نحوه ی کار سیستم اعلام حریق - نحوه ی کار سیستم اعلام حریق چگونه است - ایمن عارفی
نحوه ی کار سیستم اعلام حریق

نحوه ی کار سیستم اعلام حریق


نحوه ی کار سیستم اعلام حریق چگونه است

برای ایمن کردن ساختمان ها و اداره های گوناگون باید لوازم و تجهیزات به خصوصی خریداری شود که یکی از این تجهیزات مهم سیستم اعلام حریق می باشد. امروز در این مقاله می خواهیم با هم نحوه ی کار سیستم اعلام حریق را بررسی کنیم.

آتش سوزی یکی از اتفاق هایی می باش د که احتمال دارد بر اثر بی احتیاطی ساختمان های متفاوت به وجود بیاید و خسارت های جانی و مالی زیادی از خود به جا بگذارد. یستم اعلام حریق می تواند افراد مستقر در ساختمان را آگاه کند تا از آن جا دور شوند و اقداماتی را برای کم شدن آتش و خسارت ها انجام دهند.

نحوه ی کار سیستم اعلام حریق مقداری پیچیده به نظر می رسد اما در واقع اینطور نیست و وجود آن در هر ساختمانی الزامی می باشد. البته این موضوع را نیز نباید از یاد ببریم که مردم با تهیه کردن کپسول آتش نشانی مناسب منزل خود می توانند در حادثه های کوچک کمی کمک حال آتش نشانان باشند و آن ها را خیلی کم از خطرهای احتمالی دور کنند.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

سیستم اعلام حریق چیست

این سیستم از مجموعه ای از قطعه ها و اجزای گوناگون تشکیل شده است که آشکار کردن آتش را در مکان های متفاوت بر عهده دارد. دستگاه ها و دتکتور هایی که در این سیستم استفاده شده اند می توانند آتش، دود، گاز مونوکسید کربن را تشخیص داده و افراد را آگاه کنند.

هشدارهایی که در سیستم های اعلام حریق وجود دارد می تواند به شکل های مختلفی باشند. بعضی از این هشدارها به صورت آژیر خطر به صدا در آمده و برخی از آنها پیام های صوتی مبنی بر وجود خطر و تخلیه ساختمان به واسطه ی بلندگو های قرار داده شده پخش می شوند.

استفاده درست از سیستم اعلام حریق و نحوه کار و نگهداری از آن می تواند کمک کند تا سیستم شما همیشه در بهترین حالت ممکن کار کرده و شما را از وجود خطرهای احتمالی آگاه کند.

وجود کپسول آتش نشانی مناسب منزل بسیار ضروری و مهم می باشد و حتما باید در خانه ها و ساختمان ها وجود داشته باشد.

نحوه ی کار سیستم اعلام حریق

این سیستم ها سال های سال است که برای هشدار دادن زمان شروع آتش سوزی به وجود آمده اند و مکانیسم های عملکردی آن ها در طول زمان دچار تغییرات مختلف شده است.

اما سیستم های اعلام حریقی که در حال حاضر وجود دارند به صورت خودکار و اتوماتیک کار می کنند و با استفاده از سیگنال هایی که به واسطه ی سنسور های دود و آتش دریافت می کنند آن را به صورت خودکار به کنترل پنل دستگاه اعلام می کنند و از آن جا فرمان به سیستم های هشدار دهنده می رسد و اطلاع رسانی می شود.

بعضی از این سیستم ها بعد از آتش سوزی حتی می توانند با مرکز آتش نشانی نیز تماس بگیرند و انجام این کار باعث می شود نیرو های کمکی بسیار زودتر به محل وقوع حادثه برسند.

در سیستم های اعلام حریق اتوماتیک آدرس پذیر، همه ی عنصر هایی که در این سیستم به کار گرفته شده است با استفاده از یک کد یا آدرس مشخص می شوند و بر اساس این کد یا آدرس، کنترل پنل دستگاه مکان وقوع آتش را مشخص می کند.

شما بسیار راحت می توانید یک کپسول آتش نشانی مناسب منزل خود تهیه کنید و با خیال راحت در زمان آتش سوزی از آن استفاده کنید.

سیستم اعلام حریق چگونه کار می کند

با استفاده کردن از این سیستم ها مکانی که در آن آتش سوزی اتفاق افتاده است را می توان بسیار سریع شناسایی کرد و اقدامات مربوطه را نسبت به آن محل انجام داد.

سیستم های اعلام حریق اتوماتیک معمولی نیز در بازار وجود دارند که در آن ها زون های گوناگونی در ساختمان های تعریف می شود و در هر کدام از این منطقه های معرفی شده تعدادی دتکتور و شستی و آژیر نصب می شود که در نتیجه ی این کار ها این اجزای گفته شده به سیستم اعلام حریق اتصال پیدا می کنند.

در صورتی که حادثه آتش سوزی در ساختمان رخ دهد، زنگ هشدار همان منطقه شروع به هشدار دادن می کند و در صورتی که سیگنال قطع نشود آژیر سیستم فعال خواهد شد.

در حال حاضر سیستم های اعلام حریق بی سیم نیز در بازار وجود دارند که در آن ها برای متصل شدن سنسور ها و دستگاه های مختلف با کنترلرها از ارتباطات ایمن استفاده می کنند.

در این سیستم ها نیازی به انجام کابل کشی نیست و سیستم به صورت هوشمند محل وقوع حادثه را تشخیص می دهد و شروع به هشدار دادن می کند.

نحوه ی کار سیستم اعلام حریق

نحوه ی کار سیستم اعلام حریق

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید