جعبه آتش نشانی (فایرباکس) همانطور که از نام آن پیداست یکی از متداول ترین سیستم های اطفاء حریق بوده وبه محفظه ای جهت نگهداری قرقره حامل شیلنگ آتش نشانی ، نازل و کپسول اطفاء حریق گفته می شود. (کپسول آتش نشانی)
بطور معمول در هر دو طرف جعبه، هم در بالا و هم در پایین ۴ عدد سوراخ ، برای ورودی لوله های تر وخشک پیش بینی شده تا نصب آن در هر شرایطی متناسب با پروژه و ورودی های آب میسر گردد.
جعبه های آتش نشانی پس از کپسول های آتش نشانی دستی ، جزء ساده ترین و دردسترس ترین تجهیزات اطفاء حریق در لحظات اولیه حریق بوده که درعین سادگی حاوی جزییاتی می باشند که این محصول را به یک تجهیز کارآمد تبدیل می نماید.
بهتر است که آموزشی جهت استفاده از جعبه های آتش نشانی به افرادغیرحرفه ای ارائه شود یا درمحل نصب، دستورالعملی تعبیه گردد ؛
چرا که داشتن یک تجهیز، به تنهایی تضمین کننده ایمنی لازم برای مقابله با حوادث احتمالی نیست. مجهز بودن به همراه آگاهی و سرعت عمل است که مهار آتش را ممکن می کند .
جعبه های آتش نشانی با کارکرد بسیار حیاتی خود ، ضمن تسریع در خاموش کردن آتش سوزی و ممانعت از برگشت شعله ، به جهت ارتباطشان با شبکه تر و خشک آتش نشانی ، از مهم ترین محل های تامین آب برای تیم های عملیاتی به شمار می آیند .
به طور کلی جعبه آتش نشانی از لحاظ نصب در دو مدل جعبه آتش نشانی توکار و جعبه آتش نشانی روکار تقسیم می گردد.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
محل نصب جعبه آتش نشانی :
جعبه آتش نشانی بايد حداكثر در فاصله 110 سانتیمتری از کف و بر روی ديوار يا داخل ديوار نصب گردد (روکار / توکار) به طوری که دسترسی به شیر و اقلام داخل ان برای عموم افراد امکانپذیر باشد.
فایرباکس بايد در مناطقی نصب گردد كه مورد ديد همگان باشد، که بهترین مکان ها برای نصب جعبه آتش نشانی در نزدیکی ورودی ها و خروجی ها است. هر جعبه آتش نشانی بايد حداقل شعاع 20 متر از اطراف خود را پوشش دهد. (کپسول آتش نشانی)
انواع قرقره وشیلنگ آتش نشانی:
همانطور که اشاره کردیم جعبه آتش نشانی حاوی قرقره ای که دربرگیرنده شیلنگ آتش نشانی می باشد . که بسته به نوع کاربری پروژه (مسکونی- اداری – تجاری- صنعتی) و صلاحدید مشاور آتش نشانی ، میتوان از شیلنگ لاستیکی هوزریلی (Rigid) ،
یا شیلنگ نخ پرلون (Collapsible) که اصطلاحا کنفی هم به آن گفته میشود ، استفاده کرد . شیلنگ لاستیکی غالبا مصارف مسکونی داشته که قابل استفاده برای تمام افراد معمولی یک ساختمان می باشد
و دربقیه موارد معمولا شیلنگ کنفی مورد استفاده می گیرد . به ترتیب به قرقره هر کدام از این دونوع شیلنگ دراصطلاح عمومی قرقره هوزریلی و قرقره (فایرباکسی) ، گفته می شود .
که قرقره هوزریلی به لحاظ کارکرد و نیزدر ساخت متفاوت بوده و محفظه داخل قرقره به جهت چرخش آب نیز دارد ، ساخت این قرقره ها از اهمیت بالایی برخوردار است
چرا که اطفاء حریق درشرایط سخت رخ می دهد و می بایست به قدر کافی روان حرکت کنند . تازمان باز کردن شیلنگ را به حداقل برساند وهمچنین همزمان دچار نشتی آب نشوند .
جعبه های آتش نشانی در دو مدل فایرباکسی و هوزریلی مطابق با استاندارد های موجود در شرکت آدر توان نامی تولید می گردند. در جعبه های آتش نشانی تست هیدرواستاتیک بر روی قرقره به طور جداگانه انجام می پذیرد
و پس از کسب تاییدیه واحد کنترل کیفیت به محل پروژه ارسال می گردد .حداقل ضخامت ورق به کار رفته در جعبه آتش نشانی آدرتوان نامی 1/5 میلیمتر بوده که این امر سبب هرگونه خمیده گی و پیچیدگی جعبه و استاندارد بودن آن می گردد.
استاندارد نصب فاير باكس
قرقره فایرباکسی :
این قرقره مکانیسم بسیار ساده تری نسبت به قرقره هوزریل باکس دارد و ترجیحآ اگر از قرقره با بلبرینگ هرزگرد استفاده کردد باز شدن قرقره و کشیدن شلنگی که به درو آن پیچیده شده از سهولت بیشتری برخوردار میباشد
سایز شلنگ قرقره فایرباکسی معمولآ 1/2-1 یا 1/2-2 اینچ میباشد جنس شلنگ مورد استفاده در این قرقره از نوع برزنتی نخ پرلون میباشد
و در هنگام پاشش آب باید کل متراژ شلنگ دور قرقره فایرباکس , کاملآ از دور قرقره باز شده سپس آبپاشی انجام گردد زیرا در غیر اینصورت شلنگ ترکیده و منفجر میگردد(کپسول آتش نشانی)
بدون دیدگاه