کپسول آتش نشانی - کاربرد و نحوه فعالیت سیستم اعلام حریق - ایمن عارفی
کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی


به منظور ایمن سازی ساختمان ها و ادارات مختلف نیاز به تهیه و خرید و نصب لوازم و تجهیزات خاصی بوده که یکی از این تجهیزات مهم سیستم اعلام حریق می باشد. (کپسول آتش نشانی)

آتش سوزی یکی از حوادثی است که ممکن است در اثر بی احتیاطی در ساختمان های مختلف صورت گیرد و منجر به خسارات جانی و مالی زیادی گردد.

سیستم اعلام حریق قادر به آگاه ساختن افراد ساکن در ساختمان جهت دور شدن از فضای آتش سوزی و انجام اقدامات لازم برای کاهش هرچه بیشتر خسارات می باشد.

مکانیسم عمل سیستم اعلام حریق کمی پیچیده به نظر می رسد و ما در این مطلب قصد داریم به این که سیستم اعلام حریق چگونه کار می کند بپردازیم.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

سیستم اعلام حریق چیست

سیستم اعلام حریق تشکیل شده از مجموعه ای قطعات و اجزای مختلف می باشد که می تواند آشکارسازی آتش را در مکان های مختلف بر عهده داشته باشد.

دستگاه ها و دتکتورهایی که در سیستم اعلام حریق به کار رفته اند می توانند در صورت وجود آتش، دود، گاز مونوکسید کربن و غیره، این موارد را تشخیص داده و با سیستم هشدار دهنده ای که دارند اطرافیان را از این موضوع مطلع سازند.

هشدارهایی که در سیستم های اعلام حریق به کار رفته است می توانند به اشکال مختلفی وجود داشته باشند. برخی از این هشدارها به صورت آژیر خطر به صدا در آمده و برخی از آنها پیام های صوتی مبنی بر وجود خطر و تخلیه ساختمان از طریق بلندگوهای تعبیه شده پخش می نمایند.

استفاده درست از سیستم اعلام حریق و نحوه نگهداری از آن می تواند کمک کند تا سیستم شما همیشه در بهترین حالت ممکن کار کرده و شما را از وجود خطرات آگاه سازد. (کپسول آتش نشانی)

لزوم کاربرد سیستم های اعلا م حریق :

آتش سوزی از جمله بلایی است که نه تنها جان انسان ها را در معرض خطر قرار می دهد بلکه میلیاردها ریال خسارت بر اقتصاد کشور و شرکت ها وارد می سازد.

لذا کاربرد سیستمهای اعلام حریق اتوماتیک سرمایه اطلاعات با ارزش وجان پرسنل شاغل به کار را از گزند صدمات آتش سوزی دور خواهد داشت.

البته پشگیری از گسترش حریق در اماکن مختلف بوسیله این نوع ازسیستم ها بهمراه خاموش کننده های دستی در زمینه اطفاء حریق می باشد که باید توسط افراد مجرب و کار آزموده طراحی و مورد اجرا قرار گیرد تا بهترین راندمان را در موقع حریق از خود نشان دهد.

این سیستم ها مبتنی بر تشخیص دود نشت گاز شعله که با نصب نمودن دتکتورهای متنا سب با آن و اعلام خطر اتوماتیک توسط دستگاه مرکزی انجام می پذیرد.

کاربردهای سیستم اعلام حریق

با توجه به کاربردهای گسترده ای که سیستم های اعلام حریق در زندگی ما دارند استفاده از آنها روز به روز بیشتر شده و افراد زیادی متقاضی نصب این سیستم ها در ساختمان های خود می باشند.

در مکان های عمومی پر جمعیت مانند بیمارستان ها، ادارات و شرکت های مختلف، مجتمع های مسکونی، آپارتمان ها، هتل ها، خوابگاه ها و دانشگاه ها، فرودگاه و ها ایستگاه های قطار و مترو، کارخانه ها و کارگاه های صنعتی مختلف و غیره

برای جلوگیری از به وجود آمدن حوادث غیر مترقبه مانند آتش سوزی یا تجمع گاز مونوکسید کربن نیاز به سیستمی دارند تا بتواند در هنگام بروز این حوادث آنها را به موقع آگاه نموده تا از بروز خسارات مختلف جانی و مالی تا حد زیادی جلوگیری گردد. (کپسول آتش نشانی)

نکته ای که باید در رابطه با سیستم های اعلام حریق در نظر داشت نصب صحیح و اصولی آنها می باشد که در صورتی که این مورد رعایت نگردد این سیستم ها قادر به عملکرد درستی نخواهند بود.

نصاب های سیستم اعلام حریق که دارای تخصص و مهارت بالایی در این کار بوده و دوره های مربوطه را پشت سر گذاشته اند بهترین گزینه برای نصب این تجهیزات بوده و در رابطه با این افراد و تجربه و عملکردی که دارند باید دقت و توجه زیادی به خرج داد.

نحوه‌ی فعالیت سیستم اعلام حریق

همانطور که در بالا اشاره شده در سیستم‌های اعلام حریق دستی تشخیص حریق توسط انسان و ارسال اخطار به مرکز کنترل یا کنترل پنل که تمامی تجهیزات در نهایت به آن متصل می‌شوند، به وسیله‌ی شستی اعلام حریق رخ خواهد داد.

اما نحوه‌ی کار سیستم‌های خودکار به این صورت است که دتکتورهایی که در بالا هم به آنها اشاره کردیم و برخی کارشناسان آنها را تحت عنوان ردیاب یاد می‌کنند، اخطارهایی مبنی بر آتش سوزی به کنترل پنل ارسال می‌کنند.

در مرحله‌ی بعد چه ارسال اخطار دستی صورت گرفته ‌باشد یا توسط دتکتورها، توسط کنترل پنل به آژیرها دستور داده می‌شود که هشدارهایی در قالب صدای بوق، آژیر یا زنگ به گوش همگان برساند،

البته برخی از سیستم‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حتی با نزدیکترین آتش ‌نشانی منطقه تماس تلفنی برقرار می‌کنند.

متاسفانه با توجه به تمامی اهمیتی که این سیستم در جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی دارد، هنوز در ساخت و ساز بسیاری از ساختمان‌ها، شرکت‌ها و موسسات مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و این امر خسارات جانی و مالی زیادی را به بار می‌آورد. (کپسول آتش نشانی)

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید