تاریخچه آتش نشانی در ایران - آشنایی با تاریخچه آتش نشانی در ایران 2 - ایمن عارفی
تاریخچه آتش نشانی در ایران

تاریخچه آتش نشانی در ایران


تاریخچه آتش نشانی در ایران _ آتش نشانی در دنیا تاریخچه قدیمی دارد و از گذشته بسیار دور که تاریخ آن ثبت نشده،این شغل وجود داشته است. (کپسول آتش نشانی)

اما نه به نام هایی مثل آتش نشان و نه مکان مشخصی به نام ایستگاه آتش نشانی بلکه این افراد خدمات آتش نشانی را به عنوان هایی مانند کمک یار و کمک کننده انجام می‌دادند.

بعد از آن در یک حادثه بزرگ آتش سوزی تمام افرادی که در حادثه های قبلی به کمک مردم می‌آمدند و در مهار کردن آتش پرداختند، اولین تیم آتش نشانی شکل گرفت.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

شکل گیري اولیۀ آتش نشانی

آن وضعیت، با شدت و ضعف هایی تا هنگام نهضت مشروطیت ادامه داشت. اما پس از امضاء فرمان مشروطیت در سال ۱۲۸۵ شمسی و تغییراتی که در ساختار ادارة به وجود آمد،

مشروطه خواهان که آشنایی هایی با اصول تقسیم کار و شیوه هاي ادارة شهر در جوامع غربی داشتند، تصمیم گرفتند طبق ضوابط خاصی به ساماندهی اوضاع شهر تهران و تأسیس نهادهایی مدنی بپردازند

و از جمله اقداماتشان در این رابطه آن بود که در هر شهر، کسی را به عنوان رئیس شهر تعیین کردند و اجراي امور شهري را بر عهده اش گذاشتند و مدتی بعد، همان تفکر مقدمۀ تأسیس تشکیلاتی با عنوان بلدیه شد.

هدف اولیه از تأسیس بلدیه، حفظ منافع شهرها و برآورده کردن حوایج شهرنشینان مثل اداره کردن اموال منقول و غیرمنقول، نگهداشت سرمایه هاي متعلق به شهر، ایجاد تسهیلاتی براي دسترسی آسان مردم به مواد غذایی، تمیز نگه داشتن کوچه ها،

میدان ها و خیابان ها، روشن کردن شهر در شب، پاکیزگی حمام ها و… مورد توجه قرار گرفت و امید می رفت بلدیه این امر را که با حفظ جان و مال در برابر آتش بستگی داشت، جدي بگیرد. (کپسول آتش نشانی)

با این حال، بلدیه در زمینۀ آتش نشانی اقدام چشمگیري انجام نداده و از آنچه در سالهاي آخر سلطنت ناصرالدین شاه جریان داشت تجاوز نکرد و در نتیجه هیچ تغییري در ابزار و ادوات مورد استفادة مأموران مبازره با حریق به وجود نیامد.

تاریخچه آتش نشانی از کجا شروع شد؟

از زمانی که انسان آتش را کشف کرد، برای مهار آتش هم مبارزه کرده است چون گسترش آتش در هر صورت آسیب زننده است. شاید اولین سازمان ها در تاریخچه آتش نشانی همان افرادی باشند که به هنگام وقوع حادثه به کمک یکدیگر می‌رفتند.

اولین تشکیلات آتش نشانی رومی توسط مارکوس کراسوس ایجاد شد. او بعد از اینکه مشاهده کرد که یکی از ساختمان های معروف روم در حال سوختن است و هیچ تیم قوی و با تجربه ای برای مهار کردن آتش وجود ندارد.تصمیم جدی و قاطعانه ای برای تاسیس یک تیم آتش نشانی گرفت.

سازمان آتش نشانی ایران

اولین مرکز آتش نشانی که در ایران به طرز جدی و به شکل اختصاصی.در خصوص خدمات آتش نشانی احداث شد.همان طور که گفته شد در تبریز بود.

در تهران نیز یک سازمان آتش نشانی وجود داشت که توسط یک ژنرال روس.در سه راه امین حضور تاسیس شد.که با توجه به کاربرد زیاد این ایستگاه ها آنها به قسمت های دیگر هم تعمیم پیدا کرند.

و تعدادشان از ۱ ایستگاه به ۳ ایستگاه در چهارراه حسن‌آباد، واحد اطفائیه بلدیه افزایش یافت. و امروزه به دلیل کاربرد زیاد این ایستگاه ها در هر محله و منطقه و در اکثر ناحیه ها.حداقل یک ایستگاه آتش نشانی وجود دارد تا در کمترین زمان به حوادث رسیدگی شود.

دومین مرکز آتش نشانی در پالایشگاه نفت مسجد سلیمان در استان خوزستان.برای مهار آتش سوزی های احتمالی در پالایشگاه نفت، تاسیس شد. (کپسول آتش نشانی)

بعدها با روی کار آمدن رضا شاه.و با ایجاد تحولات اقتصادی، ورود راه آهن و برق رسانی به کشور، راه اندازی سازمان هایی برای مقابله با حوادث، ضروری به نظر رسید.

به دنبال این احساس نیاز، مراکز آتش نشانی که در آن زمان اطفائیه خوانده می شدند، در شهرهای مهم ایران، مانند تهران، قزوین، اهواز، بندر انزلی، رشت و … مابین سال های ۱۳۰۳ تا ۱۳۲۸ ایجاد گردید.

تاریخچه اولین واحد آتش نشانی در تهران

تاریخچه آتش نشانی در تهران به سال ۱۳۰۳ بازمی گردد. اولین واحد آتش نشانی در تهران در یک گاراژ احداث شد. این گاراژ حسنی نام داشت.و توسط یک ژنرال ارتشی و با همکارای پانزده نفر از پرسنل.درجه دار آغاز به کار کرد.

این مرکز با تجهیزات اطفاء حریق اندک و.توسط چهار دستگاه اتومبیل، با سرپرستی یک تیمسار ارتشی که در آن زمان ظاهرا سرپرست بلدیه تهران بود، کار اطفاء حریق را انجام می داد.

به مرور زمان شهر نشینی توسعه پیدا کرد.و شهرداری ها در شهر های کوچک و بزرگ احداث شدند. صنایع گسترش پیدا کرد.و انجام اقدامات برای ایمنی ضروری شد.

به همین خاطر تعداد زیادی از مراکز آتش نشانی.در شهرهای مختلف ایران تاسیس شدند و آغاز به کار کردند، که این روند تا به امروز نیز ادامه دارد. (کپسول آتش نشانی)

تاریخچه آتش نشانی در ایران

تاریخچه آتش نشانی در ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید