کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی


آتش سوزی یکی از اتفاقات غیر مترقبه ای است که ممکن است به دلایل مختلفی مانند خطاهای انسانی و یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد. وقوع آتش سوزی در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و … (کپسول آتش نشانی)

که افراد زیادی در آن ساکن هستند می تواند سبب بروز خسارات جانی و مالی زیادی گشته و هزینه های بالایی را به بار آورد. پیشگیری از وقوع آتش در وهله اول اهمیت بسیاری داشته

و نیاز است تا از ابزارها و تجهیزات گوناگونی که برای این منظور طراحی شده اند در ساختمان ها استفاده کرد. پس از آن نیاز است تا در صورت وقوع آتش سوزی اقدامات مناسب را برای کاهش هرچه بیشتر خسارات انجام داد.

سیستم اعلام حریق یکی از سیستم های هشدار دهنده می باشد که وقوع آتش سوزی یا مواردی مانند تجمع دود و مونوکسید کربن را به ساکنین ساختمان هشدار داده

و موجب می شود تا افراد قادر به انجام اقدامات سریع برای پیشگیری از خسارت باشند. با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد در این مقاله قصد داریم تا به مطالبی در مورد سیستم اعلام حریق بپردازیم.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

سوئيچ دو حالت نرمال :

• فقط چراغ Mains On روشن است، آژيرها ساکت هستند و دکمه هاي فشاري نيز عمل نميکند. سوئيچ را در حالت Arm Controls قرار دهيد :

• دکمه هاي فشاري فعال مي شوند و شخص مجاز مي تواند از آنها استفاده کند . چرخاندن سوئيچ تاثير ديگري روي دستگاه نمي گذارد.(کپسول آتش نشانی)

• دکمه Test Zone Lamp/Resound/Reset را فشار دهيد. زمانيکه دکمه فشار داده مي شود چراغ هاي Fire و Fault روشن خواهند شد و بازر به صدا در خواهد آمد. چراغ هاي Power Supply Fault / Battery و Sounder Fault روشن نخواهد شد.

آزمايش مدار نمايشگر و وضعيت تغذيه :

• برق ۲۲۰ ولت را قطع کنيد ، بعد از چند ثانيه چراغ Power Supply Fault روشن خواهد شد در اين حالت چراغ Mains On خاموش شده و بازر به صدا در خواهد آمد .

دکمه Silence Fault Sounders را فشار دهيد ، بازر خاموش مي شود ولي چراغ Power Supply Fault روشن شده و بازر به صدا در مي آيد .

باطري را دوباره وصل کنيد , پس از مدت کوتاهي دستگاه به حالت عادي بر مي گردد و بازر خاموش مي شود (فقط چراغ سبز رنگ Mains On روشن مي باشد).

توجه :

۱- اين آزمايشات بايستي با باطريهاي نو و پر انجاه گيرند . باطري هاي نامرغوب باعث اعلام اشکال مي گردند حتي اگر شارژ شوند .

۲- چنانچه باطريها خوب ولي خالي استفاده کنيد نشانگر اشکال منبع تغذيه تا زمانيکه باطري ها به انداره کافي شارژ نشوند روشن مي ماند .

آزمايش کردن مدار کنترل آژير :

ابتدا اطمينان حاصل کنيد که مقاومت هاي انتهاي خط (با کد رنگ آبي , خاکستري , قرمز , طلائي يا نقره اي) بين ترمينال هاي ( ۵ = ۶ و ۷ =۸ ) قرار گرفته باشند .(کپسول آتش نشانی)

• ترمينال هاي ۵ و ۶ را اتصال کوتاه کنيد و به همين وضعيت نگهداريد ، چراغ Sounder Fault روشن خواهد شد و بازر به صدا در خواهد آمد. دکمهSilence Fault را فشار دهيد در نتيجه بازر خاموش خواهد شد

اما چراغ Sounder Fault روشن مي ماند.اتصال کوتاه را برداريد تا دستگاه به حالت نرمال برگردد . اين آزمايش را با مدار باز کردن ترمينالهاي ۷ و ۸ براي مدار ديگر آژير تکرار کنيد.

آزمايش مدار کنترل دتکتور :

ابتدا اطمينان حاصل کنيد که مقاومت هاي انتهاي خط ( با کد رنگ آبي ، خاکستري ، قرمز ، طلائي يا نقره اي ( بين هر جفت ترمينالهاي دتکتور (۹ و ۱۰- ۱۱ و ۱۲ و غيره) قرار گرفته باشد .

حالتهاي مدار به ۴ وضعيت ذيل مي باشد .

۱ – حالت نرمال : جريان کنترل مسيرهاي زون از طريق مقاومت انتهاي خط برقرار است

۲ – تکتورها و شستي ها به صورت موازي به سيم هاي مدار زون ها متصل شده اند .

۳ – اشکال مدار باز : سيم بندي در بعضي نقاط قطع مي باشد و جريان کنترل عبور نمي کند .

۴ – اشکال اتصال کوتاه : در بعضي از نقاط مدار اتصال کوتاه به وجود آمده که باعث عبور جريان کنترل بيش از حد مي شود .

۵ – وضعيت حريق : اتصال کوتاه نسبي به وجود آمده که باعث ازدياد جريان کنترل مي گردد ولي نه به اندازه اي که باعث اعلام اشکال اتصال کوتاه گردد .(کپسول آتش نشانی)

اکثر دتکتورهاي دود وقتي فعال مي شوند اتصال کوتاه نسبي به وجود مي آورند در حاليکه شستي هاي اعلام حريق و دتکتورهاي حرارتي ساده براي به وجود آوردن

اتصال کوتاه نسبي به مقاوت ۲۷۰ اهم (کد رنگ زرد ، بنفش ، قهوه اي ، طلائي يا نقره اي) که به صورت سري وصل شود ، نياز دارند .

اشکال مدار باز :

• با برداشتن يکي از پايه هاي مقاوت انتهاي خط از روي ترمينالهاي ۹ و۱۰، مدار دتکتورها را باز کنيد . چراغ Fault/Zone روشن شده و بازر به صدا در مي آيد . داخل مرکز کنترل چراغ ZISO , Gen Fault روشن مي شوند .

• دکمه Silence Fault Sounder را فشار دهيد ، بازر خاموش مي شود ، اما چراغها روشن مي مانند . مدار را به حالت اول خود برگردانيد تا دستگاه نيز به حالت نرمال برگردد . اين آزمايش را براي مدار ديگر دتکتورها با باز کردن ترمينالهاي ۱۱ و ۱۲ و غيره امتحان کنيد .

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *