در ساختمـانها وانبـارها لوله هاي مخصوص آتش نشاني قراردارد كه بصـورت عمـودي ويا افقي با حداقل ۴ اينچ از زمين تا بالاترين نقطه ساختمان (پشت بام )كشيده شده است ودرهرطبقه يك خروجي قرارداده اند (کپسول آتش نشانی)
(تعداد خروجي ها وفاير باكسها بستگي به وسعت هر طبقه مي باشد . )
اجزاي تشكيل دهنده هرفاير باكس شامل يك جعبه كه درون آن يك قرقره , يك نازل و يك شلنگ نواري ( حداقل ۲۰ متر ) مي باشد .
یکی از بهترین تجهیزات برای سیستم های اطفاء حریق در ساختمان های مسکونی و اداری
و واحد های صعنتی و انبار های کالا و…. جعبه های آتش نشانی (فایر باکس) می باشد.
این جعبه ها که ازجمله ی تجهیزات اولیه ی اطفای حریق در لحظات اولیه است ،با کارکرد بسیار حیاتی خود ضمن پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش سوزی،
ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه ، یکی از مهم ترین منابع تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
پوشش دهی جعبه آتش نشانی
انتخاب نوع رنگ و فرایند رنگ کاری تاثیر فراوانی در کارایی و مقاومت جعبه های آتش نشانی به عوامل محیطی دارند. ورق های نوردی روغنی حاوی مقادیر زیادی آلودگی و چربی بر روی سطوح خود هستند که از چسبندگی رنگ بر روی آنها میکاهد.
فرایند تولید نیز بر آلودگیهای سطحی این ورقها میافزاید. استفاده از حلالهای تخصصی جهت چربی زدایی و آماده سازی سطوح ورق طی چند مرحله شست و شوی پیش از رنگ کاری از جمله اقدامات آریاکوپلینگ جهت حل این مشکل است.(کپسول آتش نشانی)
خط رنگ الکترواستاتیک کورهای در این مجموعه به گونهای طراحی شده است که کیفیت، به هیچ عنوان فدای سرعت در تولید نگردیده و قطعات با بالاترین کیفیت در کوتاهترین زمان آغشته به طیف وسیعی از رنگهای متنوع و زیبا شده و در کورههای تخصصی پخت رنگ، قوام مییابند.
این مجموعه مجهز به تجهیزات کنترل حین فرایند نظیر ضخامت سنج، تست کراس کات (چسبندگی) و تجهیزات تست خوردگی در شرایط شبیه سازی شده بوده و جعبههای رنگ شده آریا، علاوه بر ساختار مقاوم و استاندارد، جلوه ویژهای به محیط می بخشند.
قفل جعبه آتش نشانی
تصور کنید که در سینما نشستهاید و در نزدیکی شما یک تابلوی برق به دلیل اتصالی سیمها باعث شروع حریق کوچکی شده است. وظیفه انسانی ایجاب میکند که برای خاموش کردن آتش در مراحل اولیه اقدام کنید تا این آتش به حریق گسترده تبدیل نشود.
به سمت جعبه آتش نشانی میروید. از روی علامتهای نصب شده روی جعبه متوجه میشوید که در داخل آن خاموش کننده دستی مناسب موجود است.
اما مشاهده میکنید که درب جعبه قفل است و این در حالی است که همان آتش کوچک، با سرعت گسترش غیر قابل باوری می تواند فاجعه ای مرگبار رقم بزند!
اگر درب یک جعبه آتش نشانی را در لحظات حساس نتوانیم باز کنیم، پس این تجهیزات کجا میتوانند به کمک ما بیایند؟!
قفل جعبههای آتش نشانی به دلیل حساسیت بالا و تضمین کارایی و ایمنی باید به گونهای ساخته شوند که به راحتی قابل بستن و باز کردن باشند.
یعنی هر فردی با هر توانایی جسمانی به راحتی آن را باز کند و از تجهیزات اطفای حریق داخل آن به راحتی استفاده کند.(کپسول آتش نشانی)
فرآیندهای تولید جعبه آتش نشانی
جعبههای آتش نشانی مانند تمام محصولات صنعتی به صورت انبوه تولید میشوند. یکی از مزایای مهم تولید انبوه، یکنواختی در جزئیات و کیفیت محصول است.
یک جعبه آتش نشانی باکیفیت با استفاده از فرآیندهای تولید مکانیزه ساخته میشود به طوری که کیفیت اولین جعبه آتش نشانی با کیفیت ۱۰۰ هزارمین جعبه آتش نشانی کاملا یکسان است.
در فرآیند ساخت جعبههای آتش نشانی باکیفیت جهت پیاده سازی دقیق نقشه فنی، از تجهیزات پیشرفته برش، پانچ و خمکاری CNC استفاده میشود. همچنین مونتاژ بینقص قطعات و اجزای مختلف یک جعبه آتش نشانی نیاز به نیروی کار مجرب و حرفهای دارد.
استحکام قاب اصلی و درب جعبه آتش نشانی
جعبههای آتش نشانی ممکن است در طول عمر سرویس دهی خود دچار ضربه و تغییر شکل بدنه بخصوص در قسمت درب شوند. یک جعبه آتش نشانی با کیفیت باید ضخامت ورق مناسبی داشته باشد.
همچنین به گونهای طراحی شود که در طول زمان و در اثر استفاده زیاد یا وارد آمدن ضربه دچار اعوجاج و تغییر شکل (بخصوص در قسمت درب) نشود. (کپسول آتش نشانی)
تولید کنندگان برتر جعبه آتش نشانی معمولا با تعبیه سخت کننده و رعایت کامل الزامات سازمان آتش نشانی درباره حداقل ضخامت جعبههای آتش نشانی (۱ میلی متر) این مشکل را حل و فصل میکنند.
بدون دیدگاه