سیستم اعلام حریق - آشنایی با تعریف سیستم اعلام حریق - ایمن عارفی
سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق


آشنایی با تعریف سیستم اعلام حریق

یک سیستم اعلام حریق در واقع مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق مانند دتکتور دود و حرارت و گاز و شعله می باشد که برای تشخیص دادن علائم حریق و هشدار دادن به وسیله ی آژیر ها و فلاشر ها مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی کردن و اجرا و همچنین استفاده کردن درست از این سیستم می تواند از بسیاری از خطر های جانی و مالی جلوگیری کند.  البته این موضوع را نیز نباید از یاد ببریم که مردم با تهیه کردن کپسول آتش نشانی مناسب منازل خود می توانند در حادثه های کوچک کمی کمک حال آتش نشانان باشند و آن ها را خیلی کم از خطرهای احتمالی دور کنند.

البته این مطلب را نیز باید بدانید و دانستن آن جالب است که سیستم های اعلام حریق دارای اهمیت بسیار بالایی می باشند و در پروژه های صنعتی و ساختمانی از آن ها بسیار زیاد استفاده می شود اما متاسفانه بیشتر از ۹۰ درصد پروژه های سیستم اعلام حریقی که در کشور استفاده می شود در نهایت پس از چند ماه خاموش شده و دیگر قابل استفاده نمی باشد.

امروزه از این سیستم ها به صورت گسترده در ساختمان ها و مکان های مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا از خسارت هایی که ممکن است از آتش سوزی به وجود بیاید کم شود و همچنین در کنار این مورد برای اطلاع دادن به افراد حاضر در ساختمان در زمان به وجود آمدن آتش سوزی از این سیستم استفاده می کنند تا مانع از تلفات جانی شود.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

سیستم اعلام حریق چیست؟

این سیستم آتش سوزی دارای تعدادی دستگاه بوده که در زمان وجود داشتن دود، آتش سوزی، مونوکسید کربن و موارد اضطراری دیگر برای تشخیص دادن و آگاهی دادن به افراد به وسیله ی تجهیزات دیداری و صوتی کار می کنند. این هشدار ها احتمال دارد به صورت خودکار ا ردیاب های دود فعال شده باشند و آشکار ساز های گرما را نیز ممکن است توسط دستگاه های فعال سازی زنگ خطر مثل نقطه های تماس دستی فعال کنند.

این هشدار ها می توانند بلندگو هایی باشند که توانایی به صدا در آوردن زنگ خطر را دارند و همچنن بعد از آن یک پیام تخلیه ی صوتی دارند تا به افراد داخل ساختمان اعلام کنند که از آسانسور ها استفاده نکنند. البته توجه داشته باشید که با توجه به کشور و سازنده ی دستگاه سیستم های اعلام حریق را می توانید در فرکانس های خاص و تن های مختلف مانند کم و متوسط و زیاد تنظیم کنید.

وجود کپسول آتش نشانی مناسب منازل بسیار ضروری و مهم می باشد و حتما باید در خانه ها و ساختمان ها وجود داشته باشد.

کاربردهای سیستم اعلام حریق

این سیستم اعلام در همه ی ساختمان ها و انبار ها و سوله ها و … کاربرد بسیار زیادی دارد. این سیستم در ابتدا برای نجات جان و سلامتی افراد و سپس برای حفظ دارایی ها بسیار زیاد استفاده می شود.

برخی از آتش سوزی ها به ورشکستگی و نابودی سرمایه ها منجر می شود. با توجه به این که مهار آتش در مراحل ابتدایی بسیار آسان تر و ساده تر می باشد و فرد خسارت کمتری را می بیند کاربرد سیستم اعلام حریق در صنایع گوناگون مانند پوشاک، کاغذ، کارخانه های مواد شیمیایی و … از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

اجزای اصلی سیستم اعلام حریق چیست ؟

سیستم اعلام حریق کانونشنال ( متعارف ) از اجزای زیر تشکیل شده است :

  1. پنل اعلام حریق
  2. ردیاب ها و پایه ها
  3. نقاط تماس
  4. صداگیرها و فلاشرها
  5. لوازم جانبی منبع تغذیه ( باطری های اعلام حریق )

شما بسیار راحت می توانید یک کپسول آتش نشانی مناسب منازل خود تهیه کنید و با خیال راحت در زمان آتش سوزی از آن استفاده کنید.

سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید