خاموش کننده ها - انواع حریق و خاموش کننده ها - ایمن عارفی
خاموش کننده ها

خاموش کننده ها


تمامی آتش سوزی ها (غیر از انفجارها) در مراحل اوليه كوچك و محدود می باشند و با گذشت زمان گسترش پيدا كرده و با آتش سوزی های مهيب و صدمات و به زيان های شديد مالی و جانی منتهی می گردند. (خاموش کننده ها)

كانون های بروز آتش سوزی در همه جا هست و محل و زمان مشخص برای بروز اين گونه آتش سوزی ها وجود ندارد. آتش سوزی ممكن است در طبقه سی ام يك ساختمان يا زيرزمين يك فروشگاه، در كابين يك هواپيمای مسافربری يا موتور خانه يك كشتی اقيانوس پيما،(کپسول آتش نشانی مناسب منزل)

در يك معدن ذغال سنگ يا قلب يك جنگل وسيع، در دهانه يك چاه نفت يا در برج تفكيك يك پالايشگاه، در يك ساختمان عمومی و يا پانسيون كودكان و غيره رخ دهد.

در تمامی مكان های فوق نمی توان آتش نشانی حرفه ای و یا تجهیزات اطفاء حریق قرار داد. آتش سوزی ها در مراحل اوليه به اين گونه دفاع و مبارزه احتياج ندارد

ادامه

پس لزوم وسائل دستي آتش نشانی محتوای مواد خاموش كننده مختلف برای نصب و آماده بودن در محل های احتمال بروز حريق امری اجتناب ناپذير است. امروزه صدها كارخانه سازنده در دنيا با نام های تجاری مختلف و استانداردهای متفاوت اقدام به ساختن اين وسائل كرده

و هر از چند گاه نوعی جديدتر با قدرت بيشتر به بازار عرضه می كنند. لذا شايسته و به جاست كه اطلاعات فنی و دقيقی از انواع كپسول های دستی مواد شيميایی مصرفی مكانيزم كار كردن در اختيار علاقمندان قرار داده شود،

لازم به توضيح است كه اين گونه وسائل آتش نشانی هنگامی می تواند مفيد بوده و پاسخگوی احتياجات باشند كه از نظر تعداد، اندازه نوع مواد شيميایی و محل نصب، نظر يك متخصص كسب و نسبت به آمادگی آنها برای مواقع اضطراری اطمينان حاصل شده باشد. (خاموش کننده ها)

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

مواد خاموش كننده آتش

موادی كه به عنوان خاموش كننده آتش به كار می روند در ۴ دسته به شرح ذیل قرار می گيرند. به دليل لزوم سرعت عمل و افزايش پوشش خاموش كننده ها، (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)

می توان از دو يا چند عنصر خاموش كننده به طور همزمان استفاده نمود. لازم به ذکر است که هر كدام از این مواد دارای مزايا و معايبی می باشند.

  • مواد سرد كننده مانند آب، دی اکسید کربن
  • مواد خفه كننده مانند كف، دی اکسید کربن، خاك، ماسه
  • مواد رقيق كننده هوا مانند دی اکسید کربن، نیتروژن
  • مواد محدود كننده واكنش های زنجيره ای شيميایی مانند هالن و پودرهای مخصوص

تجهیزات خاموش كننده | Extinguishers

از انجا كه اطفاء حريق در لحظات اوليه شروع آتش سوزي براي جلوگيری از صدمات جانی و اقتصادی اهميت فراوانی دارد و يك اقدام سريع در امر اطفاء حریق نه تنها می تواند از توسعه آتش جلوگيری نماید بلكه با خاموش کردن آتش در مراحل مقدماتی، خسارات ناشی از آن را به حداقل می رساند.

برای اين منظور از سال ها قبل كارخانجات زيادی در كشورهای دنيا اقدام به طرح و ساخت وسائل مبارزه با حريق نموده اند كه نمونه ای از اين نوع وسائل خاموش كننده های دستي آتش نشانی می باشند.

خاموش كننده های دستی

خاموش كننده دستی به وسيله ای گفته می شود كه برای مبارزه افراد با آتش سوزی طراحی و ساخته شده و با حداكثر ۱۴ كيلو وزن يا ۱۴ ليتر ظرفيت مواد خاموش كننده، به سهولت قابل حمل و استفاده دارد. (خاموش کننده ها)

از خاموش كننده های دستی با عنایت به مواد داخل آنها می توان در لحظات اوليه و شروع آتش سوزی و برای حريق های كوچك و موضعی استفاده نمود.

مواد مورد استفاده در تجهیزات خاموش كننده

تجهیزات خاموش كننده را از منظر مواد داخل آنها مي توان به چهار گروه تقسيم نمود: (کپسول آتش نشانی مناسب منزل)

  • خاموش كننده های محتوای آب
  • خاموش كننده های محتوای پودر
  • خاموش کننده های محتوای کف
  • خاموش كننده های محتوای گاز

برای اينكه بتوان بدون نزديك شدن به آتش، مواد اطفاء حریق را بر روی آن پاشيد، در اغلب استانداردها حداقل متراژی جهت پرتاب خاموش كننده ها در نظر گرفته می شود كه اين فاصله در خاموش كننده ها متفاوت و از ۲ تا ۷ متر می باشد.

به عنوان نمونه در یکی از استانداردها برای خاموش كننده محتوی آب، طول پرتاب به صورت جت حداقل ۷ متر و طول پرتاب به صورت اسپری حداقل ۴ متر در نظر گرفته شده است.

  • خاموش كننده های آبی

  • سودا اسيد
  • آب و گاز
  • آب و هوا
  • خاموش كننده های پودری

در گذشته دور نحوه استفاده از پودر شيميایی بدين ترتيب بود كه تعدادی قوطی يا ظرف به اشكال مختلف را از پودر پر کرده و در مکان های مناسب قرار می دادند كه به محض شروع آتش سوزی، افراد مسئول درب قوطی ها را باز كرده

و پودر آن را به روی آتش می پاشيدند و نوعي ديگر از اين قوطي ها به شکلی طراحی شده بود كه به محض پرتاب قوطي، محتوی پودر آنها بر روی آتش پاشیده شده

و حريق اطفاء می شد كه اغلب موارد اين تكنيك نيز با ناكامی مواجه می شد ولي با گذشت زمان برای پاشش پودر بر روی آتش دستگاه های خاموش كننده پودر فعلی طرح و ساخته شد. (خاموش کننده ها)

(کپسول آتش نشانی مناسب منزل)

خاموش کننده ها

خاموش کننده ها

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید