انواع حریق - آشنایی با انواع حریق 2 - ایمن عارفی
انواع حریق

انواع حریق


انواع حریق بستگی به موادی دارد که باعث آتش سوزی شده اند و شرایطی که بر محیط مورد نظر شما حاکم است. اما به طور کلی تمام انواع آتش سوزی به این صورت هستند که مواد سوختنی در اثر حرارتی که به آن وارد می شود با سرعت زیادی با اکسیژن ترکیب می شود،

این فعل و انفعال های سریع باعث بوجود آمدن نور و حرارت می شود. به این صورت می توان گفت عمل احتراق شباهت زیادی با زنگ زدن فلزات دارد، منتهی از آنجایی که زنگ زدگی فلزات در زمان طولانی تری انجام می شود ما شاهد حرارت و نور نیستیم. (کپسول آتش نشانی)

برای ایجاد آتش ما به این نیاز داریم که مواد سوختنی، اکسیژن و حرارت با هم ترکیب شوند؛ به این سه عامل اصطلاحا مثلث آتش می گویند.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

مربع حریق

مربع حریق عبارتی است که همه از شنیدن آن تعجب می کنند، چرا که انجام عملیات مربوط به اطفاء حریق وابسته به مثلث حریق بوده است؛ اما امروزه با پیشرفت های علمی ما فهمیدیم که یک عامل دیگر به نام واکنش های زنجیره ای تا دیروز ناشناخته باقی مانده بود.

واکنش های زنجیره ای که ضلع اضافه شده به مثلث حریق می باشد به روندی می گویند که حالت ماده در زمان سوختن تغییر کرده و همین باعث ادامه پیدا کردن آتش سوزی میشود.

دانستن واکنش های زنجیره ای در هر آتش سوزی به ما کمک میکند تا بتوانیم عملیات اطفاء حریق را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهیم و به این صورت از تلفات جانی و مالی جلوگیری نماییم.

یکی از بهترین مزایای از بین بردن واکنش های زنجیره ای در عملیات اطفاء حریق این است که شما به این وسیله می توانید از بروز انفجار ها در لحظات اولیه جلوگیری کنید. (انواع حریق)

انواع آتش سوزی

انواع آتش سوزی همان طور که گفتیم در اثر سوختن مواد مختلف به وجود می آید، در چنین شرایطی بهترین راهکار برای بالا بردن ایمنی محل کار، ساختمان یا حتی خانه شما این است که با توجه به بررسی های انجام شده

و مشخص کردن این موضوع در کدام قسمت چه ماده سوختنی وجود دارد، نوع آتش سوزی های احتمالی را پیش بینی کرده و بر همان اساس خاموش کننده های مناسب برای اطفاء حریق را در دسترس قرار دهیم.

این نکته بسیار مهم را همیشه در نظر داشته باشید که خاموش سازی آتش در مراحل اولیه می تواند بسیار ساده باشد، پس اگر بتوانید با انجام اقدامات صحیح و ارائه آموزش‌های درست کنترل کنید دیگر نیازی به جبران خسارت های گزاف ندارید. (کپسول آتش نشانی)

انواع آتش

انواع آتش در عرصه های مختلف به طور کلی دو دسته بندی اصلی دارد که بقیه دسته بندی ها که قبلاً در مورد آنها با شما صحبت کردیم زیر مجموعه این دو دسته می باشند:

  • آتش سوزی های هیدروکربنی: این نوع آتش سوزی که از سوختن مواد نفتی ریشه می گیرد می تواند در مدت ۴ دقیقه به درجه حرارت ۹۳۰ درجه برسد و به همین دلیل بسیار خطرناک است و ممکن است تلفات بسیار زیادی را از خود به جا بگذارد.
  • آتش سوزی های سلولزی: این نوع آتش سوزی که معمولاً از مواد سلولزی و سوخت های طبیعی ریشه می‌گیرد، در مدت یک ساعت به درجه حرارت ۹۲۰ درجه سانتیگراد خواهد رسید.

انواع حریق بر اساس استاندارد nfpa

انواع حریق بر اساس استاندارد nfpa همان دسته بندی های مربوط به آتش سوزی بر اساس مواد سوختنی می باشد که قبلاً در مورد آن ها توضیح داده ایم. این دسته بندی ها شامل A,B,C,D,E می باشد، (انواع حریق)

اما اخیراً با توجه به پیچیدگی شرایط در زمانی که روغن های آشپزی دچار حریق می شوند، به تازگی دسته‌ بندی های جدیدی تحت نام های F و k در نظر گرفته شده است تا بتوان خاموش کننده های مورد استفاده برای اطفاء حریق این نوع آتش را در اختیار همگان قرار داد.

معرفی انواع آتش سوزی

کلاس A (‌ مواد خشک )

مواد خشکی که پس از سوختن خاکستر تولید میکنند در این دسته قرار میگیرند. این مواد شامل چوب و پارچه هستند. به این دلیل که خاکستر میتواند حرارت درون آتش را حفظ کند و احتمال بازگشت آتش در آن بالا میباشد،

برای خاموش کردن این آتش ها معمولا از خاموش کننده های آب و گاز استفاده میشود. آب براحتی به داخل خاکستر نفوذ کرده و حرارت مواد را کاهش میدهد. (کپسول آتش نشانی)

کلاس B (‌روغن ها )

انواع آتش هایی که در برگیرنده مایعات قابل اشتعال می باشند در این گروه قرار میگیرند. این مایعات شامل نفت، دیزل و بنزین میباشد. نکته مهمی که به هنگام وقوع این نوع حریق باید در نظر داشته باشید این است که خاموش کننده های آب به خوبی نمیتوانند این نوع آتش را مهار کنند.

به علت چگالی کمتر روغنها و مایعات مشتعل شونده، باید از خاموش کننده های فوم برای چنین آتشسوزی هایی استفاده نمود. فوم چگالی کمی داشته و براحتی بر روی سطح روغن قرار میگیرد.

کلاس C ( گازها )

گازهای قابل اشتعال همچون پروپان، متان، بوتان و اتان در این دسته قرار گرفته اند.

انواع حریق

انواع حریق

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید