ساختار کپسول آتش نشانی _ کپسول آتشنشانی نوعی دستگاه برای خاموش نمودن یا کنترل آتش سوزی های کوچک است که به دو دسته دستی قابل حمل (پرتابل) و چرخدار تقسیم می شوند.(کپسول آتش نشانی)
کپسولهای آتش نشانی استوانههای فلزی محکمی هستند که با آب یا یک نوع ماده خفه کننده مانند دی اکسید کربن پر شدهاند و وقتی اهرمی را که بالای این استوانهاست فشار دهید، ماده با فشار زیادی از کپسول خارج میشود .
در این کپسولها یک لوله، مخزن تحت فشار کپسول را به قسمت بالای کپسول متصل و یک شیر فنری نیز ارتباط میان لوله را با دهانه خروجی مسدود کردهاست.
در بالای سیلندر، سیلندر کوچک دیگری وجود دارد که با گاز فشردهای مانند دی اکسید کربن پر شدهاست و یک شیر جلوی انتشار دی اکسید کربن را میگیرد.
برای استفاده از کپسول آتش نشانی باید ضامن کپسول را کشیده و اهرم آن را فشار داد. این اهرم یک میله را فشار میدهد تا شیر فنری را به پایین فشار دهد و مسیر خروجی را باز کند.
گاز فشرده شده بر اثر فشار رها میشود و با نیروی قابل ملاحظهای از مخزن به دهانه خروجی منتقل شده، خارج میشود .
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
کپسول آتش نشانی آب
ساختار کپسول آتش نشانی _ این دسته از کپسول آتش نشانی فقط برای آتش کلاس A که شامل کاغذ ، چوب ، نی ، ذغال سنگ ، لاستیک ، پلاستیک جامد و مبلمان نرم است ، مناسب می باشد.
آنها ساده ترین ، رایج ترین و کم هزینه ترین نوع دستگاه های خاموش کننده هستند. برخی از آنها شامل افزودنی برای موثرتر کردن آب و کاهش اندازه و وزن مورد نیاز خاموش کننده هستند.
نگهداری این دسته از کپسول ها آسان بوده و خطرات کمی دارد ، زیرا بر پایه آب می باشند. این دسته از کپسول های آتش نشانی با خیساندن آتش و مواد در حال احتراق ، آتش را خنک کرده و شعله ها را خاموش می کنند و گرما از اجسام در حال سوختن را جذب می کنند.
آنها اغلب در مغازه ها ، دفاتر اداری ، مغازه های خرده فروشی ، مدارس ، هتل ها ، انبارها و منازل یافت می شوند. آن ها اغلب مجهز به نازل یا اسپری جت بوده ومعمولا قادر به خاموش کردن کل آتش هستند.(کپسول آتش نشانی)
تنها ایراد آن ها این است که برای خاموش کردن آتش ناشی از چربی روغن ( کلاس F ) ، فلزات در حال سوختن ( کلاس D ) ، مایعات در حال سوختن ( کلاس B ) و یا آتش سوزی لوازم برقی قابل استفاده نیستند.
آشنایی با کپسول آتش نشانی غبار آب
این دسته از خاموش کننده ، جز جدیدترین کپسول های آتش نشانی هستند. آن ها دستگاه هایی قدرتمند وکوچکی هستند که غبار بسیار ریز و غلیظی و قطرا میکروسکوپی آب را پخش می کنند.
آنها در آتش سوزی های کلاس A ، B ، C و F ایمنی و کارآمد بوده و از این رو نیاز به خرید بیش از یک کپسول آتش نشانی نخواهید داشت. برخی از آنها همچنین برای استفاده در آتش های برقی در تجهیزات تا a thousand ولت ، مانند رایانه ها و چاپگرها مناسب هستند.
در آشنایی با کپسول آتش نشانی غبار آب باید بدانید که آنها با خنک کردن آتش و کاهش اکسیژن کار می کنند. این دستگاه ها به احتمال زیاد جایگزین خاموش کننده های شیمیایی مرطوب بوده و هیچ گونه آسیب و خسارتی وارد نمی کنند.
همانند کپسول آتش نشانی آب ، قابل بازیافت بوده و فاقد مواد شیمیایی هستند. با این حال قابل استفاده در آتش سوزی کلاس D ( فلزات ) نیستند. کپسول های غبار آب گران تر از کپسول های آب هستند.
۱) جعبه های کپسول آتش نشانی (fire extinguisher cabinets)
جعبه ها یا پایه های نگهداری کپسول به عنوان محل نگهداری کپسول های آتش نشانی استفاده می شود که به صورتی کابینتی یا پایه ای می باشند. این جعبه ها باید در مواقع آتش سوزی مقاوم و قابل دسترس باشند.
۲) یدک کش (تریلر) های کپسول آتش نشانی (hearth extinguisher trailers)
تریلرهای کپسول آتش نشانی برای مهار آتش در مناطق پرخطر مانند مجتمع های صنعتی و نفتی یا در مناطقی مانند مناطق روستایی، هتل ها و استراحتگاه های ساحلی که محدودیت دسترسی به ماشین آتش نشانی را دارند، (کپسول آتش نشانی)
طراحی شده است. تریلر های آتش نشانی، ایستگاه های آتش نشانی متحرک هستند که بیشتر برای بخش خصوصی طراحی می شوند.
۳) کپسول های آتش نشانی متحرک (cellular fireplace extinguishers)
کپسول های آتش نشانی متحرک یا چرخدار کپسول هایی هستند که به منظور حمل و نقل آسان، برروی یک چرخ دستی نصب شده اند. کپسول های متحرک از کپسول های دستی بزرگتر هستند،
بنابراین برای انتقال در هنگام آتش سوزی بر روی جرخ دستی نصب می شوند. کپسول های آتش نشانی متحرک در پمپ بنزین ها و در کارگاه های ساختمانی که در آن ها مواد خاموش کننده بیشتری مورد نیاز است، استفاده می شود.
۴) کپسول های پرتابل (portable hearth extinguishers)
کپسول های دستی (پرتابل) رایج ترین نوع کپسول های آتش نشانی هستند و از آنها در اکثر ساختمان های تجاری برای خاموش کردن آتش سوزی های کوچک در مواقع اضطراری استفاده می شود.
کپسول های دستی حاوی انواع مختلفی از مواد خاموش کننده آتش از جمله آب، فوم، پودر شیمیایی خشک، دی اکسید کربن و گازهای دیگر است. (کپسول آتش نشانی)
بدون دیدگاه