند و عايق روي سيم ها سالم مي باشند درب جلوي دستگاه را در جاي خود قرار دهيد ، باطري ها را در داخل دستگاه قرار داده و سيم آن را متصل کنيد و برق دستگاه را نيز متصل کنيد . حال مي توانيد دستگاه را به طور کامل و عملي تست نماييد .

توجه : کليه دستگاهها فضاي لازم را براي قرار دادن دو باطري ۷ آمپر ساعت دارا هستند.(کپسول آتش نشانی)

3- آزمايش مرکز کنترل :

مرکز کنترل را قبل از متصل کردن نيز مي توان امتحان کرد .

• ابتدا مطمئن شويد که مقاومت هاي انتهاي خط در جاي خود در ترمينال قرار دارند .

• دو باطري ۱۲ ولت حداقل ۶/۲ آمپرساعت (براي ۲ زون ACT-2) و حداقل ۷ آمپرساعت (براي ۴ الي ۱۴ زون ACT-4-14) در قسمت پايين کابينت قرار دهيد و آنها را به وسيله سيم رابط به صورت سري متصل کنيد .

باطري ها را نيز به وسيله سيم هاي سياه و قرمز مربوطه متصل به برد اصلي ، به دستگاه متصل کنيد . سيم قرمز مثبت و سيم سياه منفي است .

نشانگر اشکال تغذيه (PoweI Supply Fault) روشن شده و بازر به صدا در خواهد آمد ( توجه داشته باشيد که اتصال اشتباه باطري فيوز باطري را مي سوزاند و يا ممکن است به دستگاه آسيب برساند .

( ورودي ۲۲۰ ولت را به برق وصل کنيد در اين حالت چراغ Mains On روشن مي شود و در صورتيکه باطري ها خالي نباشد چراغ نشانگر اشکال تغذيه خاموش شده و بازر ساکت مي شود .

اگر باطري ها کاملا خالي و يا نامرغوب باشند چراغ اشکال تغذيه کماکان روشن مي ماند اما بهتر است که با باطري جديد شارژ شده امتحان شود .

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *