هنگامی که از کپسول آتش نشانی استفاده می کنید باید از نحوه نگهداری و نکات ایمنی آن آگاه باشید. عملیات شارژ کپسولهای آتش نشانی یکی از نکاتی است که همواره باید به آن توجه داشته باشید.
استفاده از کپسول حتی برای مدت زمان کوتاه منجرب می شود که هنگام بروز حوادث بعدی کارائی لازم برای اطفای حریق را نداشته باشد. بنابراین باید به صورت دوره ای به مراکز شارژ کپسول آتش نشانی مراجعه کنید.
نحوه شارژ کپسول بسیار ساده بوده و شامل چند اقدام ساده است. متناسب با نوع کپسولهای آتش نشانی دستورالعمل ها و دستگاههای مختلفی برای شارژ کپسول آتش نشانی وجود دارد.
برای آشنایی بیشتر درباره خرید دستگاه شارژ کپسولهای آتش نشانی می توانید به قسمت مخصوص این موضوع در سایت مراجعه نمایید. دستگاه عمل شارژ کپسولهای آتش نشانی باید در مراکز مجاز مانند آتش مهار البرز و … که دارای دستگاههای استاندارد هستند باید انجام شود.
در این مطلب سعی شده است نحوه شارژ کپسولهای آتش نشانی (recharge a fire extinguisher) به صورت کامل توضیح داده شود . برخی از افراد بر این عقیده هستند که اگر از کپسول آتش نشانی برای مدتی محدود استفاده شود لازم نیست که دوباره عملیات شارژ بر روی آن انجام شود
این یک تفکری اشتباه است زیرا استفاده از کپسولهای آتش نشانی حتی برای مدتی محدود باعث می شود که میزان تراکم فشاری موجود در کپسول کاهش پیدا کرده و از کارائی لازم در هنگام استفاده برخوردار نباشد.
با ما در این مقاله همراه باشید.
نحوه شارژ کپسولهای آتش نشانی
۱-در ابتدا لازم است شما از نوع خاموش کننده و موادی که در آن قرار دارد آگاه باشید. کلاس های کپسول آتش نشانی به این شرح است. کلاس a در کپسول های آتش نشانی به کپسول هایی اشاره دارد که درون آن ها از آب پر شده است.
اما دیگر کلاس های خاموش کننده مانند b ,c ,d و… دارای مواد دستور العمل های مختص به خود هستند. و برخی از آن ها با مواد شیمیایی خشک و… پر می شوند.
این اصل که از چه نوع موادی برای شارژ کپسولهای آتش نشانی باید استفاده شود مهم است زیرا اگر به هنگام شارژ کپسول آب درون آن را از گاز پر کنید خطر آفرین باشد.
۲- اگر از کپسولهای آتش نشانی خود برای مدتی محدود استفاده می کنید لازم است مواد ان به طور کامل تخلیه شود تا بتوان عملیات ارژ را بر روی آن انجام داد.
عملیات تخلیه به این صورت است که شما دست خود را بر روی ضامن تخلیه نگه می دارید تا تمام مواد آن خارج شود. هنگامی که موادی دیگر از کپسول خارج نشود ، عملیات شارژ به خوبی انجام شده است.
ادامه
۳- چک کردن و تمیز کردن قسمت های مختلف یک خاموش کننده از کارهای مهم قبل از شارژ کپسول می باشد. هنگام تمیز کاری لازم است اجزایی مانند شیلنگ ، اهرم فشار و … به خوبی تمیز شوند.
از سالم بودن نازل اهرم و حلقه پمپ اطمینان حاصل پیدا کنید. تعویض قطعات فرسوده و سوراخ شده قبل از شارژ کپسول مهم است. این کار را می توانید با استفاده از دستگاههای نشت یاب انجام دهید
۴- برای شارژ باید به مواد و یک دستگاه که تحت فشار مواد را به درون کپسول منتقل می کند دسترسی داشته باشید . از موادی که در بازار به تمام خاموش کننده ها سازگاری دارد Fireade2000 می باشد. میزان استفاده از مواد نیز برای شارژ کپسول بسیار مهم است.
البته باید بدانید در صورت وارد شدن آسیب های زیاد به کپسولهای آتش نشانی، گاهی اوقات بهتر است کپسول آتش نشانی را از رده خارج کرده و به فکر خرید کپسول آتش نشانی جدید باشید.
زمان مناسب برای شارژ کپسولهای آتش نشانی
اولین نکته ای که در این خصوص باید به یاد داشته باشید این است که بعد از هر بار استفاده بنا بر احتیاط باید کپسولهای آتش نشانی خود را شارژ کنید.
همچنین کپسولهای آتش نشانی باید در فاصله های زمانی مشخص برای سرویس دهی به شرکت های سرویس دهی و شارژ کپسولهای آتش نشانی فرستاده شوند تا یک بار به صورت کامل تخلیه شوند، تمیز کاری شوند و سپس دوباره پر شوند.
در این میان اولویت شما برای شارژ کپسولهای آتش نشانی، پیشنهاد شرکت سازنده است که روی کپسول آتش نشانی حک شده یا در دفترچه راهنمای آن نوشته شده است.
زمان شارژ کپسولهای آتش نشانی معمولا به صورت سالانه است. اما در این میان کپسولهای آتش نشانی بیوورسال و CO2 از این برنامه پیروی نمی کنند.
کپسولهای بیروورسال در صورتی که مورد استفاده قرار نگیرند می توانند تا ۵ سال توانایی اطفاء حریق خود را حفظ کند و همچنین کپسولهای آتش نشانی CO2 در صورتی که مورد استفاده قرار نگیرند می توانند هر دو سال یک بار شارژ شوند.
اما این موضوع را به یاد داشته باشید که اگر حتی یک بار از این کپسول ها استفاده کرده باشید، باید آن ها را شارژ کنید. در غیر این صورت در زمان حادثه آتش سوزی ممکن است که دچار مشکل شوید.
بدون دیدگاه