در این مطلب برای شما میخواهیم در مورد لباس مخصوص ایمنی آتش نشانی صحبت کنیم که چه نوعی از آن می تواند برای آتش مناسب باشد و انواع آن را به شما معرفی کنیم ، در ادامه با ایمن عارفی همراه باشید. (شارژ کپسول آتش نشانی)
خب همانطور که می دانید تمام آتش نشانان برای نجات افراد از آتش باید به شعله های حریق وارد شوند ، پس باید لباس مناسبی داشته باشند که خود صدمه نبینند .
از گذشته تا به امروز تجهیزات آتش نشانی و لباس های ایمنی مختلفی ساخته و تولید شده است که با گذشت زمان و پیشرفت علم این تجهیزات به مراتب بهتر و پیشرفته تر شده اند و برای هر محیطی لباس های مختلفی ساخته و تولید شده اند.
انواع لباس آتش نشانی
شعله های آتش
محیط رطوبت دار
محیط های اسیدی
در هر کدام از این محیط ها از لباس های مخصوصی می توان استفاده نمود.
آشنایی با انواع جنس لباس :
چیزی که درمورد جنس لباس ها مشخص است این است که باید در برابر سوختن و آتش مقاومت بسیار خوبی داشته باشند و همچنین انعطاف خوبی باید داشته باشند.
برای داشتن این ویژگی ها ، در لباس از دو جنس کولار و نومکس استفاده شده است ، نومکس در برابر آتش و حرارت بالا مقاومت بسیار خوبی دارد ، کولار که توسط متخصصان پلیمری ساخته شده است ویژگی انعطاف پذیری را به لباس داده است. (شارژ کپسول آتش نشانی)
به عنوان مثال می توان به تیشرت ها ، محافظ گوش و لباس های سراسری تا پا و کفش و .. نیز اشاره کرد که از جنس کولار و نومکس بوده اند.
همچنین در کفش ها از چرمی بسیار خوب و مقاوم استفاده می شود که جنس آنها نیز از نومکس می باشد. در کلاه نیز از پلاستیک بسیار مقاوم در برابر حرارت استفاده شده که برای محافظ از گوش به کار می رود و جنس آن نیز از کولار و نومکس می باشد.
ویژگی های لباس کار آتش نشان ها چیست؟
همان طور که می دانیم آتش نشان ها اغلب با آتش سر و کار دارند پس باید لباس هایی داشته باشند که حرارت را انعکاس دهند و از جنس الیاف نسوز باشند. اما این تنها بخشی از ویژگی های لباس کار آتش نشانی است.
۱. لباس کار آتش نشانی باید در برابر اجسام تیز و برنده هم مقاومت داشته باشد و از ورود آب و رطوبت جلوگیری کند.
۲. وزن مناسبی داشته باشند که هنگام کار کردن با آن، با سختی مواجه نباشند. معمولا وزن لباس های کار آتش نشان ها، ۲.۴۰۰ کیلوگرم است.
۳. پارچه شب رنگ در بعضی قسمت های آن دوخته شده باشد تا در مواقع خطرناک دیده شوند.
۴. لایه داخلی لباس باید به گونه ای باشد که انتقال هوا به خوبی انجام شود و تعریق آتش نشان را به حداقل برساند.
۵. بر روی لباس آتش نشانی باید در قسمت بیرونی جیب داشته باشد تا آتش نشان بیسیم یا تجهیزات مورد نیاز خود را در آن قرار دهد. (شارژ کپسول آتش نشانی)
۶. سایز لباس کار آتش نشان ها باید در اندازه های گوناگون باشد تا هر آتش نشان دقیقا سایز لباس خود را به تن کند. باید آستین لباس مماس بر مچ دست باشد تا خطرساز نباشد.
لباس عملیاتی آتش نشان ها در حریق
این لباس همان لباسی است که بیشترین استفاده را دارد. همه آتش نشان ها در مبارزه با حریق، این لباس را به تن می کنند. لباس کار عملیاتی آتش نشان ها، از شلوار و اورکت تشکیل شده که به صورت جدا و تکه ای یا سرهم و یکسره است.
لباس های عملیاتی آتش نشان ها، معمولا سه لایه ای هستند و جنس آن ها از الیاف نسوز است تا در برابر شعله و حرارت مقاومت باشد. جنس لایه داخلی این لباس از گورتکس است که کمک به جریان دادن هوا می کند و تعریق آتش نشان ها را کاهش می دهد.
تمام لباس های عملیاتی آتش نشان ها باید دارای استاندارد جهانی مخصوص آتش نشانی باشد چرا که اگر کیفیت مناسبی نداشته باشد، آتش نشان ها را با خطر مرگ مواجه می کند.
رنگ های لباس آتش نشانی عملیاتی تنوع بسیاری دارند اما قرمز، نارنجی، زرد، طوسی و سورمه ای معمول ترین آن هاست. افرادی که در دل آتش می روند، رنگ قرمز و نارنجی، و دیگر افرادی که بخش پشتیبانی هستند، معمولا رنگ لباسشان سورمه ای و مشکی است. (شارژ کپسول آتش نشانی)
بدون دیدگاه