سیستم های اعلام حریق نقش به سزایی در اطفا حریق و خاموش کردن آتش در اسرع وقت دارند. زمانی که آلارم این هشدار دهنده ها خبر از آتش سوزی می دهند قبل از این که آتش گسترش پیدا کند امکان اطفا آن وجود خواهد داشت. (شارژ کپسول آتش نشانی)
حتی در صورتی که نوع آتش طوری باشد که نتوان آن را سریعا مهار کرد، سیستم های اعلام حریق باعث صرفه جویی در زمان می شوند تا آتش نشان ها هرچه زودتر به محل حادثه برسند.
از این رو شرکت تجهیزات آتش نشانی آتشران به عنوان تولید کننده جعبه های آتش نشانی و شیرهای ایستاده آتش نشانی ضد یخ (fire hydrant) وظیفه خود می داند
تا در زمینه اطفا حریق اطلاع رسانی بیشتری انجام دهد تا حوادث کمتری رخ دهد و یا خسارت وارده، با آگاهی از استفاده مناسب از تجهیزات آتش نشانی به حداقل برسد.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
سیستم اعلام حریق چیست؟
سیستمهای اعلام حریق را میتوان به دو گروه خودکار و دستی تقسیم کرد که البته این تقسیمبندی خیلی معمول و متعارف نیست. در سیستمهای دستی، شستی اعلام حریق را میتوان تنها منبع تشخیص به حساب آورد.
در واقع تشخیص حریق در اینگونه دستهبندی فقط به انسان سپرده شده و در مکانهایی که انسان حضور ندارد، این روش استفاده نمیشود.
سیستمهای اعلام حریق وظیفهی هشدار وقوع یا احتمال وقوع آتش را برعهده دارند تا افراد و ساکنین را از بروز حریقی خانمانسوز آگاه کنند.
اعلام زود هنگام آتشسوزی باعث میشود قبل از آنکه جان و مال مردم در معرض خطر قرار گیرد، آتش مهار شده و از صدمات زیادی جلوگیری شود. سیستمهای اعلام حریقی که در بازار وجود دارد،
کاربریهای متنوعی دارند. به این معنا که سیستم اعلام حریق مورد استفاده در منازل با آنچه که در مجتمعهای بزرگ، پالایشگاهها، پتروشیمیها و… به کار میرود، بسیار متفاوت است. اگر میخواهید در رابطه با این سیستم و انواع آن بیشتر بدانید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. (شارژ کپسول آتش نشانی)
انواع سیستم های اعلام حریق
سیستم های اعلام حریق از جنب ههای مختلفی ،که در زیر به آ نها اشاره می شود،تقسیم بندی می شوند:
از نظر حفاظتی سیستم های اعلام حریق به دو دسته تقسیم می شوند:
الف) حفاظت جان اشخاص
ب) حفاظت از اموال
اکثر سیستم ها طوری طراحی می شوند که هر دو هدف را تأمین می کنند. از نظر نحوه اطلاع رسانی این سیستم ها به دو نوع انفرادی و مرکزی تقسیم می شوند:
الف) سیستم اعلام حریق انفرادی :
منظور از سیستم اعلام حریق انفرادی سیستمی است که وقوع آتش را در محل آن حس می کند و در همان محل با لامپ چشمک زن و صدای آژیربه اعلام حریق می پردازد.
ب) سیستم های اعلام حریق مرکزی :
دراین سیستم ها در همان لحظات اولیه حریق، محل آن شناسایی و اطلاعات به تابلوی کنترل مرکزی ارسال می گردد و توسط آژیر، ساکنین از بروزحریق مطلع می شوند.
همچنین به وسیله تلفن به مرکز آتش نشانی خبر داده می شود. در این نوع از سیستم های اعلام حریق، قسمت هایی از ساختمان جهت نصب آشکارسازها و شستی ها در نظر گرفته می شود و سیستم اصلی در یک محل مشخص و کاملاً در دسترس نصب می گردد ،
به طوری که در صورت وقوع آتش سوزی در محل یکی از آشکارسازها سیستم اعلام حریق به صدا می آید و محل آن را از طریق لامپی که روی دستگاه مرکزی روشن می شود، اعلام می کند(پارس اقلیم پاژ مجری سیستمهای اعلام حریق متعارف). (شارژ کپسول آتش نشانی)
سیستم های اعلام حریق مرکزی به دو دسته تقسیم می شوند:
سیستم های دستی :
در سیستم های دستی، شستی اعلام حریق تنها وسیله اعلام حریق است. در واقع کار تشخیص حریق در این گونه سیستم ها، فقط به انسان سپرده شده است و در مکان هایی که انسان حضور ندارد، کاربردی نخواهد داشت.
سیستم های اتوماتیک :
این ها، برخلاف سیستم های دستی، وابستگی کمتری به تشخیص انسان دارند. به صدا درآوردن آژیرهای خطر، روشن نمودن تابلوهای خروج اضطراری ، تماس خودکار با آتش نشانی محلی ، فعال سازی سیستم اطفای حریق خودکار ،
قفل کردن یا از حالت قفل خارج کردن در های محل های مختلف (مانند درِخروجی های اضطراری) همگی از مواردی است که توسط سیستم های اعلام حریق اتوماتیک انجام می شود.
سیستم های اتوماتیک نیز دارای دو نوع اند:
درسیستم های متعارف 🙁Conventional) متعارف مسیرهای سیم کشی به صورت شعاعی یا خطی(رادیال) است وکلیه تجهیزات( آشکارسازهاو شستی ها) یک منطقه از محل تحت پوشش سیستم اعلام حریق به وسیله دوسیم به هم وصل می شوند
و سپس به تابلوی کنترل مرکزی متصل می گردند.در صورت بروز حریق، علاوه بر روشن شدن لامپ های سیستم های اعلام حریق ۴ منطقه آتش سوزی، آژیرهای تابلوی مرکزی نیز به صدا در می آیند.
شمای کلی کابل کشی تجهیزات یک نمونه از این سیستم ها را در شکل زیر می بینید(پارس اقلیم پاژ مجری سیستمهای اعلام حریق آدرس پذیر). (شارژ کپسول آتش نشانی)
بدون دیدگاه