آشنایی ساختار کپسول آتش نشانی
امروز در این مقاله از سایت ایمن عارفی می خواهیم در مورد ساختار کپسول آتش نشانی با یک دیگر صحبت کنیم. و بخوانیم که این وسیله ی بسیار مهم از چه چیزهایی ساخته شده است. البته از این موضوع نیز نباید غافل شوید که مردم با تهیه کردن کپسول آتش نشانی برای منازل خود می توانند در حادثه های کوچک کمی کمک حال آتش نشانان باشند و آن ها را خیلی کم از خطرهای احتمالی دور کنند.
ساختار تمامی کپسول های آتش نشانی نوع پودری یکسان بوده و در مقاله زیر به بررسی تک تک اجزای آن می پردازیم :
بدنه
این نوع از کپسول های آتش نشانی معمولا بدنه های فلزی دارند و نوع فلزی که برای ساخت آن ها به کار رفته است و همچنین روش ساختن آن ها نیز باید با استاندارد های مربوطه ای که وجود دارد مطابقت کامل داشته باشد. بدنه ی این کپسول ها باید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد به گونه ای که فشار کارکرد دستگاه را که معمولا حدود ۲ برابر فشار آزمون می باشد را تحمل کند.
بدنه ی این کپسول باید به گونه ای ساخته شود که در برابر هر گونه زنگ زدگی و خوردگی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار باشد. روی بدنه ی این محصول با توجه به این که توسط کدام کارخانه ساخته شده است احتمال دارد که دستگیره و یا پایه و … نصب شده باشد. همچنین نام کارخانه سازنده ، سال تولید ، روش به کار انداختن روش آزمون و بقیه ی اطلاعات مربوطه به خاموش کننده باید حتما به روی بدنه محصول درج شود.
ساز و کار عمل کننده
کپسول های آتش نشانی که از نوع پودر می باشند به توجه به این که از چه نوعی هستند و توسط دام کارخانه ساخته شده اند ممکن است که به یکی از انواع مکانیزم های عمل کننده مثل ضربه ای و اهرمی و یا فلکه ای مجهز باشند.
وجود کپسول آتش نشانی برای منازل بسیار ضروری و مهم می باشد و حتما باید در خانه ها و ساختمان ها وجود داشته باشد.
لوله لاستیکی
یکی دیگر از ساختار کپسول آتش نشانی لوله ی لاستیکی می باشد. در بیشتر کپسول های دستی اطفای حریق که محتوای درون آن ها پودر می باشد طول لوله ی لاستیکی آن ها بسیار مناسب می باشد. البته این را نیز نباید از یاد ببریم که انواع کوچک تر این کپسول مانند ۱ کیلویی و ۷۵۰ گرمی و یا حتی کپسول های قدیمی تر این لوله ی لاستیکی را ندارند.
این لوله بسیار تقویت شده می باشد و با فشار معینی که وجود دارد به تناسب فشار آزمون دستگاه آن را به خوبی تحمل می کند. این لوله ، از یک طرف به کپسول آتش نشانی و یا مکانیزم عمل کننده آن و از طرفی دیگر به سر لوله یا نازل پودر پاش متصل شده است .
سر لوله پودر پاش ( نازل پودر پاش )
اغلب کپسول های آتش نشانی که از نوع پودری می باشند دارای سر لوله ی پودر پاش هستند. این سر لوله به صورت معمولی از پلاستیک ساخته شده است وبه صورت اهرمی عمل می کند. که با فشار دادن آن در زمان حادثه و عملیات اطفای حریق پودر از سر لوله خارج می شود و با برداشتن فشار از روی آن خارج شدن پودر متوقف می شود.
لوله سیفون
نام دیگر لوله ی سیفون لوله ی هدایت کننده پودر می باشد. این لوله در داخل کپسول آتش نشانی قرار دارد و کمی بالاتر از کف و تا خروجی دستگاه امتداد می یابد.
شما بسیار راحت می توانید یک کپسول آتش نشانی برای منازل خود تهیه کنید و با خیال راحت در زمان آتش سوزی از آن استفاده کنید.
درجه (مانومتر)
یکی دیگر از چیزهایی که در ساختار کپسول آتش نشانی وجود دارد و شما باید درباره ی آن بدانید درجه یا همان مانومتر می باشد. این وسیله بر روی دستگاه نصب شده است و شما با دیدن آن می توانید از فشار درون دستگاه آگاه شوید و اگر دستگاه به شارژ شدن مجدد نیاز داشته باشد با مشاهده کردن این درجه متوجه آن خواهید شد.
پین (ضامن)
کپسول آتش نشانی برای منازل
طبق مطالبی که در بالا گفتیم و در مورد ساختار کپسول آتش نشانی صحبت کردیم حتما این موضوع را به خاطر داشته باشید که تهیه ی کپسول آتش نشانی برای منازل و ساختمان ها بسیار مهم و ضروری می باشد و اگر در هر خانه ای وجود داشته باشد شاید دیگر نیازی به تماس گرفتن با سازمان آتش نشانی نشود.
سایت ایمن عارفی امیدوار است که این مقاله توانسته باشد شما را با ساختار کپسولهای آتش نشانی آشنا کند.
بدون دیدگاه