شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی


در ساختمـانها وانبـارها لوله هاي مخصوص آتش نشاني قراردارد كه بصـورت عمـودي ويا افقي با حداقل 4 اينچ از زمين تا بالاترين نقطه ساختمان  (پشت بام ) كشيده شده است ودرهرطبقه يك خروجي قرارداده اند(شارژ کپسول آتش نشانی)

(تعداد خروجي ها وفاير باكسها بستگي به وسعت هر طبقه مي باشد . )

اجزاي تشكيل دهنده هرفاير باكس شامل يك جعبه كه درون آن يك قرقره , يك نازل و يك شلنگ نواري ( حداقل 20 متر ) مي باشد .

یکی از بهترین تجهیزات برای سیستم های اطفاء حریق در ساختمان های مسکونی و اداری

و واحد های صعنتی و انبار های کالا و…. جعبه های آتش نشانی (فایر باکس) می باشد.

این جعبه ها که ازجمله ی تجهیزات اولیه ی اطفای حریق در لحظات اولیه است ،با کارکرد بسیار حیاتی خود ضمن پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش سوزی،

ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه ، یکی از مهم ترین منابع تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

تعریف فایرباکس (firebox) یا جعبه آتش نشانی

یکی از بهترین و کارآمدترین تجهیزات اطفائ حریق دستی در ساختمان های اداری، مسکونی و کارگاه ها و… جعبه آتش نشانی است. جعبه های آتش نشانی این روز های تبدیل یکی از تجهیزات آتش نشانی مفید و موثر برای کنترل حریق در اوایل آتش سوزی هستند

و می توانند در کاهش حرارت محیط، کاهش دود و جلوگیری از آتش سوزی به کمک شما بیایند. از طرفی جعبه های آتش نشانی می تواند توسط ماموران آتش نشانی برای اطفاء حریق به صورت کامل استفاده شود.  (شارژ کپسول آتش نشانی)

ابعاداستانداردجعبه های آتش نشانی چگونه است؟

جعبه های آتش نشانی در ابعاد استاندارد ( ارتفاع۷۵ ، عرض ۶۰ ، و عمق ۱۵ یا ۲۰ سانتی متر ) تولید و یا به سفارش در ابعاد های ( ارتفاع ۱۴۸ ، عرض ۶۰ و عمق ۲۰ سانتی متر ) از نوع جعبه آتش نشانی ایستاده

و یا از نوع جعبه آتش نشانی افقی در ابعاد های ( ارتفاع ۷۴ یا ۸۴  ، عرض ۱۰۰ یا ۹۰ و عمق ۲۰ سانتی متر ) مورد استفاده قرار میگیرند که در نوع جعبه های آتش نشانی سفارشی فضای مناسب جهت قرار گرفتن دو عدد کپسول آتش نشانی را دارا می باشند .

نکته :استفاده از این تجهیزات بیشتر برای کنترل و حتی اطفا حریق های کوچک کاربرد دارد.

فایرباکس یا جعبه آتش نشانی چطور نصب می شوند؟

در این قسمت نکات مهم در خصوص نصب جعبه آتش نشانی را با هم بررسی می کنیم.

  • فاصله ی فایرباکس ها از یکدیگر می بایست حداکثر 30متر باشد تا در مواقع بوجود آمدن مشکل در عملکرد هریک ، دیگری آن را همپوشانی نماید.
  • شعاع پوشش اطفایی هر فایر باکس 20 متر می باشد که کمترین فشار در آخرین خروجی نباید کمتر از 2 بار باشد.
  • اصولاً فایرباکس در راه پله های فرار، پاگردها، درب ورودی ساختمان ها، دالان ها و سایر نقاط مورد نیاز نصب می گردد.
  • فایرباکس روکار 130cmبالاتر از کف ساختمان ،بر روی دیوار و در محل قابل رویت عموم نصب می گردد .

جعبه های آتش نشانی چگونه در ساختمان ها تجهیز می گردند؟

به دو صورت در ساختمان ها تجهیز میگردند:

  • جعبه های آتش نشانی فایر هوزریل شامل شلنگ لاستیکی به قطر ¾ اینچ با قرقره دوار،اتصالات ¾ اینچ،نازل شیردارسه حالته (جهت پاشش آب) و شلنگ رابط و شیرگازی مخصوص آب (قابل نصب در طبقات فوقانی ساختمان به دلیل سهولت در اطفاء حریق )(شارژ کپسول آتش نشانی)
  • جعبه های آتش نشانی فایرباکس در سایزهای ۱/۲-۱ و ۱/۲-۲ اینچ شامل شلنگ برزنتی نخ پرلون تو لاستیکی و اتصالات آتش نشانی ( کوپلینگ آتش نشانی، نازل سه حالته آتش نشانی، هیدرانت یا کوپلینگ رزوه دار ) با سایز های مربوطه و همچنین شیرفلکه برنجی فشارقوی آتش نشانی (قابل نصب در پارکینگ ها و طبقات همکف)

سیستم  جعبه های آتش نشانی  کدامند؟

سیستم تر: این نوع شبکه، از انتهایی ترین قسمت ساختمان (زیر زمین) شروع و تابالاترین نقطه ی آن پشت بام به پایان می رسد.این نوع شبکه به لوله ی آب شهری متصل بوده و هر خروجی تعبیه شده درطبقات درصورت نیاز قادر به تامین آب می باشد.

سیستم خشک: این نوع شبکه به لوله ی آب شهری متصل نبوده و ورودی آن در مجاورت درب ورودی ساختمان یا طبقه ی همکف نصب می گردد. تا در مواقع ضروری آب توسط پمپ خودروی آتش نشانی به درون شبکه پمپاژ گردیده و در تمامی خروجی ها قابل دریافت باشد.

سیستم مرکب (تر و خشک) :

در این نوع سیستم ، با توجه به شرایط ساختمان نظیر مساحت، ارتفاع آن و غیره از ترکیب دو سیستم تر و خشک همزمان استفاده می گردد. در زیر ، یک سیستم متشکل از لوله های تر و خشک با یک تانک مرتفع ، نشان داده شده است .

سیستم های لوله های تر برای استفاده ساکنین جهت اطفاء آتش های کوچک در نظر گرفته شده است . در ساختمان های بلند باید یک پمپ خودکار برای رساندن آب ( از لوله شهر ، تانک ذخیره یا منبع ) به جعبه آتش نشانی وجود داشته باشد(شارژ کپسول آتش نشانی)

شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *