تاسیسات آتش نشانی هر ساختمان مطابق با شرایط آن ساختمان طراحی و اجرا می شوند. این تأسیسات و خدمات شامل کلیه ی اقداماتی است که برای مقابله با حریق انجام می شود. (شارژ کپسول آتش نشانی)
این اقدامات شامل کنترل حریق، خاموش کردن آتش و یا هدایت مسیر آتش سوزی و غیره می باشد که از طریق تأسیسات آتش نشانی انجام می گیرند.
در صورتیکه در ساختمان ها تأسیسات آتش نشانی مناسب جهت اطفاء حریق وجود نداشته باشد، ساکنین و آتش نشان ها در صورت بروز آتش سوزی دچار مشکل می شوند
و خسارات جبران ناپذیری به بار می آید. اجرای صحیح و با کیفیت تأسیسات آتش نشانی در سرعت بخشیدن به عملیات کنترل حریق تأثیر بسزایی دارد.
با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.
تاسیسات آتش نشانی اطفا حریق
یکی از زیرمجموعه های تاسیسات آتش نشانی است، از وظایف این سیستم می توان خاموش کردن و از بین بردن آتش را نام برد، اطفا حریق به این منظور طراحی و تولید شده که از گسترش آتش و خسارت شدید جلوگیری کند.
وسایلی که برای خاموش کردن آتش در این سیستم استفاده می شوند شامل مواد شیمیایی و آب است، البته با توجه به نوع سیستم مواد دیگری نیز مورد استفاده هستند که شامل موارد زیر هستند:
– اطفا حریق با آب: همانطور که از نام آن مشخص است از آب برای خاموش کردن آتش استفاده می شود و مناسب سیستم های الکتریکی نیست که نباید از آن به هیچ عنوان استفاده کرد.
– اطفا حریق با کف: در این سیستم از کف برای خاموشی حریق استفاده شده و همانند کپسول آتش نشانی برای مواد قابل اشتعال مناسب می باشد اما همانند سیستم بالا نمی توان از آن در آتش سوزی های الکتریکی استفاده به عمل آورد.
– اطفا حریق با دی اکسید کربن: کپسول آتش نشانی CO2 بسیار کارآمد است و در بخش های الکتریکی نیز قابل استفاده می باشد.
انواع تأسیسات آتش نشانی ساختمان (اعلام و اطفای حریق) کدامند؟
تأسیسات آتش نشانی بسته به روش مورد استفاده در اطفای حریق انواع متفاوتی دارند. اطفای حریق به طور کلی به سه روش انجام می شود. (شارژ کپسول آتش نشانی)
سیستم آتش نشانی خشک: در آتش سوزی های گسترده توسط آتش نشانان استفاده می شود.این سیستم در واقع برای زمانی تعبیه میشود که به دلیل گستردگی حریق نیاز به وارد عمل شدن ماموران آتش نشانی باشد.
سیستم آتش نشانی تر:اطفاء حریق توسط ساکنین ساختمان تعبیه میشود
سیستم آتش نشانی ترکیبی: ترکیبی از سیستم خشک و سیستم تر
اجرای سیستم آتش نشانی به روش خشک (رایزر خشک آتش نشانی)
دراین سیستم از لوله های خشک استفاده می شود که آبی در آن ها وجود ندارد. این سیستم از درب ورودی بنا آغاز می شود و انشعابات آن جهت وصل کردن شیلنگ و کم و زیاد کردن فشار آب در سایر طبقات قرار می گیرد
و این امر باعث سهولت و تسریع عملیات اطفاء حریق می شود. در دو طرف جعبه آتشنشانی four سوراخ در بالا و پایین جعبه وجود دارد، معمولاً سوراخ بالا مربوط به سیستم آتشنشانی خشک می باشد.
اجرای سیستم آتش نشانی به روش تر (رایزر تر آتش نشانی)
در این سیستم که از نام آن پیدا می باشد، آب همیشه در لوله ها جریان دارد.این سیستم از منبع آب ساختمان تغذیه شده وبه آب شهری متصل می باشد. به همین جهت همیشه آب در لوله ها وجود داشته
و با باز کردن شیر ورودی به جعبه آتش نشانی و نازل سر لوله، جریان می یابد.جریان آب در این سیستم از پایین ترین طبقه ساختمان (موتور خانه) و یا طبقه بالای ساختمان (پشت بام)، آغاز شده
وبه فایر باکس یا همان جعبه یآتش نشانی وارد می شود. معمولاً از خروجی پایین جعبه آتشنشانی برای سیستم تر استفاده می شود. (شارژ کپسول آتش نشانی)
اجرای سیستم آتش نشانی به روش ترکیبی (خشک و تر) (رایزر ترکیبی آتش نشانی)
این سیستم رایج ترین روش مورد استفاده در اطفای حریق است که در به طور همزمان از دو سیستم خشک و تر و از یک خط لوله مشترک استفاده می شود.
در ساختمان های بلند از بوستر پمپ آتش نشانی برای تأمین فشار سیستم آتشنشانی استفاده می شود.
شیلنگ و قرقره هوزریلی مورد استفاده در جعبه آتش نشانی:
شیلنگ و قرقره هوز ریل یکی از وسایل داخل جعبه آتش نشانی است که تامین کننده آب در این سیستم اطفاء می باشد.
قرقره های هوز ریل در انواع گوناگونی تولید می شوند و دارای شیلنگ غیر قابل نفوذ با طول بیش از ۲۰ متر و قطر کم حدود ۱۹ میلیمتر می باشند.
شیلنگ های آتش نشانی معمولاً از جنس پی وی سی تولید می شوند که آب را به محل آتش سوزی می رسانند.
شیلنگ های آتش نشانی باید انعطاف پذیر باشند تا بتوانند به راحتی دور قرقره پیچیده شوند.
با توجه به اینکه شلنگ به دور قرقره پیچیده می شود، بنابراین شیلنگ های آتش نشانی باید دارای انعطاف باشند. (شارژ کپسول آتش نشانی)
بدون دیدگاه