در این مطلب برای شما میخواهیم در مورد لباس مخصوص ایمنی آتش نشانی صحبت کنیم که چه نوعی از آن می تواند برای آتش مناسب باشد و انواع آن را به شما معرفی کنیم ، در ادامه با ایمن عارفی همراه باشید. (کپسول آتش نشانی)
خب همانطور که می دانید تمام آتش نشانان برای نجات افراد از آتش باید به شعله های حریق وارد شوند ، پس باید لباس مناسبی داشته باشند که خود صدمه نبینند .
از گذشته تا به امروز تجهیزات آتش نشانی و لباس های ایمنی مختلفی ساخته و تولید شده است که با گذشت زمان و پیشرفت علم این تجهیزات به مراتب بهتر و پیشرفته تر شده اند و برای هر محیطی لباس های مختلفی ساخته و تولید شده اند.
لباس های محافظ در برابر تشعشعات رادیو اکتیو
در طبیعت و در شرایط معمولی موادی یافت می شود که از اتم های آنها پرتوهائی ساطع می شود. این مواد را رادیو اکتیو یا پرتو زا گویند.
این ذرات به سه گونۀ آلفا α ، بتا β و گاما γ می باشند.یک ورقه کاغذ می تواند ذره آلفا و یک ورقۀ آلومینیومی به قطر ۳ میلی متر می تواند ذرۀ بتا و یک جدار سربی به قطر ۷ سانتیمتر می تواند باعث توقف پرتو گاما گردد.
وسایل و لباس های حفاظت انفرادی
حفاظت بدن :
هنگام کار با مواد پرتوزا بر حسب مورد استفاده از روپوش های پارچه ای ساده ، لباس های مخصوص حفاظتی کامل و روپوش های آزمایشگاهی بر حسب نوع کار و محیط کار و عملیات متفاوت و متنوع می باشد. (کپسول آتش نشانی)
این روپوش ها می توانند از جنس پارچه های معمولی و روشن و بعضاً پلاستیکی ضد اسید و نسوز باشد.
حفاظت پاها :
جهت جلوگیری از انتشار آلودگی از محل کار و عملیات به سایر نقاط و همچنین حفظ و نگهداری پاها استفاده از کفش های مناسب لازم می باشد. این کفشها باید ساده و سفید رنگ و قابل رفع آبودگی باشد،
کف این کفشها باید لاستیکی و یا پلاستیکی بدون شیار باشد تا ذرات آلوده لابلای شیارها قرار نگیرد. در آزمایشگاه های مواد پرتوزا باید جورابها تعویض و جوراب سفید آزمایشگاهی پوشیده شود.
پس از کار و عملیات باید کفش ، لباس و دستها با دستگاه های کنترل آلودگی پرتویابی شود و در صورت اطمینان از پاک بودن آنها محل را ترک کرد.
حفاظت دست ها :
بر حسب نوع کار و مواد آلاینده مجموعه ای از دستکش های آزمایشگاهی وجود دارد.
حفاظت دهان و بینی :
یکی از مسیرهای آلودگی داخلی که از اهمین خاصی برخوردار است عبور مواد پرتوزای معلق در هوا یا گاز و بخارات آلوده از طریق دهان و بینی به مجاری تنفسی از جمله ریه ها می باشند که اختلالات ناشی از آن بسیار زیاد است.
برای حفاظت بر حسب شرایط محیط و چگونگی توزیع و پراکندگی ذرات گرد و غبار آلوده و یا گازها و بخارات رادیواکتیو و ابعاد ذرات تشکیل دهنده آنها از فیلتر و ماسک های مختلف استفاده می شود. (کپسول آتش نشانی)
این نوع ماسک ها از نوع ساده کاغذی شروع و به ماسک های تمام صورت مجهز به کپسول اکسیژن کاملاً آب بندی شده، منتهی می شوند.
حفاظت چشم و موی سر :
در بعضی از محل های کار و عملیات احتمال قطره های محلول مواد پرتوزا بر روی صورت و چشم وجود دارد. حفاظت چشم توسط عینک های مناسب ضروری می باشد که با توجه به شرایط کار و محلول های رادیواکسستیو متنوع می باشند.
در مکانهایی که احتمال گرد و غبار آلوده و یا محلول های رادیو اکتیو وجود دارد برای جلوگیری از آلودگی موهای سر باید از کلاه های پارچه ای و پلاستیکی مناسب استفاده کرد.
بدون دیدگاه