ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی - موارد ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی - ایمن عارفی
ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی


ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی _ آتش می تواند به سرعت پخش شود و همه جا را بگیرد. به همین خاطر باید با نهایت دقت تمامی وسایل آتش زا را از اطراف کودکمان دور کنیم چرا که علاوه بر به خطر انداختن جان خودش می‌تواند جان کلیه افراد خانواده را نیز به خطر بیاندازد.

طبق آمارهای ارائه شده درسال ۲۰۱۳، ۳۳۴ کودک در اثر آتش گرفتن در آتش جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۸۰ درصد آنها زمانی اتفاق افتاده که والدین درمنزل نیستند  (شارژ کپسول آتش نشانی)

و کودک آگاهانه و یا نا آگاهانه به سراغ کبریت، فندک و غیره رفته و خطر آفرین شده است. لذا رعایت یکسری از نکات در این زمینه الزامی است.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

خطر را درک کنید.

بسیاری از کودکان نمی دانند که چگونه در برابر آتش سوزی واکنش نشان دهند و حتی ممکن است خود را در مکانی نزدیک به آتش پنهان کنند، بدون اینکه در آنجا در امان باشند.

اما اگر حقایق اساسی مربوط به آتش سوزی را به آنها بیاموزید و به آرامی به آنها بگویید برای ایمن سازی باید چه کاری انجام دهند، آنها می توانند در چنین مواقعی از خود محافظت کنند. در اینجا چند واقعیت جالب وجود دارد:

  • بیش از نیمی از مرگ ناشی از آتش سوزی برای کودکان زیر چهار سال اتفاق می افتد.
  • آسیب های ناشی از آتش سوزی در نوجوانی افزایش می یابد، زیرا نوجوان بودن زمانی است که رفتارهای پرخطر افزایش می یابد. (شارژ کپسول آتش نشانی)
  • پسران بیشتر از دختران در اثر آتش سوزی آسیب می بینند، زیرا پسران بیشتر در فعالیت های خطرناک شرکت می کنند. (ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی)

نکات ایمنی در قبال آتش را به کودکان یاد بدهیم

  • حتما فرزندان را با نکات ایمنی در هنگام آتش سوزی آشنا کنید و ایستادن دراز کشیدن و غلتیدن را تمرین کنید. به کودکان بیاموزیم در چنین شرایطی اصلاً  ندوند . به او بگویید اگر بدود، باد موجب شعله ور شدن آتش می شود. روی زمین دراز بکشد و صورتش را با دست بپوشاند، غلط بزند تا آتش خاموش شود. فورا روی تمام قسمت های سوخته کمپرس آب سرد بگذارید و از کمک های اولیه استفاده کنید.
  • برای پیشگیری از آتش سوزی حتما دستگاه های هشدار دهنده را در منزل خود نصب کنید تا در صورت آتش گرفتن و در نتیجه بلند شدن دود بسرعت واکنش نشان دهند. توجه داشته باشید که این دستگاهها می توانند تا ۵۰ درصد از بروز مشکلات بعدی به وجود آمده پیشگیری کنند.
  • باید به کودک خود آموزش دهید تا در صورت متوجه شدن علائم آتش مانند دود و یا شعله های آتش چگونه به مراکز آتش نشانی اطلاع دهند.
  • پله های اضطراری و چگونگی استفاده از آنها را در مواقع ضروری به کودکتان آموزش دهید.
    با دقت موضوع را مدیریت کنید. (شارژ کپسول آتش نشانی)

نکات

شما نمی خواهید کودک خود را بترسانید اما از طرفی می خواهید که همه چیز را برایش همانند یک فیلم ترسناک توضیح دهید، می خواهید مطمئن شوید که او می داند آتش سوزی چه خطراتی را به همراه دارد.

شما اغلب باید در مورد ایمنی عمومی صحبت کنید. شما می توانید در بحث درباره کارهایی که باید در مواقع اضطراری انجام دهید، یک به یک صحبت کنید و همچنین وقتی در مورد فیلم ها، بازی ها و باورها صحبت می کنید، مسائل را به صورت عادی تر مطرح کنید.

اطمینان حاصل کنید که بچه های شما از پلیس و آتش نشان اطلاع دارند. با تمرکز بر روی نمادهای اسباب بازی جالب و دوستانه، می توانید ایده های کلی در مورد ایمنی را تقویت کنید.

هنگامی که شما و فرزندتان از اسباب بازی ها یا وسایل جانبی برای “بازی آتش نشان” استفاده می کنید، در واقع درک آنها از ایمنی در برابر آتش سوزی را افزایش می دهید، که این چیز بسیار خوبی است!

در نظر گرفتن تهویه مناسب جهت اتاق‌ها و حال مهد کودک

عدم استفاده از بخاری‌های دیواری و غیر استاندارد در مهد کودک، در هر طبقه از مهد کودک حداقل یک دستگاه خاموش کننده ۶کیلویی آتش نشانی نصب گردد.

ارتفاع نرده پلکان‌ها حداقل ۸۰ سانتی‌متر و فاصله حفاظ داخلی (عمودی) آن حداکثر ۱۰ سانتی‌متر در نظر گرفته شود. ( در صورتی که فاصله حفاظ‌ها بیشتر از حد تعیین شده باشد.

بایستی بر روی آن توری‌های نایلونی نصب گردد.)در صورتی‌که کف پنجره‌ها از کف اتاق‌ها و حال کمتر از ۸۰ سانتی‌متر باشد. بایستی حفاظ مناسب با شرایط اعلام شده بر روی پنجره‌ها نصب گردد. (شارژ کپسول آتش نشانی)

بر روی کلید پریزهای برق در پوش مناسب نصب گردد و کلید پریزهای معیوب تعویض گردند.کلیه نرده های موجود در ساختمان از استحکام کافی برخوردار باشند.در فصل زمستان در مقابل بخاری‌ها حفاظ لازم (جهت جلوگیری از سوختگی کودکان) نصب گردد.

بحث های جدی و تمرین را با بازی نیز مخلوط کنید.

شما می خواهید فرزندتان موضوع را خیلی جدی بگیرد اما نمی خواهید او را بترسانید. هر چیزی که در بازی تمرین شود، قدرت “آموختن” و عادت شدن دارد.

اگر به عنوان بخشی از یک بازی آتش نشان، مسیرهای فرار در اطراف خانه خود را تمرین می کنید، ممکن است در موارد اضطراری واقعی، کودکان شما دوباره از آن مسیرها استفاده کنند.

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

ایمنی کودکان در برابر آتش سوزی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید