آتش سوزی یکی از اتفاقات غیر مترقبه ای است که ممکن است به دلایل مختلفی مانند خطاهای انسانی و یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد. وقوع آتش سوزی در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و … (شارژ کپسول آتش نشانی)
که افراد زیادی در آن ساکن هستند می تواند سبب بروز خسارات جانی و مالی زیادی گشته و هزینه های بالایی را به بار آورد. پیشگیری از وقوع آتش در وهله اول اهمیت بسیاری داشته
و نیاز است تا از ابزارها و تجهیزات گوناگونی که برای این منظور طراحی شده اند در ساختمان ها استفاده کرد. پس از آن نیاز است تا در صورت وقوع آتش سوزی اقدامات مناسب را برای کاهش هرچه بیشتر خسارات انجام داد.
سیستم اعلام حریق یکی از سیستم های هشدار دهنده می باشد که وقوع آتش سوزی یا مواردی مانند تجمع دود و مونوکسید کربن را به ساکنین ساختمان هشدار داده
و موجب می شود تا افراد قادر به انجام اقدامات سریع برای پیشگیری از خسارت باشند. با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد در این مقاله قصد داریم تا به معرفی سیستم اعلام حریق بپردازیم.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
EN 54 چیست :
EN 54 استانداردی اجباری برای تشخیص آتش و سیستم های اعلام حریق در اتحادیه اروپا به شمار می رود که هدفش ایجاد استاندارد های فنی هماهنگ می باشد
به طوری که با کمک این استاندارد ها بتوان محصولات مرتبط با این زمینه را سنجید و گواهی کرد. این کار از طریق مرجعی دارای صلاحیت به نام
NANDO یا ناندو :
New Approach Notified and Designated Organisations که پس از بررسی محصول تایید شده کد CPR دریافت میکنند .آزمایشگاه های متعددی در اروپا دارای مجوز تست محصولات اعلام حریق هستند (شارژ کپسول آتش نشانی)
که هر آزمایشگاه دارای یک کد مخصوص است که این کد ابتدای شماره هایی که برای تایید محصولات مختلف صادر میکند درج میگردد که به آن Notified Body یا NB میگوییم .
برای مثال آزمایشگاه Certif یک آزمایشگاه بسیار پیشرفته در برای تست تجهیزات اعلام حریق در کشور پرتغال است . NB آزمایشگاه سرتیف در اتحادیه اروپا ۱۳۲۸ است که این کد ابتدای همه کد های استاندارد ارائه شده می آید .
یکی دیگر از آزمایشگاه های بسیار معروف در مورد تست تجهیزات اعلام حریق آزمایشگاه LPCB است کارخانه های تولید کننده محصولات اعلام حریق در اروپا موظف هستند
استاندارد های مرتبط با حفاظت در برابر آتشی را که در EN 54 ذکر شده رعایت کند ( تا بتواند علامت گواهینامه CE را بر روی خود داشته باشد) به همین ترتیب تنها دستگاه هایی که دارای این گواهی نامه باشند
می توانند در کشور های مختلف اتحادیه اروپا تحویل داده شده و در آن جا نصب شوند. از این استاندارد به طور گسترده در سراسر جهان استفاده می شود.
LPCB چیست ؟
موسسه تحقیقات ساختمان (BRE) Building Research Establishment با سابقه ۹۰ سال در انگلستان دارای دو واحد اصلی به نامهایBRE Group و BRE Global است که هر یک به تنهایی وظیفه تحقیقات، تست و صدور تأییدیهها در زمینه ایمنی ساختمانها را برعهده دارند.
LPCB ( Loss Prevention Certificate Board ) یک مارک تایید شده توسط BRE Global ویژه محصولات صنعت ایمنی از حریق است و طبق خط مشی اصلی BRE Global ، مأموریت این سازمان حفاظت از انسان، اموال و محیط زیست بیان شده است.
همچنین LPCB لیستی از محصولات و شرکتهایی که در زمینه آتشنشانی و ایمنی موردتأیید هستند را در کتابی مرجع، با عنوان کتاب قرمز منتشر میکند. (شارژ کپسول آتش نشانی)
در این مرجع حداقل الزامات موردتأیید این موسسه آورده است که برای مشخصکنندهها (Specifiers) قانونگذاران ( Regulators ) طراحان ( Designers ) و مصرفکنندگان
( End Users ) صنایع آتشنشانی و ایمنی کاربرد دارد. این کتاب شامل دو جلد است که در جلد ۱ ، انواع خدمات و محصولات کشف، اعلام و اطفای حریق به روش فعال ( Active ) و همچنین لیست شرکتهای دارای گواهینامه، ثبت گردیده
ادامه
و در جلد ۲ ، انواع سیستمهای ایمنی، حفاظتی، مدیریتی و محصولات ساختمانی که با روش غیرفعال ( Passive ) از بروز حریق پیشگیری میکنند، به انضمام اطلاعات زیستمحیطی در بخشهای مستقل معرفی میشوند.
تأییدیه LPCB در واقع پروسه انطباق و ارزیابی اصول و مبانیای است که توسط سازمانی مستقل از تولیدکننده یا مصرفکننده تعریف میشود، است.
الزامات و آئیننامههایی که توسط LPCB تعیین و براساس آن گواهینامه صادر میشود، اطمینان خاطری است برای مصرفکنندگان محصولاتی که جان و مالشان بهشدت، متأثر از صحت عملکرد آنهاست.( حتی در برخی نقاط دنیا، تأییدیهها و آئیننامههای LPCB ، بهعنوان آییننامه اجباری تلقی میشود )
در هر بخش LPCB با عنوان ناظر، طرح و برنامه تأییدیه خود را براساس اطمینان از حصول کیفیت و اجرای حداقل مقادیر و ارزشهای فنی و آزمایشات مستمر بر روی محصولات تولیدکنندگان، طی بازرسی و تستها تنظیم میکند.
تأییدیه پیمانکاران و نصابان نیز، شامل نظارت و کنترل وضعیت کاری و کیفیت اجرای پروژههای پیمانکاران طی بازرسیهای ادواری مستمر میباشد که مداوماً تحت نظارت و پایش LPCB قرار میگیرد.
دارا بودن تأییدیه LPCB مزایای بسیاری برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان صنعت ایمنی از حریق دارد (شارژ کپسول آتش نشانی)
که ذیلاً به برخی از آنها اشاره میشود:
– ضرورت اطلاع مصرفکنندگان از اینکه آیا محصول موجود براساس مشخصات و الزامات معینشده، تولید شده است؟ الزامات همچون: رعایت ایمنی حین تولید، اثرات زیستمحیطی، دوام، انطباقپذیری، تناسب با نوع کاربری و شرایط تعریفشده مشتری و …
– کاهش خطرات ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی در ساخت، نصب و اجرای پروژهها برای پیمانکاران و کارفرمایان
– کاهش خسارات مالی ناشی از عدم رعایت صحیح مواد و مصالح ایمنی
– صرفهجویی در زمان، بهدلیل سرعت در انتخاب محصول یا خدمات موردنیاز
– رشد فروش محصولات دارای تأییدیه معتبر که در سطح جهانی دارای اعتبار مقبول میباشد.
– به محصول یا خدمات ارزش افزوده میدهد.
– پوشش مسئولیت برای تولیدکنندگان، بهنحوی که اثباتی است برای تولیدکنندگان یا پیمانکاران که از روشها و متدهای مدرن و مطمئن برای تولید یا ارائه خدمات پیروی میکنند.
همچنین LPCB ازطریق اتصال با سرویس خدمات پس از فروش سلطنتی انگلستان
( United Kingdom Accredition Service ) توانسته است برای کاربریهای خاص نیز گواهینامه صادر کند که در اینصورت لوگوی آنها در کنار یکدیگر برای تولیدکننده یا خدماتدهنده قابل استفاده است. (شارژ کپسول آتش نشانی)

شارژ کپسول آتش نشانی
بدون دیدگاه