همه باید حداقل یک کپسول آتش نشانی در خانه های خود داشته باشند. در صورت بروز آتش ، امنیت شما و خانه تان بستگی به نحوه ی استفاده صحیح از کپسول آتش نشانی دارد.
در این مقاله سعی کرده ایم طریقه استفاده کپسول آتش نشانی را قدم به قدم برایتان شرح دهیم. آشنایی با استفاده صحیح از کپسول آتش نشانی می تواند در شرایط اضطراری جان شما را نجات دهد. (کپسول آتش نشانی)
کپسول آتش نشانی یکی از مهمترین و پر استفاده ترین تجهیزات اطفاء حریق است که انواع مختلفی دارد و بسته به نوع آتش سوزی باید در زمان مناسب از کپسول مناسب استفاده کرد.
ولی مورد مهمی که در این خصوص باید در نظر داشته باشید این است که در زمان آتش سوزی شما باید حتما نکات مهم را در خصوص استفاده از کپسول آتش نشانی را بدانید و رعایت کنید.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
در هنگام آتش سوزی چه کپسولی برای کار ما مناسب است ؟
مواد خشک :
در هنگام اتش سوزی مواد خشک و قابل اشتعال مانند چوب و … باید از خاموش کننده های ابی برای خاموش کردن استفاده کنید . برای مهار آتش در اینگونه اجسام قابل اشتعال می توانید با پوشاندن مواد قابل اشتعال با یک ماده خشک شیمیایی اتش را نیز مهار کنید .
ولی اگر از خاموش کننده بخواهید استفاده کنید باید از خاموش کننده هایی که پایه ابی دارند استفاده کنید . ( مانند کپسول آتش نشانی آب و گاز )
مایعات :
در اتش سوزی در مایعات قابل اشتعال مانند رنگ و گیربکس و … باید با استفاده از روش خفه کردن ، اتش را خاموش کنید .
بنابراین بهترین انتخاب برای این سری از آتش ها استفاده از کپسول هایی است که یک لایه بر روی ماده ایجاد می کند و مانع رسیدن اکسیژن به ان می شود باید استفاده کرد .
بنابراین بهترین انتخاب برای این سری اتش ها استفاده ار کپسول هایی است که یک لایه بر روی ماده ایجاد می کند و مانع رسیدن به اکسیژن به آن می شود باید استفاده کرد . ( مانند کپسول کف ( فوم ) ) (کپسول آتش نشانی)
تجهیزات کامپیوتری :
در این سری تجهیزات و به خصوص تجهیزات برقی از خاموش کننده هایی که رسانا هستند نباید استفاده شود .خاموش کننده های پودر و گاز نیز توصیه نمی شود
چون به دلیل موادی که روی برد کامپیوتر و … تجهیزات کامپیوتری می شیند تجهیزات را از کار می اندازد . بنابراین بهترین انتخاب برای اینگونه اتش سویزی استفاده از کپسول اتش نشانی CO2 است .
تجهیزات فلزی :
اتش سوزی هایی که توسط فلزات و براده های فلزی مانند منیزیم و آلیاژهای پتاسیم رخ می دهد را باید با روش خفه کردن آتش ، به وسیله ترکیبات پودری خشک که در کپسول آتش نشانی طراحی شده برای این نوع آتش سوزی ها وجود دارند ، اتش را خاموش کرد .
دستورالعمل استفاده و اصول استفاده از وسایل اطفا حریق در عین حریق
خونسردی خود را حفظ کنید .
دقت داشته باشید که کپسول انتخابی جهت اطفا حریق مناسب است .
در فضای باز پشت به باد قرار می گیریم
کپسول را سروته کرده تا پودر داخل بهم بخورد .
ضامن را بکشید و شلنگ را محکم در دست می گیریم ، زیرا در صورت ازاد شدن پودر ، شلنگ از کنترل خارج می شود .
به دلیل اینکه پرتاب مواد اطفایی پودر ، بسته به ظرفیت دستگاه دارد و در حدود ۵/۱ تا ۶ متر می باشد باید در حین اطفا حریق فاصله از آتش جهت جلوگیری از مخاطرات رعایت گردد . (کپسول آتش نشانی)
دسته تخلیه را فشار می دهیم و آتش را به صورت جاروب کردن خاموش می کنیم .
پس از اطفای حریق جهت شارژ این دستگاه ها به واحد بهداشت و ایمنی و محیط زیست HSE اطلاع می دهید
قبل از انتخاب کپسول مواردی که در زمان های اضطراری با آن مواجه هستید را در نظر بگیرید.
موارد مهمی که در زمان خرید باید به یاد داشته باشید عبارتند از:
مدت زمانی که کپسول های آتش نشانی شما می توانند آتش سوزی را پوشش دهند.
مواد سوختنی موجود در محیط شما
در صورتی که به چند نوع کپسول نیاز دارید، همه انواع مورد نیاز را بخرید و خسیس بازی را کنار بگذارید. زیرا آتش سوزی با هیچ کسی شوخی نخواهد داشت.
به سادگی به کار بردن کپسول های آتش نشانی دقت داشته باشید.
کپسول های آتش نشانی را در محل های مناسب و در دسترس نصب کنید و شرایط محیطی برای نگهداری آنها را در نظر داشته باشید.
از بروشور ها و تابلو های راهنمای استفاده کنار کپسول های آتش نشانی استفاده کنید. (کپسول آتش نشانی)
بدون دیدگاه