تاریخچه آتشنشانی جهان و ایران
تاسیس مرکزی برای مهار آتش یکی از بهترین عملکرد های بشر در طول تاریخ به حساب می آید چرا که با این کار، در صورت بروز آتش در بسیاری از موارد تا حد زیادی از ضرر و زیان به حادثه دیدگان جلوگیری می شد. در این مقاله می خواهیم تاریخچه آتشنشانی جهان و ایران را باهم بررسی کنیم.
البته این موضوع را نیز نباید فراموش کنید که مردم با تهیه کردن کپسول آتش نشانی خود می توانند در حادثه های کوچک کمی کمک حال آتش نشانان باشند و آن ها را خیلی کم از خطرهای احتمالی دور کنند.
اما این اتفاق از چه سوالی رخ داد و اولین مرکز آتش نشانی و اتفای حریق در کجا تاسیس شد؟
تاسیس اولین آتشنشانی در جهان
در سال ۱۶۶۶ میلادی نانوایی سلطنتی دربار انگلستان دچار آتش سوزی شد و سوخت. پس از آن عده ی زیادی سرمایه های خود را از دست دادند و بسیاری هم راهی زندان شدند. پس از این اتفاق، مسئولان سعی کردن تا راهی پیدا کنند تا از حوادث آتش سوزی جلوگیری شود و یا در صورت بروز اتفاق و ضرر و زیاد افراد، راهی برای جبران خسارت وجود داشته باشد.
از این رو به فکر تاسیس مرکز بیمه و هم چنین آتشنشانی افتادند. اما راه اندازی اولین مرکز آتشنشانی در سال سوم دسامبر ۱۵۹۱ و در کشور هامبورگ رخ داد. در سال ۱۶۶۷ یعنی یک سال پس از آتش سوزی مهم در انگلستان نیز شرکت های بیمه به این منظور آغاز به فعالیت کردند تا به کمک خسارت دیدگان بشتابند.
اما در این میان افرادی سودجو وجود داشتند که با فریب و حادثه آفرینی عمدی، از این موسسات کلاهبرداری می کردند و خسارت می گرفتند. این امر دلیل بر ورشکست شدن بسیاری از موسسات بیمه بود.
همچنین بخوانید درباره: لباس های آتش نشانی
تاسیس اولین سازمان
بالاخره صاحبان موسسات بیمه تصمیم گرفتند متحد شوند و مانع از این کلاهبرداری های هنگفت شوند. با همدستی و هماهنگی این شرکت ها و پس از تشکیل اتحادیه آتش نشانی، اولین واحد های آتش نشانی تاسیس شد.یکی از این واحد های تشکیل شده، صندوق آتش نشانی شهر هامبورگ بود که شرکت های بیمه به آن ملحق شدند و همکاری را آغاز کردند.
شما بسیار راحت می توانید یک کپسول آتش نشانی تهیه کنید و بعد از استفاده کپسول آتش نشانی خود را تمدید کنید و با خیال راحت در زمان آتش سوزی از آن استفاده کنید.
به تدریج ساخت و طراحی لوازم مهم و جانبی آتش نشانی آغاز شد و افرادی ورزیده به عنوان آتشنشان استخدام شدند. گروه های تحقیقاتی در جست و جو علل ایجاد آتش سوزی و روش ها مقابله ی سریع و درست آن بر آمدند تا به کمک این اطلاعات از وقوع آتش در مناطق مختلف جلوگیری کنند و در صورت بروز نیز سریع ترین و امن ترین راه ممکن را برای اطفای حریق به کار گیرند.
از جمله اقداماتی که شرکت های بیمه انجام داده بودند اختصاص یک علامت فلزی ویژه برای خود بود. آن ها این علامت ها را بر در خانه هایی که تحت پوشش و جز بیمه آن ها بودند قرار می دادند. در این صورت هنگام وقوع آتش سوزی فقط همین شرکت بیمه می توانست به کمک مکان مدنظر بشتابد.
این کار در موارد زیادی باعث ضرر و زیان برای شرکت های بیمه می شد. به همین دلیل صاحبان شرکت های بیمه تصمیم گرفتند تا به جای ایجاد شرکت های بیمه ی جدا متحد شوند و یک شرکت واحد برای آتشنشانی تاسیس کنند. به این ترتیب سازمان واحدی برای آتشنشانی به وجود آمد.
تاریخچه آتشنشانی در ایران
اولین مرکز آتشنشانی ایران شهر تبریز و به دست روش ها تاسیس شد. این اتفاق به ۱۵۰ سال پیش باز می گردد. پس از آن در سال ۱۳۰۳ یک ژنرال روسی با نام حسنی، اولین مرکز آتشنشانی را در تهران تاسیس کرد.
پس از آن به ترتیب در شهر های مسجد سلیمان و آبادان مرکزی به این منظور تاسیس شد. البته شهر ها به دلیل وجود چاه های نفت عظیم و اهمیت آن برای روس ها دارای مرکز آتشنشانی شدند.
وجود کپسول آتش نشانی بسیار ضروری و مهم می باشد و حتما باید در خانه ها و ساختمان ها وجود داشته باشد.
آتشنشانی ها تحت نظر شهرداری قرار دارند و بند ۱۴، ۲۰ و ۵۵ قوانین مربوط به شهرداری برای این مراکز تعریف شده است.
در تاریخ کهن کشور ما نیز آثاری از آتش سوزی های عظیم همچون تخت جمشید، شهر سوخته سیستان بلوچستان و شهر شوش نیز وجود دارد که می توان به آن اشاره کرد.
بدون دیدگاه