تست هیدرواستاتیک از جمله تست های لازم برای کپسول آتش نشانی به شمار می آید این تست ها باید به صورت دوره ای در مراکز مجاز صورت بگیرد.
تست هیدرواستاتیک از جمله آزمایش ها و تست هایی است که به صورت دوره ای برای مطلع شدن از سالم بودن کپسول انجام می شود. هیدرواستاتیک یک روش برای تست استحکام و نشتی مخازن تحت فشار می باشد. (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
بنابراین تست هیدرواستاتیک یک استاندارد جهانی برای نگهداری این گونه مخازن می باشد و مختص به کپسول های آتش نشانی نیست.
برخی از سیستم هایی که تست هیدرواستاتیک بر روی آن ها انجام می شود می توان به سیستم های لوله کشی ، خطوط لوله ، دیگهای بخار ، سیلندرهای گاز ، و کپسول های آتش نشانی اشاره کرد.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
مراحل تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی
۱) بررسی نشتی در کپسول آتش نشانی: همان طور که می دانید تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی به سادگی می تواند میزان نشتی درون مخزن کپسول های آتش نشانی را تشخیص دهد
و به همین جهت هم درون این محصول را با یک مایع مخصوص پر می کنند و فشار مورد نظر را تا مقدار فشار آزمایش بالا می برند.
پس از این که سوراخ فشار تزریق به صورت کلی بسته شد در آن صورت اگر شاهد کاهش فشار بودیم که کپسول خاموش کننده شما با نشتی مواجه می باشد
و باید برای رفع آن اقدام بفرمایید، اما اگر در میزان فشار به دست آمده هیچ گونه تغییری ایجاد نشد در آن موقع می توان گفت که محصول شما کاملا سالم می باشد.
۲) تخلیه فشار: اغلب افراد تصور می کنند که تخلیه فشار امری ساده می باشد، اما گفتنی است که این مرحله باید در مناطق مخصوص صورت بگیرد تا موجب آلودگی و یا آسیب به محیط زیست نشود.
۳) بازرسی خارجی سیلندر ها: بدیهی است که در این گام هر گونه فرورفتگی، برآمدگی، ترک ها و … باید به خوبی مورد بررسی قرار گیرد، زیرا این علائم به ظاهر ساده می تواند در نحوه عملکرد کپسول های خاموش کننده اختلال ایجاد کند.
۴) بررسی داخلی بدنه کپسول خاموش کننده : بازرسی های داخلی در اغلب مواقع از محل باز شدن شیر صورت می گیرد و برای بررسی های دقیق تر از لامپ ها بهره می برند. (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
مراحل تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی
۵) شست و شو داخلی سیلندر : لازم به ذکر است که همواره در درون مخزن آلودگی ها و یا چربی های بسیاری مشاهده می شود که در طول تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی هم این دسته از موارد تشدید می شود؛ به همین دلیل هم شست و شو این موارد الزامی می باشد.
۶) در نهایت انجام تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی که در سه مرحله ورودی، واترجت و خروجی می باشد.
۷) قید کردن نتایج و بستن شیر سیلندر : پس از این که کلیه مراحل ذکر شده صورت گرفت، اکنون نوبت این است که نتایج آزمایشات به درستی و با نهایت دقت ثبت شود و در پایان هم باید مطابق استاندارد های تعریف شده برای بستن شیر سیلندر اقدام کنید.
همان طور که می داندی این دسته از مراحل حساس باید توسط افراد متخصص و پروانه صلاحیت صورت بگیرد
ضرورت تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی
دغدغه و سوال اصلی بسیاری از افراد این است که چرا باید تست هیدرواستاتیک برای کپسول های اطفاء حریق صورت بگیرد که در پاسخ باید گفت :
اغلب کپسول های آتش نشانی در معرض ترکیدگی و یا از دست دادن فشار داخل مخزن می باشند و بدیهی است که نه تنها این فرایند در نحوه انجام وظیفه این محصول تاثیر گذار می باشد.
بلکه می تواند خطرات متعددی را هم ایجاد کند؛ بنابراین انجام این دسته از تست ها در طول عمر کپسول های خاموش کننده تاثیر بسزایی را به همراه دارد. (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
لزوم انجام تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی
– برای اطلاع از سلامت کپسول، حتما باید برای این تست اقدام کنید. شاید این سوال هم برای شما پیش آمده باشد که اهمیت تست هیدرواستاتیک چیست؟
در جواب باید گفت به دلیل اینکه مواد داخل محفظه کپسولها تحت فشار بالا قرار گرفته اند، در صورت خرابی محفظه می توانند خطرناک باشند. ورود هوا از بیرون به داخل محفظه یا خروج مواد داخل آن به غیر از راه سیلندر میتواند منجر به انفجار خاموش کننده شود.
هرگز فشار بالای مواد داخل خاموش کننده را دست کم نگیرید و در صورتی که هر گونه خراش عمیق یا راه ارتباطی به درون محفظه روی بدنه مشاهده کردید به سرعت برای بازرسی کپسول خود اقدام کنید.
فراموش نکنید که حتی اگر به مدت چند سال از خاموش کننده خود استفاده نکرده اید، باز هم باید این تست را برای آن انجام دهید. در برخی موارد مشاهده میشود که شرایط آب و هوایی و گذر زمان در کنار یکدیگر به بدنه کپسول آسیب رسانیده اند.
شرایط آب و هوایی خاموش کننده نیز اهمیت زیادی دارد، به عنوان مثال گرم و سرد شدن زیاد میتواند منجر به خرابی شود.
خدمات آزمایش کپسول آتش نشانی
علاوه بر این مراکز معتبر، در کنار این تست سایر قسمتهای کپسول را بررسی میکنند که این بازرسی ها نیازمند ابزار و تخصص میباشد، به همین دلیل باز هم تاکید میکنیم که به بررسی بدنه کپسول در خانه اکتفا نکنید.
بسیاری مواقع ثابت ماندن خاموش کننده برای مدت طولانی، و یا عوامل موجود در محیط منجر به گرفتگی یا ایجاد مشکل در سیلندر و قطعات خروجی کپسول میشوند. برخی از خدماتی که توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات تست هیدرواستاتیک انجام میشود عبارتند از:
تمیز کردن رسوبات مسیر سیلندر و چربی زدایی آن (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
عیب یابی شیر خروجی و تعویض شیر، در صورت نیاز
تست سلامت شیر و بررسی نشتی آن
* در صورتی که سیلندر دچار مشکل شده باشد و تعویض شود، باید برای آن گواهینامه استاندارد ISIR6792 توسط اداره استاندارد صادر شود.
بدون دیدگاه