استاندارهای ایمنی آتش نشانی _ استاندارد NFPA (American countrywide fire protection association) توسط سازمان ایمنی و حریق آمریکا وضع شده است و شامل یک سری قوانین و دستورالعمل های ایمنی در خصوص تجهیزات و صنایع مختلف است. (کپسول آتش نشانی)
این انجمن در اواخر قرن ۱۹ میلادی و در سال ۱۸۹۵ در بوستون ماساچوست آمریکا تشکیل شد و شروع به نوشتن استاندارد کردند و در ادامه این استاندارد طی قرن بیستم و بیست و یکم توسعه داده شده است.
اکثر کشورهای جهان قوانینی مبنی بر رعایت الزامات استاندارهای NFPA در خصوص تجهیزات مختلف وضع کردهاند. استاندارد NFPA الزامات بسیار سختگیرانه ای دارد و عموماً بر دیگر استانداردهای ایمنی رایج در سطح جهان ارجحیت دارد.
روند توسعۀ استانداردها در NFPA شامل مراحل زیر است:
استانداردها هر three تا ۵ سال بروز رسانی میشوند.
تقریباً حدود ۸۸۰۰ نفر در کمیته های فنی سازمان NFPA فعالیت میکنند.
کمیته های فنی هر کدام به موضوعات مختلفی در حوزه های مختلف میپردازند وتقریباً ۲۶۰ کمیته در زمینه های مختلف در این سازمان وجود دارد.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
اهمیت استفاده از سیستم اعلام حریق
سیستم اعلام حریق یکی از این تأسیسات مهم است که درصورت عملکرد صحیح در مواقع اضطراری، میتواند به کمک نیروهای امدادی آمده و در انجام سریعتر و مؤثرتر عملیات امداد و نجات و اطفای حریق کمک نماید.
در حال حاضر محصولات اعلام حریق متنوعی توسط همکاران عرضه میشود که اغلب کیفیت مطلوب و بالائی دارند و در پروژ ههای متعدد کشورهای دیگر هم به خوبی در حال سرویس دهی هستند.
ولی پرسش اینجاست چرا علی رغم استفاده از محصول خوب و طراحی مطابق با الزامات سازمان آتش نشانی و مقررات بین المللی،
از بسیاری از پروژههای کشور بخصوص پروژههای آدرس پذیر اخباری مبنی بر خاموش بودن سیستم یا خطاهای متعدد و عملکرد غیر مطمئن به گوش میرسد؟! متخصصین امر و آزمایشگا ههای معتبر همواره بر روی شبکه پسیو تأکید دارند. (کپسول آتش نشانی)
ضرورت استفاده از رويه هاي استاندارد عملياتي (SOP)
موقعيتي را در نظر بگيريد كه گروههاي مختلف عملياتي آتش نشاني تصميم ميگيرند تا با يكديگر تركيب شده و در يك عمليات وارد عمل شوند . اعضاي اين تيم از موقعيت و خطرات اين عمليات آگاهي و اطلاعات كافي دارند .
اگر همه آنها آموزش كافي ديده باشند و امكانات كافي و مناسب و به روز هم داشته باشند انتظار عملياتي سريع و با كيفيت از آنها غير منطقي نيست .
اما اگر هر كدام از اين گروهها روشها ، سياست ها و قوانين مخصوص به خود را در عمليات به كار گرفته باشند نتيجه عكس بسيار محتمل خواهد بود .
تفاوت قوانين حاكم بر آنها باعث در گيري بين سيستم و افراد و ايجاد مشكلات ارتباطي بين گروهها ميشود . اگر اين گروه جديد داراي دستورالعملهايي باشد كه چگونگي انجام عمليات را به دقت شرح دهد ديگرمشكلات فوق فرصت بروز و ظهور نخواهد داشت .
اين دستور العملها را ( رويه هاي استاندارد عملياتي )SOP) ) مينامند . اين رويه ها به روشني مشخص ميكنند كه در طول واكنش هاي اضطراي و عمليات غير اضطراري ، افراد چه وظايفي بر عهده دارند .
اين رويه ها مكانيسمي براي انتقال الزامات قانوني و اجرائي ، سياستهاي سازمان و برنامه هاي استراتژيك سازمان به كاركنان ميباشند . و اين امكان را به سازمان ميدهند كه همه افراد به صورت يك تيم واحد وارد عمل شوند .
استاندارد ۷۵۶۶ جابجایی سیلندر گاز
استاندارد ۷۵۶۶ جابجایی سیلندر گاز فقط باید توسط کارکنانی که آموزشهای لازم را دیده اند جا به جا شده و مورد استفاده قرار گیرند.
کلیه کاربران و استفاده کنندگان از سیلندرهای گاز تحت فشار باید با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و خطرات بالقوه محصولاتی که از آنها استفاده میکنند اشنا باشند . (کپسول آتش نشانی)
کاربران نباید به منظور حرکت دادن سیلندر ، آن را در مکانهای افقی بغلطانند یا بکشند .باید از یک چرخ دستی مناسب یاجرثقیل یا وسایل جابه جایی مشابه استفاده شود تا امکان نگهداری محکم سیلندر به خصوص سیلندرهای بلند یاسنگین،برروی آن فراهم شود .
برای فاصلههای کوتاه ،سیلندرهای بزرگ را میتوان با مایل کردن سیلندر و با کمک حرکات دست برروی پایه حلقه ای سیلندر و چرخاندن، جابه جا نمود. درصورت جابه جایی سیلندرها میبایست از کلاهک محافظ شیر استفاده گردد.
از طناب زنجیر یا تسمه جهت آویزان کردن سیلندر استفاده نکنید، مگر اینکه سازنده سیلندر ابزار مناسب جهت بلند کردن سیلندر مانند قلاب را بر روی آن نصب کرده باشد .
میتوان از چارچوب ، سکو یا پالتهای مناسب جهت بلندکردن سیلندرها استفاده نموند .
استاندارد ۹۴۲۴ نگهداری کپسولهای آتش نشانی چرخ دار
خاموش کننده ها باید در زمان ابتدای قرار گرفتن در سرویس کنترل شوند و پس از ان باید در دورههای تقریبی ۳۰ روزه بررسی شوند .بررسیهای دوره ای باید این اطمینان را ایجاد کند که خاموش کنند :
• درمحل تعیین شده قرار داده شده است .
• دستورالعملهای عملیاتی آن به سمت جلو کاملا قابل رویت است .
• دستور العملهای عملیاتی آن خوانا و واضح است . (کپسول آتش نشانی)
• نشانگرهای لاک و مهر نباید شکسته یا گم شده باشد .
• آسیب دیدگی ، خوردگی و نشتی مشهودی در آن مشاهده نشود و همچنین نازل مسدود نباشد .
• عقربه فشار سنج آن در محدوده یا موقعیت عملی باشد .
بدون دیدگاه