کپسول آتش نشانی - معرفی کپسول آب و گاز - ایمن عارفی
کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی


این نوع خاموش کننده‌ها برای جلوگیری از آتش سوزی‌های گسترده ناشی از مواد قابل احتراق معمولی مانند (کاغذ، پلاستیک و لاستیک) (کپسول آتش نشانی)

و هم چنین سایر اشیاء جامد مانند چوب که در آن آتش عمیق و پنهان در داخل اشیاء تا مدت‌ها باقی می‌ماند و به احتمال زیاد با افزایش درجه حرارت دوباره منجر به ایجاد آتش سوزی می‌شود، بسیار مناسب هستند.

هنگامی که یک آتش سوزی در حال خاموش شدن است، خطرات بزرگتری نسبت به آنچه که در عالم ظاهر می‌بینید، وجود دارد. دمای بالای مواد سوختنی موجود در محیط اطراف آتش سوزی و آتش سوزی کاغذها و پارچه‌های اطراف بهترین نمونه هاست.

آب تنها عامل خاموش کننده است که می‌تواند فوراً درجه حرارت آتش و سطح اطراف آن را کاهش دهد.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

کپسول آب و گاز

مقدار مواد خشک برای جلوگیری از گسترش یا سرایت هرچه بیشتر آتش سوزی باید کاهش یابد یا آنکه باید خنک شوند که عموماً این کار به کمک تاثیر آب یا محلول های آبی انجام می‌شود.

اکثر آتش سوزی های خانگی از نوع گروه A هستند و بهترین، موثرترین و ارزان ترین ماده خاموش کننده در همگی این موارد، عامل آب است.

آب، قوی ترین عامل خاموش کننده در دسترس است. مهم ترین ویژگی آب، گرمای ویژه و حرارت تبخیر آن (مقدار انرژی گرمایی مورد نیاز برای تبدیل یک گرم مایع به حالت گاز در دما و فشار ثابت) است. (کپسول آتش نشانی)

هنگامی که آب در تماس با سطح یک جسم داغ و سوزان (مانند مصنوعات چوبی و سایر مواد جامد در حال اشتعال) قرار می‌گیرد، با جذب گرما از سطح خارجی آن جسم تبدیل به بخار می‌شود.

کپسول آب و گاز

این بخار اکسیژن موجود در سطح را خفه می‌کند و در نتیجه شعله های آتش خاموش می‌شوند. آب با جذب مقدار زیادی گرما، باعث می‌شود

که دمای سوختن جسم به نقطه‌ای پایین تر از نقطه یا دمای احتراق برسد و به این شکل شانس بروز آتش سوزی یا سرایت آن به سایر مواد و مصالح مجاور را کاهش می‌دهد.

بنابراین می‌توان گفت که در این نوع خاموش کننده ها، آب یک عامل خنک کننده است که مقدار زیادی گرما را جذب می‌کند و بخار تشکیل می‌دهد و بخار می‌تواند جریان انتقال اکسیژن را که برای حفظ و تداوم آتش ضروری است با خلل مواجه کرده و یا قطع کند.

برخی از انواع خاموش کننده های آبی نیز از تکنولوژی فشار انبساطی ذخیره شده، برای افزایش قدرت خود در زمان پرتاب آب به بیرون استفاده می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود

تا آنها در آتش سوزی ها بیشتر کاربرد داشته باشند و موثرتر باشند و اجازه می‌دهد که پرسنل آتش نشان نیز از فاصله ای امن از شعله های آتش عبور کنند. (کپسول آتش نشانی)

مزایای خاموش کننده های آب

مزیت دیگر خاموش کننده های آب در این است که نیاز به کمترین مقدار تعمیرات و نگهداری دارند. یک نگاه سریع می‌تواند نشان دهد که خاموش کننده در وضعیت عملیاتی و آماده به کار است یا به تعمیر نیاز دارد. هر کپسول اطفاء حریق دارای یک دستگیره فشاری با مکانیزم تخلیه قابل کنترل است.

مکانیزم تخلیه قابل کنترل تضمین می‌کند که عامل خاموش کننده که در اینجا آب است به اندازه مورد نیاز و در زمانی که به آن نیاز است، تخلیه شود.

ویژگی ها و مشخصات فنی

این خاموش کننده ها در واقع نوعی پمپ آبی هستند که شامل ۲ مخازن ۲٫۵ یا ۵ گالنی فلزی غیر فشرده و یا پلاستیکی هستند که یک پمپ، شلنگ و نازل تخلیه بر روی آن ها نصب شده است.

معمولا انواع خاموش کننده‌های آبی در شرایطی که ممکن است انجماد روی دهد مانند انبارها، ساختمان های بیرونی، مورد استفاده قرار گیرند زیرا با کلرید کلسیم (به استثنای مدل های فولاد ضد زنگ) محافظت می‌شوند.

هم چنین ممکن است در برخی مکان های ارزشمند که دارای لکه های داغ (نقاط داغی هستند که مستعد بروز آتش سوزی مجدد هستند) متعددی هستند نیز آتش سوزی های مکرری رخ دهد.

این موضوع به قدرت کاربر در ایجاد کردن یک جریان تخلیه مناسب برای مبارزه با آتش بستگی دارند. هم اکنون موادی مانند آب همراه با ضدیخ جزء رایج ترین مواد مورد استفاده در کپسول های آبی بشمار می‌روند اما درگذشته از بخار فشرده و فوم استفاده می‌شد. (کپسول آتش نشانی)

بازرسی و نگه داری

بازرسی خاموش کننده های دستی حریق در اصل یک نوع آزمون و بازرسی ظاهری و ارزیابی سریع آنها می باشد که شامل مراحل زیر است:

۱. کنترل محل و موقعیت نصب خاموش کننده ها

۲. در مقابل خاموش کننده ها هیچ گونه سد و یا مانعی نباید وجود داشته باشد.

۳. در محل نصب کپسول ها بهتر است تابلوهایی جهت راهنمایی نحوه اطفاء نصب شود.

۴. کنترل برچسب اطلاعات و کارت خاموش کننده ها به طور متناوب

۵. کنترل عملکرد و کارایی خاموش کننده

۶. به هنگام صدور گواهی تأیید عملکرد خاموش کننده، بازرسی ظاهری مجدداً باید تکرار گردد.

۷. در صورت استقرار خاموش کننده ها در محل های حاوی گازها و ترکیبات شیمیایی خورنده و یا در محیط هایی با شرایط سخت، دوره تناوب بازرسی ظاهری باید کوتاه تر باشد.

۸. به هنگام آسیب دیدن خاموش کننده و یا به هنگام بروز صدمات فیزیکی و یا رفع نقص و ترمیم آن ، بازرسی ظاهری مجدداً باید انجام شود.

۹. بازرسی و کنترل تمامی اتصالات، نشان گر ها ، شیر ، شیلنگ و نازل پاشنده و مجموعه خاموش کننده از نقطه نظر هر گونه شکستگی، خوردگی، پارگی و سایر صدمات فیزیکی و مکانیکی باید صورت پذیرد. (کپسول آتش نشانی)

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید