ماشین های مختلف آتش نشانی_ امروزه با توجه به گسترش روز افزون شهرها و ازدحام جمعیت مخصوصا در کلان شهرها و متمرکز شدن شهرک های صنعتی ،کارخانجات،ادارات، موسسات و… در اطراف شهرهای بزرگ، این امکان بوجود آمده است
که برای جلوگیری از خسارت در زمان وقوع حریق ، اقدام به خرید تجهیزات و یا اجاره ماشین آتش نشانی می نمایند تا در زمان وقوع حریق خودروهای مستقر، در کمترین زمان اقدام به اطفای حریق نمایند. (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
انواع ماشین آتش نشانی با توجه به کارایی و ظرفیت به طور کلی در دو گروه سبک و سنگین طبقه بندی شده و از نظر کاربری نیز در ۱۰ گروه طبقه بندی می شوند.
حتما وقتی از جلوی ایستگاه های آتش نشانی رد می شویم اولین چیزی که جلوی چشمان ما را میگیرد خودروهای مختلف موجود در آن است.
در نظر داشته باشید که ایستگاه های آتش نشانی بر سه نوع هستند که در مناطق مختلف با توجه به شرایط آن منطقه ساخته می شوند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
خودروهای سنگین یا عملیاتی
این نوع خودروها عمدتا در مناطق صنعتی نفت و گاز مانند پتروشیمی یا پالایشگاه ها که بیشتر در معرض حریق هستند ، مورد استفاده قرار می گیرند.
در این نوع از خودروها از مخزن های با ظرفیت بالا و هد و دبی بالا جهت بالا بردن ایمنی و زمان آب دهی استفاده می شود. این خودروها شامل کامیون های دو یا سه محور ، تریلر یا کامیون های سه محور به بالا و خودروهای پشتیبانی ویژه می باشند.
در خودروهای سنگین آتش نشانی معمولاً امکان ساخت کابین نفرات جدا از کابین راننده وجود داشته و می توانند تا چهار سرنشین را در خود جای دهند .
همچنین دارای امکانات مخصوصی مانند دستگاه های تنفسی ، کولر و دریچه هواکش برقی، صندلی های مخصوص و امکان ارتباط با کابین راننده می باشند . البته این امکانات را می توان به درخواست مصرف کننده تغییر داد.
ماشین آتش نشانی فرودگاهی
ماشین های مختلف آتش نشانی_ این ماشینهای آتش نشانی به منظور استفاده در فرودگاه و مقابله با خطرهای محتمل در باند فرودگاه طراحی شدهاند.
این ماشینهای آتش نشانی دارای تانکر بزرگ ذخیره آب، تانکر ذخیره کف، شتاب بسیار زیاد در مقایسه با ماشینهای آتش نشانی معمولی و پمپهای بسیار قوی است. (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
انواع مختلف ماشین آتش نشانی با هدفهای مختلفی طراحی شدهاند و این ماشینها کارایی بسیار زیادی در مقابله با حوادث فرودگاهها دارند. به عنوان مثال در صورتی که هواپیمایی نیاز به فرود اضظراری و بدون چرخ داشته باشد،
این ماشینهای آتش نشانی این قابلیت را دارند که تمام سطح باند فرود را از کف بپوشانند و در ادامه آماده ارائه خدمات به منظور اطفاء حریق احتمالی باشند. تانکر ذخیره آب و کف این ماشین های آتش نشانی بسیار بزرگتر از ماشین های آتش نشانی شهری و عادی است.
ماشین آتش نشانی به همراه سکوی هیدرولیک
این ماشینهای آتش نشانی دارای یک سکوی هیدرولیکی هستند. این سکو به قسمت عقبی ماشین آتش نشانی متصل میشود و دارای قابلیتها و عملکردهای گوناگونی است.
این سکو دارای یک نردبان بلند و پمپ فشار قوی آب است. بازوی کمکی این سکو دارای چند نقطه مشخص است که در این نقاط قابلیت تا شدن را دارد و دسترسی به نقاط مختلف ساختمان حادثه دیده را، در زوایای مختلف تسهیل میکند.
از این ماشین های آتش نشانی در مکانهایی که امکان وارد شدن ماشین آتش نشانی به داخل کوچههای باریک نیست، استفاده میشود.
تانکرهای آتش نشانی
این خودروها از انواع ماشین آتش نشانی هستند که به منظور حمل حجم قابل توجه و زیادی از آب به محل حادثه استفاده میشوند. این کامیونها دارای محفظههای بزرگ آب هستند که با ذخیره آب در حجم زیاد، به آبرسانی به نقاط حادثه دیده کمک میکنند.
بیشترین مورد استفاده از این کامیونها در نقاطی است که دسترسی به آب و ذخایر آب طبیعی بسیار محدود است. از آنجایی که ماشین های آتش نشانی قابلیت حمل حجم محدودی از آب را دارند، (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
برای به اتمام رساندن یک ماموریت، ممکن است به حجم بسیار بیشتری از آب نسبت به حجم تانکر خود داشته باشند. در این زمان استفاده از این تانکرها کمک میکند تا آب مورد نیاز ماشین های آتش نشانی تامین شود و ماموریت با موفقیت به اتمام برسد.
انواع ماشین آتش نشانی در شرایط مختلف دارای کاربردهای گوناگونی هستند. بعضی از شرکتهای تولید و تجهیز ماشینهای آتش نشانی گزینههای دیگری را در اختیار ارگانها قرار میدهند که بر حسب نیاز، خصوصیات مورد نظر را به ماشین آتش نشانی اضافه کنند.
این گزینهها چندان متداول نیستند و فقط برای خریدارانی که آنها را درخواست کنند ارائه میشوند. متخصصانی در کارخانهها حضور دارند که خریداران را در مورد این خصوصیات ماشینهای آتش نشانی و کارایی آنها راهنمایی میکنند.
خودروی نجات و حوادث ویژه
این گروه از خودروهای امدادی بهطور معمول از نظر شکل ظاهری شبیه خودروهای معمولی آتشنشانی هستند، اما برخلاف آنها مخزن آب کف و پمپ آتشنشانی ندارند.
در مقابل در فضای داخلی اتاق ابزار آنها، به طرز ماهرانهای انواع و اقسام وسایل و تجهیزات نجات، جای گرفته تا در حوادث و سوانح مختلف مثل تصادفات رانندگی و سوانح جادهای، ریزش آوار، وقوع سیل و… برای کمک به افراد درگیر و آسیبدیده، مورد استفاده قرار گیرد.
ماشین آتش نشانی با نردبان نجات
این ماشینها مجهز به یک نردبان بلند هستند که در بالاترین نقطه دارای یک محفظه است و از آن برای نجات دادن اشخاصی که در طبقههای فوقانی گرفتار شدهاند، استفاده میشود. از این محفظهها برای حمل وسایل به طبقات فوقانی ساختمان حادثه دیده هم استفاده میشود.(کپسول آتش نشانی مناسب منزل)
بدون دیدگاه