ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی - موارد ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی 2 - ایمن عارفی
ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی


ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی _ آتش می تواند به سرعت پخش شود و همه جا را بگیرد. به همین خاطر باید با نهایت دقت تمامی وسایل آتش زا را از اطراف کودکمان دور کنیم چرا که علاوه بر به خطر انداختن جان خودش می‌تواند جان کلیه افراد خانواده را نیز به خطر بیاندازد.

طبق آمارهای ارائه شده درسال ۲۰۱۳، ۳۳۴ کودک در اثر آتش گرفتن در آتش جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۸۰ درصد آنها زمانی اتفاق افتاده که والدین درمنزل نیستند (شارژ کپسول آتش نشانی)

و کودک آگاهانه و یا نا آگاهانه به سراغ کبریت، فندک و غیره رفته و خطر آفرین شده است. لذا رعایت یکسری از نکات در این زمینه الزامی است.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

نکات ایمنی در خانه برای پیشگیری از آتش سوزی

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی یعنی آشنایی کودک با مواردی که امنیت جانی او را به خطر می اندازد. بچه از دو سالگی به بعد به راحتی قادر است کبریت را آتش بزند.

کبریت و همه ی وسائل آتش زا را در کشوهای کلید دار نگهداری کنید. مراقب کودکان باشیم .هیچ گاه بچه ها را با گاز یا شمع روشن تنها نگذارید، حتی برای مدت کوتاه .

به کودکان یاد بدهید که به فندک و کبریت دست نزنند و اگر جایی روی زمین آنها را پیدا کردند، به شما بدهند. به آنها توضیح بدهید که ممکن است لباس شان بسوزد و یا حتی آتش بگیرد و باعث آتش سوزی کل خانه شود.

در مورد ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی به آنها آموزش دهید که چراغ، ضبط، تلویزیون و وسائل الکتریکی را پس از استفاده خاموش کنند. بچه ها نباید لباس و اسباب بازی های خود را روی لامپ و بخاری بگذارند حتی وقتی که خاموش است.

نکات ایمنی در قبال آتش را به کودکان یاد بدهیم

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی _ حتما دستگاه های هشدار دهنده را در منزل خود نصب کنید تا در صورت آتش گرفتن و در نتیجه بلند شدن دود بسرعت واکنش نشان دهند. توجه داشته باشید که این دستگاهها می توانند تا ۵۰ درصد از بروز مشکلات بعدی به وجود آمده پیشگیری کنند.

به کودک خود بیاموزید که به هیچ عنوان با وسایل آتش زا مانند کبریت و فندک بازی نکند و تا جایی که امکان دارد این مواد آتش زا را درون محفظه‌ای دربسته نگه دارید

مثلا کمد یا کشویی که مجهز به قفل محافظ باشد. در این شرایط شما می توانید مطمئن شوید که در صورت نبود شما نیز برای کودکتان مشکلی پیش نخواهد آمد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

حتما به کودکان آموزش دهید شمع وسایل بازی نیست و در صورت بی توجهی می‌توانند مانند کبریت و فندک خطرآفرین باشند لذا در صورت استفاده از آنها حتما از خاموش شدنشان مطمئن شوید.

باید به کودک خود آموزش دهید تا در صورت متوجه شدن علائم آتش مانند دود و یا شعله های آتش چگونه به مراکز آتش نشانی اطلاع دهند.
پله های اضطراری و چگونگی استفاده از آنها را در مواقع ضروری به کودکتان آموزش دهید.

نشان دهید که چگونه فرار کنند.

به فرزندان خود بگویید که دو راه برای فرار از اتاق آنها وجود دارد و بسیار مهم است که در اسرع وقت از خانه خود خارج شوند.

اطمینان حاصل کنید که فرزند شما می تواند فرار کند و بررسی کنید که پنجره ها باز می شوند. نردبان ها و طناب های فرار را نزدیک پنجره ها و بالکن ها قرار دهید.

آنها را آگاه کنید تا احساس امنیت کنند.

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی _ وقتی آتش سوزی می شود، هوا برای رفتن به خانه تاریک و سخت خواهد بود. برای شبیه سازی اوضاع می توانید چشم های کودکتان را با استفاده از چشم بند بسته و از او بخواهید تا راه درست را تشخیص دهد.

از آهنگ ها و شعرهای با قافیه برای آموزش استفاده کنید.

از شعرهایی برای آموزش استفاده کنید که برای کودکتان شرایط آتش سوزی و راه های فرار از آن شرایط را بازسازی می کند. (شارژ کپسول آتش نشانی)

به آنها در مورد سیستم های هشداردهنده آتش آموزش دهید.

طبق مطالعات، بعضی از بچه ها نمی دانند که آلارم های آتش چه کاری انجام می دهند. به کودکان خود آموزش دهید که آلارم های حریق به شما آتش سوزی را هشدار میدهند،

همچنین چگونگی تشخیص سروصدای آلارم ها را آموزش داده و با نوجوانان طریقه چکاپ باتری های وسایل هشداردهنده آتش و تعویض آن ها را بررسی کنید.

نکات قابل توجه

  • در صورت داشتن باغچه، اطراف آن حفاظ گذاری شود.
  • در صورت داشتن استخر، بایستی اطراف آن نرده مناسب نصب گردد، تحمل آن مناسب جهت کودکان باشد، مربی مربوطه آموزش نجات غریق را گذرانده و گواهینامه داشته باشد.
  • جمع آوری شیرهای آب از داخل محوطه و انتقال به یک منطقه امن جهت جلوگیری از برخورد کودکان با آن.
  • بررسی کلیه شیرهای گاز غیر قابل استفاده، با ابر پوشش لازم داده شود تا باعث صدمه کودکان نگردد.
  • نصب در پوش بر روی کلیه شیرهای گاز که از آن‌ها استفاده نمی‌گردد.
  • حداکثر طول شیلنگ از شیرگاز تا منبع حرارتی از یک و نیم متر تجاوز ننماید.
  • نصب بست برروی کلیه شیلنگ‌های گازصندلی نیمکت مورد استفاده در کلاس‌ها مقاوم و استاندارد باشند.
  • تیزی لبه سنگ پلکان با تراش به صورت قوس درآید.
  • از ساختمان‌های با سقف شیروانی استفاده نگردد.
  • در صورت داشتن آسانسور، اخذ تأییدیه از اداره استاندارد الزامی است.
  • استفاده از ماسه و اسفنج در زیر وسایل بازی و استفاده از وسایل بازی استاندارد نصب جعبه کمک‌های اولیه در دفتر مدیر مهد کودک استفاده از کوبل طلق دار برای شیشه در نورگیرها و یا نصب توری در زیر شیشه نورگیرها. (شارژ کپسول آتش نشانی)
  • در نظر گرفتن جانپناه به ارتفاع حداقل ۸۰ سانتی‌متر در اطراف پشت بامعدم وجود انباری در ساختمان مهد کودکنصب درب مناسب در جلوی راه پله طبقات (حداقل به ارتفاع ۸۰ سانتی‌متر)عدم استفاده از لوله‌های آب جهت گاز رسانی به منابع حرارتی در داخل ساختمان کلیه مربیان آموزش ایمنی و آتش نشانی را گذرانده باشند.
  • در صورتی‌که در داخل محوطه شاخه درختان برای کودکان مزاحمت ایجاد می‌نماید، نسبت به قطع شاخه‌های زیرین درخت اقدام گردد.
ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید