کپسول آتش نشانی و کاربرد آن - انواع کپسول های آتش نشانی و کاربرد آنها 2 - ایمن عارفی
کپسول آتش نشانی و کاربرد آن

کپسول آتش نشانی و کاربرد آن


احتراق از جمله حوادث ناخوشایند می باشد که همواره احتمال وقوع آن در مکان های متفاوت از قبیل منازل، اتومبیل ها، مخازن، کارخانه ها و … وجود دارد.

به همین منظور هم با پیشرفت علم و تکنولوژی تجهیزات بسیاری برای مقابله با این پدیده تولید شده است که از مهم ترین آن ها می توان به کپسول های آتش نشانی اشاره کرد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

کاربرد های کپسول های آتش خاموش کن با یکدیگر متفاوت می باشد و به همین علت هم در این محتوا قصد داریم که به انواع کپسول آتش نشانی و کاربرد آن ها بپردازیم.

کپسول آتش نشانی یکی از دستگاه هایی است که در هنگام بروز آتش سوزی، جهت خاموش کردن آتش و مهار کردن حریق کاربرد بسیاری دارد. جزء کاربردی ترین خاموش کننده های آتش نشانی هستند که حجم کمی دارند و به راحتی قابل حمل می باشند.

این دستگاه در سه نوع اصلی و کاربردی؛ کپسول آتش نشانی CO2، کپسول آتش نشانی پودر و گاز و کپسول آتش نشانی آب و گاز وجود دارد.

کپسول های آتش نشانی یک استوانه با محفظه ای فولادی است که با یک نوع از موادخاموش کننده آتش مانند دی اکسید کربن (CO2) پر می شوند. این مواد خاموش کننده بصورت فشرده درون مخزن کپسول قرار می گیرند.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

انواع کپسول های آتش نشانی

کپسول آتش نشانی پودر و گاز :

این دسته از کپسول اطفا حریق پرکاربرد ترین نوع در دنیا می باشد. از پودر های شیمایی تشکیل شدند که به دو دسته پودر شیمایی و پودر خشک تقسیم می شوند.

به کمک گاز ازت و گاز دی اکسید کربن (در حالت بالن دار) از درون کپسول اطفا حریق خارج می شوند؛ اگر با آتش سوزی های ناشی از مایعات قابل اشتعال از قبیل بنزین، رنگ و … و یا تجهیزات الکتریکی رو به رو شدید بهتر است که به سرعت از کپسول آتش نشانی پودر و گاز کمک بگیرید.

کپسول آتش نشانی CO2:

این دسته از کپسول ها به صورت کامل شارژ شده از گاز دی اکسید کربن هستند که فشار در بدنه آن ها به شدت زیاداست. (شارژ کپسول آتش نشانی)

بدیهی است که کاربرد عمده کپسول آتش نشانی CO2 در اطفاء حریق مایعات قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی از قبیل فیوز ها، تابلو برق، ترانسفورماتور و … می باشد.

کپسول آتش نشانی آب و گاز :

همان طور که از نام آن هم مشخص است محتویات عمده این محصول از آب می باشد که به کمک فشار فراوان گاز نیتروژن از درون کپسول ها خارج می شود و می توان به آسانی از آن استفاده کرد.

کپسول آتش نشانی فوم (کف) :

بدیهی است که نفوذ اکسیژن به آتش یکی از دلایل عمده برای گسترده شدن حریق محسوب می شود؛ اما دیگر جای نگرانی نیست به دلیل این که کپسول های فوم می توانند به سرعت پوششی از جنس کف بر روی آتش خلق می کنند که از ورود اکسیژن به آن جلوگیری می کنند.

به طور کلی می توان گفت که کپسول های آتش خاموش کن کف در دو نوع مکانیکی و شیمیایی تولید می شوند که کپسول های مکانیکی از آب و کف یا گاز و کف ایجاد می شوند.

ترکیب عمده کپسول فوم شیمایی از بی کربنات سدیم و آلومینیویم سولفات می باشد؛ در مهار کردن حریق ناشی از مایعات می توان از این دسته از کپسول ها بهره برد.

توجه داشته باشید که کپسول آتش نشانی فوم کاملا همان کپسول آتش نشانی آب و گاز می باشد که مقداری فوم به آن اضافه شده است.

کپسول آتش نشانی بایوفوم:

این نوع کپسول اطفا حریق همان کپسول کف و گاز است که به جای ۳، درصد فوم ۶ درص از بایو فوم استفاده می کند و خاموش کننده بسیار قوی تری از بایو فوم می باشد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

این خاموش کننده برای مکان هایی که از کاغذ، کارتن، چوب  زیاد وجود دارد بسیار مناسب می باشد. برای صنایعی مانند چاپخانه ها، بسته بندی، نجاری و … بسیار مناسب می باشد.

کپسول آتش نشانی هالوژنه :

محتوای درون کپسول های گاز هالوژن از نوع مایع می باشد که به آسانی می تواند آتش را خاموش کند.
ویژگی که سبب تمایز آن با سایر رقبای خود شد است این هست که پس از اطفاء حریق هیچ گونه آلودگی را بر جای نمی ذارد

و به آسانی می تواند حریق های مرتبط با تجهیزات الکتریکی را مهار کند. (مانند کپسول آتش نشانی CO2)
کپسول های آتش نشانی در حال حاظر به خاطر استاندارد های جهانی و محیط زیست تاییدیه ندارد و دیگر تولید نمی شود.

کپسول آتش نشانی بیوورسال:

یکی دیگر از کپسول های پر طرفدار کپسول بیوورسال می باشد که از ۹۴ درصد آب و ۶ درصد بیوورسال تشکیل شده است .
به خوبی می تواند حریق را خاموش کند و دوست دار محیط زیست هم می باشد،

یعنی استفاده از آن هرگز به حیوانات یا گیاهان آسیبی وارد نمی کند و به شدت هم از بروز پدیده Flash over یا همان آتش سوزی مجدد جلوگیری می کند.

دقت کنید که به هیچ عنوان نباید برای مهار شعله هایی که ناشی از تجهیزات الکتریکی می باشد از این کپسول استفاده کرد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

کپسول آتش نشانی و کاربرد آن

کپسول آتش نشانی و کاربرد آن

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید