تاسیسات آتش نشانی - تاسیسات آتش نشانی چیست 2 - ایمن عارفی
تاسیسات آتش نشانی

تاسیسات آتش نشانی


تاسیسات آتش نشانی هر ساختمان مطابق با شرایط آن ساختمان طراحی و اجرا می شوند. این تأسیسات و خدمات شامل کلیه ی اقداماتی است که برای مقابله با حریق انجام می شود. (شارژ کپسول آتش نشانی)

این اقدامات شامل کنترل حریق، خاموش کردن آتش و یا هدایت مسیر آتش سوزی و غیره می باشد که از طریق تأسیسات آتش نشانی انجام می گیرند.

در صورتیکه در ساختمان ها تأسیسات آتش نشانی مناسب جهت اطفاء حریق وجود نداشته باشد، ساکنین و آتش نشان ها در صورت بروز آتش سوزی دچار مشکل می شوند

و خسارات جبران ناپذیری به بار می آید. اجرای صحیح و با کیفیت تأسیسات آتش نشانی در سرعت بخشیدن به عملیات کنترل حریق تأثیر بسزایی دارد.

با ایمن عارفی در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

تاسیسات آتش نشانی تشخیص آتش و دود

سیستم هایی که مختص به تشخیص دود می باشند و در صورت حضور انواع دود با ایجاد یک صدا یا هشدار، ساکنان ساختمان را از آتش سوزی با خبر می کنند، این بخش از سیستم حریق در محفظه های پلاستیکی قرار می گیرند

و طراحی، شکل و اندازه آن ها می تواند مختلف باشد، سیستم های تشخیص حریق نیز دارای سنسورهایی هستند که در صورت حضور آتش به ساکنین خبر می دهد، این سیستم ها با توجه به تاسیسات کلی ساختمان انتخابی بوده

و ممکن است هشدار دهی های متفاوتی نیز داشته باشند. گاهی ممکن است اعلام حریق با یک صوت مخصوص باشد یا به صورت اتوماتیک خطوط گاز ساختمان را قطع یا غیر فعال کند.

تاسیسات آتش نشانی آبپاشی خودکار

یکی از بهترین و امن ترین نوع سیستم اعلام حریق است که به خاموش کردن سریع آتش ساختمان ها کمک بسیاری می کند، این سیستم به صورت شبکه آبرسانی است و به گونه ای طراحی شده که با سریعترین روند به مقابله و خاموشی حریق می پردازد.

برای اینکه بتوانند کارایی و بازده بالایی داشته باشند از پمپ ها و تانکرهای مخصوص استفاده می کنند که به صورت جداگانه نصب می شوند. سیستم آبپاشی را باید مرتب تست شود و به طور صحیح از آن نگهداری کرد تا از عملکرد درست آن مطمعن شوید. (شارژ کپسول آتش نشانی)

عملکرد این سیستم به گونه ای می باشد که زمانی گرمای آتش به سیستم برسد به طور خودکار آب را از نقاط و درجات مختلف در محیط پخش می کند در نتیجه فشار آب ساختمان کم شده و آتش نشانی به طور خودکار از حریق با خبر می شوند.

هزینه اجرای تأسیسات آتش نشانی چقدر است؟

هزینه اجرای تاسیسات آتش نشانی بسته به اینکه از چه نوع سیستم اطفاء حریقی استفاده کنید متفاوت خواهد بود. همچنین عوامل دیگری مانند متراژ ساختمان، کاربری ساختمان (مسکونی تجاری و یا صنعتی)

و تعداد طبقات که همگی به نوعی تعیین کننده ی نوع تاسیسات آتشنشانی وروش اطفای حریق هستند برروی هزینه ی اجرای تاسیسات آتش نشانی در ساختمان اثرگذارند.

جوشکاری لوله ها و اتصالات و نصب لوازم , اسپرینکر و فایرباکسهای از دیگر عوامل مؤثر برروی قیمت اجرای تأسیسات آتشنشانی میباشند.

تأسیسات آتش نشانی در ساختمان ها

تأسیسات آتش نشانی درساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و … و کارگاه های دارای اهمیت بالا جهت اطفاء حریق طراحی و ساخته می شوند. فایرباکس ها یا همان جعبه های آتش نشانی و اسپرینکلرها تجهیزاتی هستند که برای این کار در ساختمان ها نصب می شوند.

وجود این تأسیسات در ساختمان منجر به تسریع در کنترل حریق توسط ساکنین و آتش نشانان در زمان وقوع حریق می شود. جعبه های آتشنشانی به دو صورت توکار و روکار در ساختمان نصب و به سیستم لوله کشی مرکزی متصل می شوند.

توجه به اجرای اصولی سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق با توجه به اهمیت حفاظت از ایمنی مال و جان افراد و همچنین حفاظت از محیط زیست بسیار حائز اهمیت می‌باشد (شارژ کپسول آتش نشانی)

و ضروری است که اجرای خدمات لوله کشی و اجرای سیستم‌های اطفا حریق به دست متخصصین حرفه‌ای و کاربلد انجام شود.

کپسول های آتش نشانی مورد استفاده در جعبه آتش نشانی:

کپسول های آتش نشانی یکی از معروف ترین وسایل اطفاء حریق می باشد.

کپسول های آتش نشانی باید در زمان مشخص چک و شارژ شده تا بهترین کارایی و مطلوبترین بازدهی را داشته باشند.

وجود و یا عدم وجود کپسول آتشنشانی در جعبه های آتش نشانی به طراحی سیستم اطفاء حریق ساختمان بستگی دارد.

در جعبه آتش نشانی معمولا از کپسول اتش نشانی یا پودر و گاز CO2 استفاده می شود.

در صورتی که از کپسول آتش نشانی در جعبه آتش نشانی وجود دارد باید راهنمای استفاده از آن نیز نصب شود تا افراد به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند. (شارژ کپسول آتش نشانی)

تاسیسات آتش نشانی

تاسیسات آتش نشانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهخرید