در ساختمـانها وانبـارها لوله هاي مخصوص آتش نشاني قراردارد كه بصـورت عمـودي ويا افقي با حداقل 4 اينچ از زمين تا بالاترين نقطه ساختمان (پشت بام )كشيده شده است ودرهرطبقه يك خروجي قرارداده اند (کپسول آتش نشانی)
(تعداد خروجي ها وفاير باكسها بستگي به وسعت هر طبقه مي باشد . )
اجزاي تشكيل دهنده هرفاير باكس شامل يك جعبه كه درون آن يك قرقره , يك نازل و يك شلنگ نواري ( حداقل 20 متر ) مي باشد .
یکی از بهترین تجهیزات برای سیستم های اطفاء حریق در ساختمان های مسکونی و اداری
و واحد های صعنتی و انبار های کالا و…. جعبه های آتش نشانی (فایر باکس) می باشد.
این جعبه ها که ازجمله ی تجهیزات اولیه ی اطفای حریق در لحظات اولیه است ،با کارکرد بسیار حیاتی خود ضمن پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش سوزی،
ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه ، یکی از مهم ترین منابع تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
یک جعبه آتش نشانی با کیفیت چه ویژگیهایی دارد؟
جعبههای آتش نشانی در طرحهای مختلفی تولید میشوند که هر یک از این طرحها کاربرد مخصوص به خود را دارند. در واقع جعبه آتش نشانی برای مکانهایی که در آن احتمال حریق وجود دارد بسیار لازم و ضروری هستند
چرا که با استفاده از ابزارهای موجود در آن مانند قرقره هوزریل و کپسول آتش نشانی میتوانید از به وجود آمدن خطرات ناشی از حریق پیشگیری نمایید.(کپسول آتش نشانی)
با گسترش جمعیت و توسعه فنون صنعتی و ساختمان سازی، تعداد بناهای بلند مرتبه روز به روز بیشتر میشوند. امروزه گسترش طبقات ساختمانها،
توسعه شهر نشینی و پیشرفت و گسترش صنایع مختلف، انسانها را با چالشهای مختلفی روبرو کرده است. یکی از این چالشها از جنس حادثه است. از جنس آتش و نابودی ناشی از آن.
آتش با تمام کاربردهای بسیار مفیدی که برای بشریت داشته، خرابیها و خسارتهای زیادی نیز به بار آورده.
بسیار شنیدهایم که: پیشگیری بهتر از درمان است. ما با پیشگیری و آمادگی برای حادثه میتوانیم بسیاری از حوادث را قبل از وقوع مدیریت کرده و هزینهها را کاهش دهیم.
کاربرد اصلی جعبههای آتش نشانی چیست؟
جعبه آتش نشانی ابزاری برای نگهداری سایر تجهیزات و وسایل آتش نشانی و اطفای حریق است. شاید فلسفه هدف از طراحی این محصول، اختصاص دادن یک محل ویژه و مشخص جهت قرار دادن ابزارهای اضطراری اطفای حریق باشد.
بدین ترتیب در هنگام حادثه که هر ثانیه میتواند در حفظ و نجات جان افراد درگیر در حادثه آتش سوزی بسیار حیاتی باشد، از سردرگمی برای یافتن ابزارهای اطفای حریق جلوگیری کند.
شاید هم به همین دلیل باشد که رنگ پیش فرض برای جعبه آتش نشانی و سایر ابزارهای اطفای حریق، رنگ قرمز است.
وظیفه اصلی جعبه های آتش نشانی
وظیفه اصلی جعبههای آتش نشانی تامین محلی ایمن و مشخص برای ابزارهای مختلف اطفای حریق است. این ابزارها هم شامل ابزارهای اولیه برای استفاده از افراد عادی و آموزش ندیده و هم ابزارهای حرفه ای با قابلیت های بیشتر برای استفاده از آتش نشان های مجرب می شوند.(کپسول آتش نشانی)
حضور جعبه آتش نشانی در هر بنا و فضا، حس ایمنی، اطمینان و آرامش خاطر به انسان القا میکند. همچنین استفاده از المان های زیبا در طراحی جعبه های آتش نشانی منجر به افزایش جذابیت های بصری در ابنیه مختلف نیز می گردد.
ضخامت ورق جعبه آتش نشانی
یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب جعبه آتش نشانی ضخامت ورق این جعبهها است. هر جعبه آتش نشانی باید از ضخامت مناسبی برخوردار باشد
تا علاوه بر کاهش تغییر شکل ناشی از خستگیهای مکانیکی طی گذشت زمان، استحکام کافی در برابر ضربه و آسیبهای احتمالی را داشته باشد.
براساس قوانین بین المللی و الزامات سازمان آتش نشانی، ضخامت ورق مورد استفاده در ساخت جعبههای آتش نشانی بین 1 تا 2 میلی متر انتخاب میشود.
جعبههای آتش نشانی محل نگهداری ابزارهایی مانند انواع قرقره و شیلنگهای حاوی آب با متراژهای مختلف، انواع خاموش کننده آتش نشانی (کپسول آتش نشانی)، انواع شیرآلات، اتصالات، نازلها و سایر تجهیزات خاص هستند.
پس انتخاب جعبه با ضخامت پایین صرفا به دلیل کاهش هزینهها، منجر به دفرمگی و نقص در کارایی جعبههای آتش نشانی شده و در صورت وقوع حادثه علاوه بر خطرات جانی،
هزینههایی به مراتب سنگینتر و غیرقابل جبرانی را در پی دارد. افتادگی قرقره و قطع مسیر آب طی گذشت زمان، دفرمگی بدنه و باز نشدن درب در هنگام حریق، سست شدن(کپسول آتش نشانی)
اتصال شیرآلات و عدم مقاومت مناسب آنها به فشار آب، از جمله رایجترین این نقصها هستند که در اثر انتخاب ضخامت کم در متریال بدنه اتفاق می افتند.
همچنین در صورت وقوع هر نوع خوردگی، ورقهای با ضخامت بالاتر، دیرتر استحکام خود را از دست داده و دچار مشکل میگردند.
بنابراین، جعبههای آتش نشانی باید با استحکام و کارآیی بالایی ساخته شوند تا بتوانند در مقابل تغییر شکلهای ناشی از حریق و ضربه ناشی از برخوردهای احتمالی مقاومت کنند.
مجموعه آریا کوپلینگ با رعایت تمام الزامات آیین نامهای و استانداردهای بینالمللی، جعبههای آتش نشانی آریا را تولید و به بازار عرضه میکند.
بدون دیدگاه