سیستم اطفای حریق بیشترین محافظت را از اموال و افراد در برابر آتش فراهم می کند. در صورت بروز آتش سوزی ، این سیستم آسیب ها را به حداقل می رساند.
متخصصان تیم ایمن عارفی همیشه بهترین نوع صحیح سیستم خاموش کننده اتومات و عامل سرکوب را برای هر مورد خاص بر اساس بار آتش ، نوع محل و فعالیت های انجام شده در آن محل انتخاب می کنند. (کپسول آتش نشانی)
کپسول های آتش نشانی وسایلی ضد حریق هستند که برای خاموش یا کنترل آتش سوزی های کوچک ، اغلب در مواقع اضطراری مورد استفاده قرار می گیرند.
به طور معمول کپسول های آتش نشانی شامل مخزن فشار استوانه ای دستی هستند که حاوی ماده ای است که برای خاموش کردن آتش از آن خارج می شود.
آتش سوزی و حریق همواره خسارات جانی و مالی زیادی به بار میآورد که در اکثر موارد جبران ناپذیر خواهند بود.
در چند سال اخیر نصب و راه اندازی انواع سیستم اعلام و اطفای حریق در ساختمانها بیش از پیش اهمیت پیدا کردهاست و قوانین متعددی برای این منظور تصویب شدهاند.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
انواع مختلف سیستم اطفا حریق چیست ؟
اکنون می دانیم اطفای حریق یعنی چه ! برخلاف سیستم قدیمی مبنی بر آب ، امروزه انواع مختلفی از سیستم اطفا حریق وجود دارد. این گزینه های ویژه محافظت در برابر آتش سوزی به صورت زیر دسته بندی می شوند :
مواد پاک کننده شیمیایی =
شامل ECARO-25® (HFC-125) ، FM-200 (HFC-227ea) ، ۳MTM NovecTM 1230 مایع ضد حریق و سایر موارد است که همه این مواد عکس العمل سریعی در برابر آتش داشته و مهم تر از همه این است که راه حلی بی خطر برای خاموش کردن آتش محسوب می شوند. (کپسول آتش نشانی)
گازهای بی اثر =
شامل نیتروژن ، آرگون و CO2 یا ترکیبی از دو یا چند ماده می باشد و سطح اکسیژن را تا جایی کاهش می دهد که احتراق پایدار نباشد. این عوامل گازی هم برای افراد و هم برای محیط زیست بی خطر هستند.
سیستم CO2 =
مقدار زیادی از اکسیژن را تامین می کند که سطح اکسیژن را تا حدی کاهش می دهد که احتراق در آن رخ ندهد. از آنجایی که برای افراد بی خطر نیست ، CO2 فقط برای کاربردهای محلی یا مناطقی که معمولا توسط کارمندان یا مشتریان غیرقابل دسترسی هستند ، توصیه می شود.
سیستم آب – کف =
با تولید قطرات آب فوق العاده ریز و استفاده از ۵۰ تا ۹۰ درصد آب کمتری نسبت به آبپاش آتش نشانی قدیمی ، سیستم آبپاش ها را بهبود بخشیده و در نتیجه خسارت کمتری وارد می کند. این سیستم جهت داشتن قابلیت مداوم به منبع آب ساختمان ها متصل می شود.
سیستم اعلام و اطفا حریق چیست
قابلیت های فنی سیستمهای موجود :سیستم اعلام حریق با قابلیت تشخیص دود – گازها و بخارات مختلف و انواع ناخالصی های هوا با توجه به نوع دتکتور و تعداد نقاط مورد شناسایی در مرکز با امکان اعلام به صورت آژیر الکتریکی – آژیر بادی – زنگ – فلاشر و تلفن کننده
این امکان را میدهد که در ابتدای شروع حریق بتوان جهت اطفاء چه بصورت دستی چه با خاموش کننده های اتوماتیک قبل از گسترش زمینه آتش به دیگر قسمتها اقدام نمود. سیستمهای فوق بطور کلی شامل تجهیزات زیر میباشد:(کپسول آتش نشانی)
سیستم مرکزی مراکز استاندارد اعلام حریق با قابلیت تفکیک مناطق تحت پوشش و تست تمامی قطعات نصب شده و مسیر های سیم کشی شده ،
امکان تشخیص دقیق و بدون خطا را در کل مجموعه فراهم می آورد. این نوع مراکز با داشتن سیستم UPS امکان کارآیی کل مجموعه را در زمان نبودن برق فراهم می آورد.
انواع سیستم اطفا حریق ساختمان
اطفاء حریق دارای سیستم های مختلفی است. بهتر است قبل از تعریف سیستم های اطفا حریق به طور کلی بدانیم اطفا حریق یعنی چه؟
اطفاء حریق در معنی عامیانه به اقدامات لازم جهت جلوگیری از گسترش حریق و خاموش کردن آن و آسیب کمتر به جان و مال افراد است. اطفاء حریق به دو دسته سیستم اطفا حریق دستی و سیستم اطفا حریق اتوماتیک دسته بندی می شود.
سیستم اطفاء حریق دستی
در سیستم اطفا حریق دستی تجهیزاتی به کار برده می شود که برای استفاده از آن ها به نیروی انسانی نیاز است و بدون نیروی انسانی عملا کاربردی ندارد.
نمونه رایج تجهیزات اطفاء حریق دستی، کپسول های آتش نشانی هستند که با توجه به نوع حریق و یا کلاس آن انواع مختلفی دارند. انواع سیستم های اطفاء حریق دستی عبارتند از:
- خاموش کننده های پودری (پودر خشک شیمیایی، پودر تر شیمیایی، پودر خشک
- خاموش کننده های دی اکسید کربن
- خاموش کننده های حاوی ترکیبات هالوژنه(کپسول آتش نشانی)
- خاموش کننده های حاوی کف
سیستم اطفاء حریق اتوماتیک
سیستم اطفاء حریق اتوماتیک بدون دخالت انسان به وسیله تجهیزات اتوماتیک به گونه ای عمل می کند که به محض اعلام حریق به صورت خودکار فعال می شود و از پیشرفت و آسیب آتش جلوگیری کرده و در نهایت موجب اطفا حریق می شود.
بدون دیدگاه