شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی


آتش سوزی یکی از اتفاقات غیر مترقبه ای است که ممکن است به دلایل مختلفی مانند خطاهای انسانی و یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد. وقوع آتش سوزی در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و … (شارژ کپسول آتش نشانی)

که افراد زیادی در آن ساکن هستند می تواند سبب بروز خسارات جانی و مالی زیادی گشته و هزینه های بالایی را به بار آورد. پیشگیری از وقوع آتش در وهله اول اهمیت بسیاری داشته

و نیاز است تا از ابزارها و تجهیزات گوناگونی که برای این منظور طراحی شده اند در ساختمان ها استفاده کرد. پس از آن نیاز است تا در صورت وقوع آتش سوزی اقدامات مناسب را برای کاهش هرچه بیشتر خسارات انجام داد.

سیستم اعلام حریق یکی از سیستم های هشدار دهنده می باشد که وقوع آتش سوزی یا مواردی مانند تجمع دود و مونوکسید کربن را به ساکنین ساختمان هشدار داده

و موجب می شود تا افراد قادر به انجام اقدامات سریع برای پیشگیری از خسارت باشند. با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد در این مقاله قصد داریم تا به مطالبی در مورد سیستم اعلام حریق بپردازیم.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

اشکال اتصال کوتاه :

• ترمينال هاي ۹ و ۱۰ را به يکديگر اتصال دهيد و در اين حالت نگه دار يد . چراغ FAULT / ZONE روشن شده و بازر به صدا در مي آيد . داخل مرکز کنترل چراغ Zis s و GEN FAULT روشن مي شوند.(شارژ کپسول آتش نشانی)

• دکمه Silence Fault Sounder را فشار دهيد بازر خاموش مي شود، اما چراغها روشن مي ماند . اتصال کوتاه را برداريد تا دستگاه به حالت نرمال برگردد . اين آزمايش را براي مدار ديگر دتکتورها با اتصال کوتاه کردن ترمينال هاي ۱۱ و ۱۲ و غيره تکرار کنيد .

حالت اعلام حريق :

يک مقاومت ۲۷۰ اهم ( با کد رنگ زرد ، بنفش ، قهوه اي ، طلائي يا قهوه اي ) را بين ترمينال هاي ۱۱ و ۱۲ قرار دهيد .

• رله خروجي آژير عمل مي کند ، چراغ Zone 1 Fire چشمک مي زند ، حال دستگاه در وضعيت اعلام حريق مي ماند . دکمهSilence Alarm Sounder را فشار دهيد ،

رله خروجي آژير به حالت اول برگشته و چراغ Zone 1 Fire از حالت چشمک زدن به حالت ثابت برمي گردد و بازر به صدا در مي آيد . دکمه Reset / Resound / Test Zone Lamp را فشار دهيد ،

دستگاه دوباره به وضعيت اعلام حريق برمي گردد . مقاومت ۴۷۰ اهم را از روي ترمينالها ۹ و ۱۰ برداريد . ابتدا دکمهSilence Alarm Sounder و سپس Reset / Resound / Test Zone Lamp را فشار دهيد دستگاه به حالت نرمال بر مي گردد .

• با متصل کردن يک مقاومت ۴۷۰ اهم مابين ترمينالهاي ۱۱ و ۱۲ و غيره اين را براي مدار ديگر دتکتورها امتحان کنيد .

توجه :

۱- فشار دادن دکمه Reset / Resound / Test Zone Lamp زمانيکه دستگاه درحالت اعلام حريق مي باشد ( زمانيکه Fire چشمک مي زند) تاثيري ندارد.(شارژ کپسول آتش نشانی)

۲- زمانيکه آژيرهاي اعلام حريق خاموش مي شوند ( چراغ Fire ثابت روشن است ( بازر روشن مي شود و نمي توان آنها را خاموش کرد. ) (Silence)

۳- ري ست کردن دستگاه در وضعيت قطع آژير ها (Silence) هنگامي که حالت حريق وجود دارد دوباره باعث راه اندازي آژيرها مي گردد .

آخرين تست :

• دکمه Evacuate را فشار دهيد . رله خروجي آژيرها عمل مي کند تا آژيرها را راه اندازي کند .

• در صورت تمايل مي توان اين آزمايشات را با وصل کردن يک آژير ، دتکتور دود ، شستي اعلام حريق و مقاومت انتهاي خط به ترمينالهاي مربوطه انجام داد .

امکانات فرعي :

امکان آزمايش مهندسي (آزمايش NON- LATCH) :

• اين سري دستگاه ها داراي امکاناتي هستند که شستي هاي اعلام حريق ، دتکتور و آژيرها آزمايش شوند و به صورت اتوماتيک به حالت اوليه خود برگردند .

جهت انجام اين آزمايش جامپر ENG ( داخل مرکز کنترل) را از موقعيت پايين به بالا جابه جا کنيد . LED مربوطه روشن مي شود و بازر به صدا در مي آيد که آن را نمي توان خاموش کرد .

• حال اگر شرايط اعلام حريق بوجود آيد آژير حدود نيم ثانيه به صدا در ميايد و قبل از اينکه دوباره به صدا درآيد سه ثانيه خاموش مي شود .

اين عمل تا زمانيکه دود داخل دتکتور باشد يا شستي به حالت عادي برنگردد ادامه مي يابد . پس از اتمام آزمايش جامپر را در موقعيت اوليه خود قرار دهيد .

خارج کردن زون از مدار (ايزوله کردن زون) :

• چنانچه لازم باشد زون ها را به وسيله قرار دادن جامپر آن (Z2 ISO , Z1 ISO) در موقعيت بالا مي توان از مدار خاج کرد .(شارژ کپسول آتش نشانی)

LED مربوطه و چراغ FAULT زون مربوطه جهت نشان دادن از مدار خارج شده زون روشن خواهد شد ، بازر به صدا در خواهد آمد و آن را مي توان خاموش کرد. زمانيکه آزمايش کامل شد جامپر را به حالت اول برگردانيد .

  • در کنار LED هاي اشکال مدار باز ( O ) و اتصال کوتاه ( S ) براي هر زون يک مقاومت جامپر ( صفر اهم ) با علامت Z2S يا Z1S وجود دارد . قطع کردن اين جامپر مدار نشانگر اتصال کوتاه را از کار مي اندازد

که امکان استفاده از دستگاه را براي شستي هاي اعلام حريق که مقاومت ۴۷۰ اهم ندارند فراهم مي سازند . توجه:استفاده از روش فوق توصيه نمي گردد زيرا بروز اتصالي در سيم کشي ها باعث اعلام حريق مي شود .

چراغ اشکال عمومي (GENERAL FAULT LIGHT) :

• در صورت بروز هر گونه اشکال اين چراغ روشن مي شود .

• اين چراغ در زمانهاي مختلفي روشن مي شود و به عملکرد عادي مرکز کنترل بستگي ندارد. براي نمايش اشکالاتي که از اين طريق کانکتور توسعه PL2 پديد مي آيد به کار مي رود .

عيب يابي:

هشدار: هنگاميکه درب جلوي دستگاه باز مي شود برق ۲۲۰ ولت را قطع کنيد .(شارژ کپسول آتش نشانی)

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *